Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
NHL live
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Ron Francis: Kraken sú potešení, ale nie uspokojení

To, že sa tím Seattle Kraken vo svojej druhej sezóne v NHL dostal do play-off a v ňom postúpil do druhého kola, bolo skvelé, no premrhali šancu dokázať niečo veľkolepé. Uvedomovali si to aj hráči, o čom svedčil odkaz, ktorý poslali vedeniu.

„Nemuseli sme im to hovoriť. Naši hráči to hovorili nám. Chápali, že mali dobrú sezónu, ale neboli spokojní s tým, že nepostúpili do ďalšieho kola,“ povedal generálny manažér Ron Francis.

Kraken v prvom kole vyradili v siedmich zápasoch obhajcu titulu z Colorada a na sedem zápasov natiahli aj sériu proti Dallasu.

„Mali sme pocit, že sme mali od hráčov skvelé odhodlanie hneď od prvého dňa tréningového kempu. Pri všetkom, čím si chlapci prechádzali na každodennej báze, bolo vidieť skutočný zmysel. To vedie až k vašim lídrom,“ skonštatoval tréner Dave Hakstol.

Článok pokračuje pod reklamou

Odkaz, ktorý dostali Francis a Hakstol, bol, že tohtoročná účasť v play-off nebola len záležitosťou jednej sezóny. Hráči urobia všetko preto, aby na ňu nadviazali v ďalšom ročníku. V tom by však mužstvo mohlo vyzerať inak, pretože tím má priestor na zlepšenie svojej zostavy.

Francis zároveň musí v tíme udržať niektorých voľných hráčov, ako sú obrancovia Vince Dunn a Carson Soucy, či útočník Ryan Donato.

„Dúfame v to. Uvidíme však, ako to pôjde. Ešte sme s nimi nezačali,“ povedal Francis o rokovaniach s Dunnom. „Zvyčajne, ak sa dohodnete na zmluve, s ktorou nie je spokojný ani tím, ani hráč, tak je to zrejme férová dohoda. Uvidíme, či sa k tomu dopracujeme.“

Francis tiež odhalil, že najproduktívnejší hráč tímu v období do utrpenia zranenie, Andre Burakovsky, sa vyrovnával so zranenými slabinami. Pri zotavovaní utrpel pár komplikácií, ktoré nakoniec viedli k aprílovej operácií. S očakávaniami, že sa ešte vráti do akcie, sa tím rozhodol nerobiť výmeny pred uzávierkou. Nakoniec sa nevrátil. Má to však aj pozitívnu stránku – tím si udržal flexibilitu v platovom rozpočte pre leto.

„Ak tam bude spôsob, akým si budeme môcť zlepšiť náš tím, tak nebudeme váhať a urobíme to. Myslíme si však, že máme dobré mužstvo a ideme tým správnym smerom,“ dodal Francis.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies