Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Sumáre

Halák s nulou, Hossa rozhodol zápas, Sekera a Gáborík asistovali

V 12 štvrtkových zápasoch NHL hrali až deviati Slováci a darilo sa im. Jaroslav Halák vychytal čisté konto, Marián Hossa rozhodol o výhre Chicaga. Marián Gáborík prihrával na víťazný gól, Andrej Sekera dvakrát asistoval. Halák s Hossom boli prvými hviezdami zápasov.

Halák prvou hviezdou pri výhre nad Capitals

Jaroslav Halák dostal opäť šancu v bráne Islanders a na výkony Thomasa Greissa odpovedal tak ako sa patrí. Slovenský brankár zlikvidoval všetkých 38 striel, aby vychytal svoju štvrtú výhru v sezóne a prvú, pri ktorej udržal čisté konto. Svoje 40. v kariére. Newyorský tím sa vďaka tomu tešil z výhry 3:0 nad Washingtonom, ktorá bola tretia v poradí. Halák bol za to odmenený postom prvej hviezdy zápasu. K prvej trojzápasovej víťaznej sérii v sezóne prispeli aj Shane Prince (4), Brock Nelson (6) a Jason Chimera (3), ktorí skórovali v úvode tretej tretiny v rozmedzí štyroch minút a 33 sekúnd. „Vyhrať tri zápasy po sebe, hlavne ak počas dvoch dní narazíte na dva z najlepších tímov ligy, je pre nás niečo obrovské a musíme na tom stavať,“ poznamenal Prince pre AP. V bráne domáceho tímu stále Braden Holtby, ktorý inkasoval trikrát z 28 striel. Svoj debut v NHL absolvoval český talent Jakub Vrána, ktorý takmer prekonal Haláka vo svojom prvom striedaní.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák (NYI), 2. S. Prince (NYI), 3. J. Williams (WSH)

Zajacov čistý hetrik Devils nepomohol, Hossa skóroval v predĺžení

Slovenský krídelník Marián Hossa (12) dal o sebe po piatich bezbodových zápasoch opäť vedieť. V druhej minúte predĺženia strelil svoj 12. gól v sezóne, ktorým rozhodol o domácej výhre Chicaga 4:3 nad New Jersey. Stal sa prvou hviezdou zápasu. V riadnom hracom čase Marcus Krüger (2) a Artem Anisimov (10) doháňali náskok súpera, Niklas Hjalmarsson (3) poslal Blachhawks tretím gólom v druhej tretine do vedenia 3:2. Brent Seabrook a Duncan Keith dvakrát asistovali, Corey Crawford predviedol 30 zákrokov. Všetky góly Devils strelil Travis Zajac (8), ktorý zaznamenal svoj druhý hetrik v NHL a prvý od marca 2014. Kyle Palmieri mu prihral na dva góly, Corey Schneider kryl 29 striel. Po tri na neho vyslali Hossa a Richard Pánik, ktorý odohral 14 a trištvrte minúty aj s plusovým bodom a bodyčekom. Hossa strávil v akcii 18 minút a 12 sekúnd. Do zostavy New Jersey sa po osemzápasovej absencii vrátil Taylor Hall, ale ani on nezabránil štvrtej prehre celkovo a šiestej na ľadoch súperov v sérii. Chicago vyhralo druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Bodovalo v ostatných 12 domácich dueloch.

Článok pokračuje pod reklamou

Hossov 12. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa (CHI), 2. T. Zajac (NJD), 3. M. Krüger (CHI)

Sekera pomohol dvoma bodmi ukončiť sériu prehier Oilers

Slovenský obranca Andrej Sekera si pripísal piatu a šiestu asistenciu v sezóne, ktorými pomohol Edmontonu vyhrať vo Winnipegu 6:3 a ukončiť trojzápasovú sériu prehier. S časom 24:59 bol najvyťaženejším hráčom tímu, pričom zaznamenal aj plusový bod, dve strely a šesť blokov. Dva góly, prvý v presilovke a druhý víťazný, strelil Leon Draisaitl (9), ktorý k nim pridal asistenciu. Mark Letestu využil ďalšie dve presilové hry (4) a tiež raz asistoval, skórovali aj Patrick Maroon (7) a Benoit Pouliot (4). Connor McDavid trikrát asistoval a predĺžil si bodovú sériu na sedem duelov. S 34 bodmi naďalej vedie ligu. Cam Talbot prispel k predĺženiu bodovej série na ľadoch súperov na štyri zápasy 22 zákrokmi. Prekonali ho Bryan Little (1) a dvojgólový Patrik Laine (15) v presilových hrách. Blake Wheeler nazbieral dve prihrávky. Connor Hellebuyck striedal po šiestom inkasovanom góle z 29 striel, Michael Hutchinson zvyšné štyri chytil. V akcii nechýbal Marko Daňo. ktorý odohral 14 minút a 22 sekúnd s „mínuskou“, dvoma strelami a menším trestom.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl, 2. C. McDavid (obaja EDM), 3. P. Laine (WPG)

Gáborík asistoval pri víťaznom góle Kings

Marián Gáborík bodoval v druhom zápase po sebe, no tentoraz jeho asistencia významne pomohla Los Angeles k výhre 4:3 na ľade Arizony. Prihrával totiž Trevorovi Lewisovi (3) na rozhodujúci gól v 56. minúte duelu. Jordan Nolan (2) strelil prvýkrát v kariére dva góly v jednom zápase, skóroval aj Dwight King (5). Anže Kopitar dvakrát asistoval pri šiestom triumfe Kings v posledných siedmich súbojoch. Peter Budaj prvý raz v sezóne striedal, keď inkasoval dva góly z prvých šiestich striel v prvej tretine. Prekonal ho dvojgólový Martin Hanzal (5) v presilových hrách, pri oboch góloch asistoval Mark Stone. Jeff Zatkoff potom čelil 26 strelám, za jeho chrbát prešla iba jedna z hokejky Tobiasa Riedera (6). Mike Smith sa prezentoval 29 zákrokmi pri druhej prehre Coyotes po sebe. Až šesť ich musel urobiť po strelách Gáboríka, ktorý bol najaktívnejším strelcom tímu. Počas 16 minút a 17 sekúnd v akcii zaznamenal aj dve trestné minúty.

Gáboríkova 2. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Nolan (LAK), 2. M. Hanzal (ARI), 3. D. King (LAK)

Barkov rozhodol v predĺžení o výhre nad Red Wings

Tom Rowe zaknihoval svoje prvé víťazstvo na lavičke Floridy a aj jeho druhý duel sa skončil po normálnej hracej dobe výsledkom 2:1. Tentokrát sa jeho zverenci tešili z výhry nad Detroitom v Joe Louis Aréne, o ktorej v tretej minúte nadstaveného času rozhodol Aleksander Barkov (3). V normálnej hracej dobe skóroval Jason Demers (3), ktorý v závere prvej tretiny vyrovnával stav na 1:1. Roberto Luongo urobil 20 zákrokov a ako jediný na neho našiel recept už po 83 sekundách hry Henrik Zetterberg (4), ktorý využil nevydarenú prihrávku Aarona Ekblada na ukončenie šesťzápasových suchôt. Petr Mrázek čelil 30 strelám. Red Wings nevyhrali, ale bod získali v piatom zápase po sebe. „Mali by sme sa cítiť ako šťastlivci, že sme ten bod dnes získali,“ poznamenal Niklas Kronwall. V akcii sa predstavili aj obaja Slováci a obaja strávili dve minúty na trestnej lavici. Tomáš Tatar odohral takmer 18 minút a zaznamenal aj jednu strelu a jeden mínusový bod. Tomáš Jurčo absolvoval deväť minút a 42 sekúnd.

Barkovov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck (FLA), 2. P. Mrázek (DET), 3. J. Demers (FLA)

Chudobin pomohol Bruins k tesnej výhre nad Hurricanes

Náhradný brankár Anton Chudobin urobil niekoľko veľkých zákrokov v dôležitých momentoch a svoju radosť po prvej výhre v sezóne dal jasne najavo. Ruský brankár si pripísal 27 zákrokov a Boston porazil Carolinu 2:1 po samostatných nájazdoch. Ten víťazný premenil David Pastrňák, ktorý tiež prihrával na vyrovnávací gól. Ten strelil 32 sekúnd pred koncom tretej tretiny Torey Krug (2). Hurricanes viedli od druhej tretiny po góle bostonského rodáka Noaha Hanifina (2), ktorý potrestal jedno z dvoch vylúčení „medveďov“. O čisté konto prišiel v samom závere Cam Ward, ktorý duel opustil s 34 zákrokmi. Jeho tím prehral štvrtý zápas z ostatných piatich.

Pastrňákov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin, 2. D. Pastrňák, 3. T. Krug (všetci BOS)

Fleury a Crosby doviedli Penguins k výhre nad Stars

Sidney Crosby (16) strelil krásny gól, ktorý bol napokon aj víťazný, pridal k nemu dve asistencie a doviedol Pittsburgh k výhre 6:2 nad Dallasom, ktorá bola odpoveďou na stredajšie zaváhanie proti Islanders. Marc-Andre Fleury zastavil 33 striel a vyhral svoj prvý zápas z ostatných piatich štartov. Jeho náprotivok, Antti Niemi, urobil o jeden zákrok viac. Okrem Crosbyho na neho našli recept aj Ian Cole (2), Patric Hörnqvist (6), Conor Sheary (6) a Nick Bonino (2). Svoj stý gól v NHL zaznamenal Eric Fehr (3), ktorý sa trafil do prázdnej brány. O góly Dallasu sa postarali Devin Shore (2) a Tyler Seguin (8), ktorí vyrovnávali stav na 1:1, resp. 2:2. Texasky tím prehral tretí zápas po sebe a siedmy z posledných desiatich.

Crosbyho gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. S. Crosby, 3. C. Sheary (všetci PIT)

Štvorbodoví Tarasenko so Shattenkirkom zariadili triumf Blues nad Tampou

Vladimir Tarasenko (13) zaznamenal svoj štvrtý hetrik v NHL, vrátane víťazného gólu a pridal asistenciu, Kevin Shattenkirk strelil dva góly a dvakrát asistoval pri domácom víťazstve St. Louis 5:4 nad Tampou Bay. Alexander Steen nazbieral dve prihrávky, Robby Fabbri tri. Jake Allen mu pomohol 22 zákrokmi k predĺženiu domácej bodovej série na 11 zápasov. Vychytal siedmu výhru po sebe. Prekonali ho Tyler Johnson (8), dvojbodový Nikita Kučerov (12) a dvojgólový Cedric Paquette (3). Jonathan Drouin a Joel Vermin dvakrát asistovali, v bráne Tampy sa vystriedali Ben Bishop (9/10) a Andrej Vasilevskij (12/16). Blues vyhrali tretí duel po sebe, kým Lightning si pripísali štvrtú prehru v sérii.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. K. Shattenkirk (STL), 3. C. Paquette (TBL)

Eichel opäť priviedol Sabres k výhre

Jack Eichel (3) sa vrátil a pomáha Buffalu k výhram. Tentokrát strelil dva góly v tretej tretine, aby jeho tím porazil Rangers 4:3 a pripísal si druhú výhru po sebe. Pred hviezdnym mladíkom skórovali aj Johan Larsson (4) a dvojbodový Brian Gionta (5). Do tretej tretiny však Buffalo vstupovalo za stavu 2:3, keď Andersa Nilssona dovtedy prekonali Ryan McDonagh (1), Rick Nash (11) a Marc Staal (2). Nilsson inak urobil 22 zákrokov, o osem menej ako Henrik Lundqvist. New York prehral prvý zápas v tejto sezóne, v ktorom viedol po dvoch tretinách.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. B. Gionta, 3. M. Foligno (všetci (BUF)

Giroux rozhodol o triumfe Flyers nad Senators

Claude Giroux (7) skóroval dvakrát, pričom druhýkrát sa tešil dvojnásobne. Jeho gól totiž rozhodol v úvodnej minúte nadstaveného času o víťazstve Philadelphie 3:2 nad Ottawou. Stalo sa tak len deň po tom, čo sa zasnúbil so svojou dlhoročnou priateľkou pochádzajúcou práve z hlavného mesta Kanady. „Toto víťazstvo je pre mňa ako čerešnička na torte,“ priznal Giroux, ktorého na streleckej listine doplnil Michael Del Zotto (3), kým Steve Mason urobil 19 zákrokov. Prekonali ho Mike Hoffman (8) a Ryan Dzingel (6). Mike Condon, ktorý štartoval po prvýkrát od 17. novembra, zastavil 29 striel. Prehra mohla Senators mrzieť, pretože viedli 2:0 a o tento náskok prišli v rozmedzí jednej minúty. Navyše, Fredrik Claesson utrpel zranenie dolnej časti tela, a tak tím dohrával duel s piatimi obrancami.

Girouxov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. J. Voráček (PHI), 3. M. Hoffman (OTT)

Colorado prehralo štvrtý domáci zápas po sebe

Coloradu sa v aktuálnej päťzápasovej domácej sérii zápasov nedarí. Prehralo na nej aj štvrtý duel, tentoraz 2:3 s Columbusom. Rozhodol o tom v tretej tretine gól Boonea Jennera (3). Dvojbodový Brandon Saad (7) a Nick Foligno (9) poslali Blue Jackets v prvej tretine do vedenia 2:0, ktoré v druhej časti hry zmazali Blake Comeau (3) gólom v presilovej hre a Samuel Henley (1) svojím prvým presným zásahom pri debute v NHL. Comeau mohol dve minúty pred koncom vyrovnať, ale jeho gól neplatil pre hru vysokou hokejkou. Sergej Bobrovskij urobil 18 zákrokov pri druhej výhre Columbusu po sebe a tretej v ostatných štyroch dueloch. Semion Varlamov kryl 34 striel, ale neodvrátil štvrtú prehru v sérii.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. B. Saad (CBJ), 3. B. Jenner (CBJ)

Anaheim si vo Vancouveri predĺžil víťaznú sériu

Ondřej Kaše strelil svoj prvý gól v NHL, ktorým, navyše, rozhodol o víťazstve Anaheimu 3:1 na ľade Vancouveru. Bolo jeho tretím v sérii. Skóre duelu otvoril Jakob Silfverberg (8) v úvode druhej tretiny a uzavrel ho Andrew Cogliano (6) v 58. minúte. John Gibson predviedol 27 úspešných zákrokov. Prekonal ho iba Henrik Sedin (6), ktorý 13 minút pred koncom tretej tretiny znižoval stav na 1:2. Ryan Miller chytil 21 striel, ale nezabránil ukončeniu víťaznej série Canucks na dvoch zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg (ANA), 2. L. Sbisa (VAN), 3. S. Vatanen (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 38/38 (100 %) - - - - - - -
P. Budaj (LAK) 2/6 (66,7 %)
M. Gáborík (LAK) 16:17 0 1 1 0 2 6 0
M. Daňo (WPG) 14:22 0 0 0 -1 2 2 0
M. Hossa (CHI) 18:12 1 0 1 0 0 3 0
T. Tatar (DET) 17:49 0 0 0 -1 2 1 1
R. Pánik (CHI) 14:47 0 0 0 +1 0 3 1
T. Jurčo (DET) 9:42 0 0 0 0 2 0 0
A. Sekera (EDM) 24:59 0 2 2 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies