Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Sumáre

Halák i Budaj vyhrali, Chára s Pánikom asistovali

V nedeľu sa odohralo jedenásť zápasov NHL aj so šiestimi Slovákmi. Zdeno Chára a Richard Pánik si pripísali po asistencii, Jaroslav Halák i Peter Budaj vychytali víťazstvá. Nashville si zaistil play-off ako posledný tím v Západnej konferencii. Los Angeles s Mariánom Gáboríkom si v ňom nezahrá.

Boston vyhral aj v Chicagu, Chára a Pánik asistovali

Boston zbiera víťazstvá v tom najdôležitejšom období. V nedeľu popoludní uspel na ľade Chicaga pomerom 3:2 a pripísal si piaty triumf v sérii. Znamenal preň posun na druhé miesto v Atlantickej divízii o bod pred Toronto a Ottawu, ktorí však odohrali o dva zápasy menej. Súboj troch Slovákov vyhral kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorý zaznamenal 19. asistenciu v sezóne pri otváracom góle Ryana Spoonera (12) zo siedmej minúty. S časom 23:44 bol opäť najvyťažovanejším hráčom tímu a druhým v zápase. Odniesol si z neho aj menší trest za hrubosť, mínusový bod, tri strely i bodyčeky a štyri bloky. Z jeho spoluhráčov skórovali tiež Patrice Bergeron (21) v presilovej hre a Kevan Miller (3), ktorý rozhodol o cennej výhre. Anton Chudobin sa pri svojom šiestom triumfe v sérii zaskvel 41 zákrokmi. Prekonali ho Arťomij Panarin (29) a Jordin Tootoo (2), ktorí znižovali náskok na 1:2, resp. 2:3. Brent Seabrook dvakrát asistoval a Corey Crawford chytil 26 striel. Richard Pánik získal 21. prihrávku v ročníku pri góle Panarina. Ten ho najskôr trafil ležiac v bráne a až na druhý pokus skóroval. Počas 17 a pol minúty v akcii zaknihoval aj plusový bod, strelu a dva bodyčeky. Marián Hossa odohral 16 minút s „mínuskou“, blokom a piatimi strelami. Blackhawks ukončili krátku sériu dvoch výhier a troch duelov aspoň s bodom.

Spooner tečoval do brány Chárovo nahodenie:

Netradičná asistencia Pánika:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin, 2. P. Bergeron (obaja BOS), 3. B. Seabrook (CHI)

Halák doviedol Islanders k ďalšej dôležitej výhre

Slovenský brankár Jaroslav Halák vyhral svoj tretí štart po sebe a stal sa treťou hviezdou zápasu, v ktorom jeho Islanders zaknihovali dôležitú výhru 4:2 nad Buffalom. Tá tím udržala v hre o play-off, hoci každým dňom sú šance nižšie. Bratislavský rodák sa prezentoval 35 zákrokmi a prekonať ho dokázali len Evander Kane (27) a Zemgus Girgensons (7), ktorí vyrovnávali stav na 1:1, resp. 2:2. Zápas rozhodol dvoma gólmi v tretej tretine Anders Lee (31), ktorý nadviazal na presné zásahy Cala Clutterbucka (5) a Josha Ho-Sanga (4). Domáci Robin Lehner opustil duel s 22 zákrokmi a mal svoj podiel na víťaznom góle zápasu, keď puk poslal rovno k Leemu. Islanders hrali bez Johna Tavaresa a aj bez zraneného kapitána potrebujú víťaziť. Štyri zápasy pred koncom základnej časti totiž strácajú päť bodov na Ottawu, ktorá má zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee, 2. J. Ho-Sang, 3. J. Halák (všetci NYI)

Tampa Bay s Budajom v bráne získala cennú výhru

Tampa Bay potrebovala po sobotnom zaváhaní oba body, aby sa reálne udržala v hre o play-off. A Peter Budaj jej k tomu pomohol. S 23 zákrokmi ju doviedol k výhre 6:3 nad Dallasom. Kľúčové boli výkony Adama Erneho (3), ktorý skóroval dvakrát a Ondřeja Paláta (17), ktorý strelil gól a pridal dve asistencie. Víťazný gól vsietil Brayden Point (14) a do čierneho sa trafili aj Braydon Coburn (4) a Anton Stralman (5). Steven Stamkos ešte nehral, ale Tyler Johnson sa už do akcie vrátil. Pripísal si asistenciu. Lightning momentálne strácajú na Ottawu tri body a odohrajú ešte štyri zápasy, Senators päť. Tampu Bay čaká v utorok kriticky dôležitý zápas proti Bostonu, na ktorý stráca štyri body a má zápas k dobru. Dallas už sezónu len dohráva. V nedeľu sa o jeho góly postarali Gemel Smith (3), Jason Spezza (14) a Brett Ritchie (15). Kari Lehtonen inkasoval päť gólov z 24 striel.

Hviezdy duelu: 1. O. Palát, 2. B. Point, 3. A. Erne (všetci TBL)

Arizona vyradila Los Angeles z hry o play-off

Los Angeles potrebovalo doma zdolať Arizonu, aby sa udržalo v hre o postup. Prehralo však 1:2, a tak posledné postupové miesto v Západnej konferencii padlo do rúk Nashville. O druhej výhre Coyotes po sérii štyroch prehier rozhodli góly Alexa Burmistrova (4) v presilovke a Anthonyho Duclaira (4) zo záveru prvej a úvodu druhej tretiny. Oliver Ekman-Larsson na oba prihral a Mike Smith chytil 34 striel. Ako jediný ho prekonal Alec Martinez (9), ktorý v úvode tretej tretiny využil presilovú hru. Jonathan Quick čelil iba 15 strelám. Slovenský krídelník Marián Gáborík odohral 12 minút a 21 sekúnd s jednou strelou na bránu. Kings ukončili krátku sériu dvoch výhier, no v tejto sezóne už odohrajú len štyri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (ARI), 2. J. Quick (LAK), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Hurricanes utrpeli ťažkú prehru s Penguins

Jake Guentzel (13) a Conor Sheary (22) strelili presilovkové góly, Scott Wilson (8) tiež skóroval a Pittsburgh porazil Carolinu 3:2, aby jej rapídne znížil šance na postup do play-off. Matt Murray ukončil zápas s 33 zákrokmi a Penguins sa posunuli na druhé miesto Metropolitnej divízie. O góly Hurricanes sa postarali Jeff Skinner (33) a Justin Faulk (13). Eddie Läck pri návrate zo zranenia krku zastavil 23 striel, ale Caroline nebolo súdené poraziť tím, s ktorým prehrala už siedmy vzájomný zápas po sebe. Tím z Raleigh odohrá ešte štyri zápasy a na druhú divokú kartu vo Východnej konferencii stráca sedem bodov. Už je teda viac-menej isté, že si ôsmykrát po sebe v bojoch o Stanleyho pohár nezahrá.

Hviezdy duelu: 1. C. Sheary (PIT), 2. S. Wilson (PIT), 3. E. Lindholm (CAR)

Blues porazili Predators, ktorí si tiež zahrajú v play-off

Alexander Steen (15) strelil rozhodujúci gól, David Perron (17) zaznamenal gól a dve asistencie, aby St. Louis porazilo Nashville 4:1 a zabránilo svojmu divíznemu rivalovi zaistiť si priamo v zápase účasť v play-off. Vladimir Tarasenko (37) a Joel Edmunson (3) sa tiež tešili z gólov, Jake Allen zastavil 35 striel a Blues bodovali v deviatom zápase po sebe (7-0-2). Recept na Allena našiel len Ryan Johansen (14). Juuse Saros opustil duel s 21 zákrokmi. Nashville sa napokon stal posledným postupujúcim tímom v Západnej konferencii po tom, čo Los Angeles podľahlo Arizone. Zahrá si v ňom tretí rok po sebe a celkovo desiatykrát.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron, 2. J. Allen, 3. J. Edmundson (všetci STL)

Minnesota si vylepšila náladu výhrou nad Coloradom

Erik Haula (14) zaznamenal gól a asistenciu, Devan Dubnyk predviedol 30 zákrokov a Minnesota porazila Colorado 5:2, aby si upevnila pozíciu druhého tímu Centrálnej divízie. V zápase proti najhoršiemu tímu NHL sa presadili aj Martin Hanzal (19), Jared Spurgeon (10), Zach Parise (18) a Jordan Schroeder (5). Wild vďaka tomu zostali sedem bodov pred St. Louis. Góly Avalanche, ktorí nazbierali v tejto sezóne o viac ako dvakrát menej bodov než Minnesota, mali na svedomí Gabriel Landeskog (16) a Mikko Rantanen (18). Calvin Pickard inkasoval štyri góly zo 16 striel a následne ho nahradil Jeremy Smith. Ten urobil 11 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. E. Haula, 2. J. Spurgeon, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Líder súťaže sa priblížil k zisku Prezidentovej trofeje

Washington zvíťazil v Columbuse 3:2 a zvýšil si náskok na čele NHL na päť bodov. K jeho ôsmej výhre v posledných desiatich zápasoch viedli tri góly v druhej tretine. Postarali sa o ne T. J. Oshie (33), dvojbodový Andre Burakovsky (12) a Matt Niskanen (5). Prví dvaja menovaní skórovali v rozmedzí minúty a 44 sekúnd, Niskanenov gól zo stredu tretiny bol napokon víťazný. „Domáci ľad je v play-off dôležitý. Chceme skončiť prví,“ povedal Oshie pre AP. Bradena Holtbyho prekonali pri jeho 41. výhre v sezóne z 37 striel Jack Johnson (5) a Kyle Quincey (6) v tretej tretine. Sam Gagner získal dve asistencie, vrátane jeho 400. v NHL, Sergej Bobrovskij sa prezentoval 27 zákrokmi Blue Jackets prehrali tretí duel v sérii celkovo aj proti Capitals a klesli na tretie miesto Metropolitnej divízie. Prišli aj o obrancu Zacha Werenskiho, ktorý nedohral zápas po bodyčeku Alexa Ovečkina.

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky, 2. B. Holtby (obaja WSH), 3. J. Johnson (CBJ)

Hertl zariadil triumf San Jose vo Vancouveri

Tomáš Hertl (10) ukončil 16-zápasové suchoty a strelil dva góly za minútu a 51 sekúnd v prvej tretine, ktorými rozhodol o víťazstve San Jose 3:1 vo Vancouveri. Sám vypracoval náskok 2:0, tretí gól pridal tri sekundy pred koncom zápasu Patrick Marleau (27) do prázdnej brány. Na 1:2 znižoval stav Sven Bärtschi (18) v 57. minúte, keď pokazil čisté konto Martinovi Jonesovi. Ten inak zastavil 29 striel, o sedem viac ako domáci Ryan Miller. Sharks vyhrali len druhý duel z posledných desiatich a priblížili sa k druhému Edmontonu v tabuľke Pacifickej divízie na rozdiel dvoch bodov. Ukončili sériu šiestich prehier vonku a vyhrali vo Vancouveri 11. duel po sebe od 5. marca 2013. V prvej tretine však prišli o Joea Thorntona, ktorý sa zranil po zákroku Michaela Chaputa. Canucks prehrali štvrtý zápas v sérii, posledné tri doma.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl, 2. J. Hansen (obaja SJS), 3. S. Bärtschi (VAN)

Rangers ukončili sériu domácich prehier a dosiahli hranicu 100 bodov

Štyri góly po sebe, tri asistencie Matsa Zuccarella a 20 zákrokov Henrika Lundqvista doviedli New York Rangers k prvému domácemu triumfu od 19. februára. V Madison Square Garden prehral odvtedy všetkých osem zápasov, čo zmenilo až víťazstvo 4:3 nad Philadelphiou. Znamenalo aj koniec trojzápasovej série prehier a istotu pri najhoršom pozície prvej divokej karty vo Východnej konferencii. V tretej sezóne po sebe dosiahol hranicu 100 bodov. Rozhodli o tom presné zásahy Miku Zibanejada (13) v presilovke, Brendana Smitha (3), Oscara Lindberga (8) a Chrisa Kreidera (28), ktorí odpovedali na otvárací gól Valtteriho Filppulu (12). Derek Stepan dvakrát asistoval. Filppula s Braydenom Schennom (25) ešte v závere duelu znížili stav z 1:4 na 3:4. Shayne Gostisbehere na oba góly prihral a Anthony Stolarz kryl rovnako 20 striel. Flyers prišli o sériu štyroch výhier a aj o šancu postúpiť do play-off. Lundqvist vychytal svoju prvú výhru od 7. marca.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (NYR), 2. V. Filppula (PHI), 3. B. Smith (NYR)

Ducks si predĺžili bodovú sériu a opäť vedú divíziu

Anaheim zvíťazil v Calgary 4:3 a posunul sa na čelo Pacifickej divízie o dva body pred Edmonton, ktorý má zápas k dobru. Ukončil sériu dvoch prehier, no predĺžil si tú bodovú už na 11 duelov. Ešte dlhšiu ťahá brankár Jonathan Bernier, ktorý prispel k výhre 18 zákrokmi. Aspoň bod vychytal pre tím v 12 zápasoch po sebe od 7. marca (10-0-2). Patrick Eaves (30) v presilovke a jakob Silfverberg (23) poslali Ducks do vedenia 2:0, ktoré zmazal dvoma presilovkovými gólmi Kris Versteeg (15). Na gól Korbiniana Holzera (2) ešte zareagoval Michael Frolík (17), no presný zásah Logana Shawa (3) z 57. minúty už bol víťazný. Ryan Kesler nazbieral tri asistencie, domáci TJ Brodie dve. Brian Elliott predviedol 30 zákrokov a Flames zostali na pozícii prvej divokej karty Západnej konferencie o bod pred Nashville.

Rozdielový gól Shawa:

Hviezdy duelu: 1. K. Versteeg (CGY), 2. R. Kesler, 3. C. Fowler (obaja ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 23/26 (88,5 %)
J. Halák (NYI) 35/37 (94,6 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 12:21 0 0 0 0 0 1 0
M. Hossa (CHI) 16:05 0 0 0 -1 0 5 0
Z. Chára (BOS) 23:44 0 1 1 -1 2 3 3
R. Pánik (CHI) 17:29 0 1 1 +1 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Expert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies