Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Správy z NHL

Kto bude draftovou jednotkou, Kanaďan alebo Švajčiar?

Ešte pred začiatkom sezóny bol za jasného favorita na post draftovej jednotky v roku 2017 pasovaný kanadský center Nolan Patrick. Jeho zdravotné problémy a výkony konkurenta Nica Hischiera zo Švajčiarska však boj značne vyrovnali.

Ktoré meno budeme v piatok v Chicagu počuť ako prvé?

Patrick mal v konečných preddraftových rebríčkoch jemne navrch, ale Hischier ukázal, že je tiež mimoriadnym talentom a niekoľko odborníkov by uprednostnilo pokojne aj jeho. Kým odpoveď sa dozvieme až o niekoľko hodín, jedno vyzerá byť zrejmé už teraz – draftovou jednotkou bude jeden z nich. Preto si oboch teraz predstavíme.

Nolan Patrick

Patrick je rodákom z kanadského Winnipegu, kde pred príchodom do juniorskej WHL zažiaril v drese Winnipeg Hawks. V 19 dueloch v sezóne 2012/13 nazbieral 75 bodov. Produktívny zostal aj v drese Brandonu. V sezóne 2014/15 iba ako šestnásťročný strelil 30 gólov v 55 zápasoch a nazbieral dokopy 56 bodov.

Článok pokračuje pod reklamou

O rok neskôr zbieral bod za bodom a nakoniec ich v 72 dueloch nazbieral 102 za 41 gólov a 61 asistencií Wheat Kings pomohol k titulu vo WHL, pričom v play-off nebolo produktívnejšieho hráča. Finále a následný Memorial Cup odohral so zranením.

A práve tie mu narušili poslednú sezónu. Pred ňou absolvoval operáciu prietrže a len po šiestich zápasoch základnej časti sa opäť zranil. Nakoniec sa vrátil a odohral 33 zápasov so ziskom 20 gólov a 26 asistencií. V závere ročníka ho opäť postihli zdravotné problémy.

Pre zranenie nehral Patrick ani na juniorských majstrovstvách sveta. Jeho reprezentačné skúsenosti v drese Kanady sú tak obmedzené len na Turnaj Ivana Hlinku z roku 2015. Odohral na ňom štyri zápasy, v ktorých pomohol k celkovému prvenstvu troma gólmi a dvoma asistenciami.

Patrick, ktorý pochádza zo športovo založenej rodiny, má šancu byť draftovou jednotkou v lige, v ktorej už hrali aj niekoľkí jeho rodinní príslušníci. Jeho otec Steve odohral v NHL 250 zápasov, jeho strýko James ako obranca dokonca až 1280. Krátku kariéru v lige zažil aj jeho strýko z maminej strany, Rich Chernomaz (51 duelov).

Analýza talentu: Medzi silné stránky Patricka patrí veľmi dobré hokejové myslenie a videnie s dobrou schopnosťou rozdávať presné prihrávky. Má však aj veľmi efektívnu pohotovú strelu a technicky i rýchlostne dobre korčuľuje. Zapracovať však stále musí na fyzickej hre a agresivite pri napádaní súperov. Obavou sú takisto zranenia. Má však potenciál byť na úrovni NHL centrom prvého útoku. Dokáže totiž aj veľmi dobre odolávať tlaku a na prvom mieste je u neho tím.

Post
Výška
Váha
Dátum nar.
Miesto nar.
C/PK
189 cm
90 kg
19. 9. 1998
Winnipeg, MB, CAN

Tím
Z
G
A
B
TM
+/-
Brandon Wheat Kings (WHL)
33
20
26
46
36
+9

Nico Hischier

Hischier sa narodil v malom švajčiarskom mestečku Naters do športovo založenej rodiny (otec hral futbal, mama bola telocvikárka, setra hráva volejbal, brat hokej). Hokejovo vyrastal v tíme EHC Visp a ako pätnásťročný sa presťahoval do Bernu, aby sa pripojil k miestnemu SC. To mu umožnilo rásť medzi mládežníckou elitou v krajine.

V ročníku 2015/16 dostal šancu medzi mužmi v nižšej NLB a okolnosti mu priali natoľko, že pre zranenia v Berne dostal šancu aj v najvyššej súťaži NLA. Za SC Bern odohral 15 zápasov a strelil jeden gól. Bola to jeho posledná sezóna doma.

Uplynulý ročník strávil Hischier v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL. V drese Halifaxu odohral 57 zápasov, v ktorých strelil 38 gólov a pridal 48 asistencií. S 86 bodmi skončil v ligovom bodovaní na desiatom mieste, pričom medzi nováčikmi viedol v počte gólov i bodov. Stal sa nováčikom roka i držiteľom Trofeje Michaela Bossyho.

Švajčiarsko reprezentoval trikrát na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov a v ostatných dvoch rokoch si zahral na juniorských majstrovstvách sveta. Tie tohtoročné mu vyšli mimoriadne dobre, keď v piatich dueloch strelil štyri góly a pridal tri asistencie. Bodovo síce na turnaji nevyčnieval, ale herne áno.

Ak sa nestane nič nečakané, Hischier prepíše históriu švajčiarskeho hokeja a stane sa najvyššie draftovaným Švajčiarom v histórii NHL. Aktuálne ním je Nino Niederreiter, ktorý bol v roku 2010 vybraný Ostrovanmi z New Yorku z celkového piateho miesta.

Analýza talentu: Hischier má šikovné ruky, no napriek tomu skautov ešte viac zaujal svojím prístupom – je súťaživý, motivovaný a pracovitý. To sa pretavilo aj v jeho schopnosť dobre napádať súperov a získavať tak puk pre seba i spoluhráčov. Snaží sa tímu pomáhať aj v defenzíve. Má výborné hokejové myslenie, dobré prihrávky i strelu a ťažko od neho súperi získavajú puk. Pripomína Pavla Daciuka. Nebojí sa chodiť ani k bráne, hoci nepatrí k najrobustnejším hráčom. Práve fyzicky musí ešte dozrieť a tiež sa musí naučiť v niektorých situáciách ovládať svoju horlivosť, ktorá ide niekedy proti nemu.

Post
Výška
Váha
Dátum nar.
Miesto nar.
C
184 cm
81 kg
4. 1. 1999
Naters, SUI

Tím
Z
G
A
B
TM
+/-
Halifax Mooseheads (QMJHL)
57
38
48
86
24
+20
Švajčiarsko (MS U20)
5
4
3
7
2
-1
Švajčiarsko (MS U18)
5
1
5
6
0
0

Koho by ste si vybrali vy?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies