Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
27. 05.
kurzy
02:30info
EDM
DAL
NHL live
«

Špekulácie

Je to oficiálne: Kings vymenili svoju ikonu. Bude vymenená opäť?

Aktualizované 01.03.2023 o 17:42

Brankár Jonathan Quick sa v posledných rokoch trápil, no nič to nemenilo na tom, že ide o ikonu tímu Los Angeles Kings. Aj on by sa však mohol pobrať preč z tímu, v ktorom strávil celú kariéru.

Elliotte Friedman z televízie Sportsnet informuje, že kalifornský tím pracuje na výmene s tímom Columbus Blue Jackets, ktorý by sa vzdal brankára Joonasa Korpisala a obrancu Vladislava Gavrikova. Súčasťou výmeny by mala byť aj voľba v prvom kole draftu.

Quick doviedol v rokoch 2012 a 2014 Los Angeles k jediným Stanleyho pohárom v klubovej histórii. Je historickým lídrom tímu s výhrami, zákrokmi a čistými kontami. V tejto sezóne však má len 87,6% úspešnosť zákrokov pri bilancii 11-13-4. V lete sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom, keď mu vyprší desaťročná zmluva s cap-hitom 5,8 milióna amerických dolárov.

Gavrikov je jedným z najžiadanejších hráčov prestupového trhu a tiež sa v lete môže stať neobmedzeným voľným hráčom. V súčasnosti zaťažuje platový rozpočet sumou 2,8 milióna dolárov. V 52 dueloch tejto sezóny zaznamenal tri góly a sedem asistencií.

Článok pokračuje pod reklamou

On i Korpisalo strávili doteraz celú kariéru v Ohiu. Fínsky brankár, ktorý tiež môže byť neobmedzeným voľným hráčom, má v tomto ročníku bilanciu 11-11-3 s 91,1% úspešnosťou zákrokov. Jeho cap-hit je 1,3 milióna amerických dolárov.

DOPLNENÉ: Tím Columbus Blue Jackets oficiálne oznámil, že získal brankára Quicka, podmienečnú voľbu v prvom kole draftu 2023 a voľbu v treťom kole draftu 2024 za obrancu Gavrikova a brankára Korpisala.

Ak Kings nepostúpia do play-off, z voľby v prvom kole draftu sa stanú dve voľby v druhom kole draftov 2023 a 2024. Los Angeles je momentálne prvé v Pacifckej divízii.

Pierre LeBrun z TSN informuje, že Columbus by mohol Quicka ešte pred prestupovou uzávierkou vymeniť. Skúsený gólman by to vraj privítal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies