Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Dvorský a Honzek sú najlepší. Šancu hrať v NHL majú aj ďalší Slováci

Corey Pronman z The Athletic zverejnil v utorok aj hodnotenie nádejí tímov St. Louis Blues a Calgary Flames, ktoré v tomto roku draftovali v prvom kole dvoch Slovákov. A obaja sa okamžite zaradili na čelo hierarchie nádejí.

Pronmam už zverejnil hodnotenia 16 tímov, no len v dvoch prípadoch sa zatiaľ stalo, že boli Slováci tak vysoko – útočník Dalibor Dvorský skončil prvý v St. Louis a útočník Samuel Honzek v Calgary.

„Myslím si, že so svojím ofenzívnym talentom, svojou pracovnou morálkou a silnou a konzistentnou produktivitou nachádza spôsob, ako sa stať veľmi dôležitou súčasťou zostavy tímu NHL, no kvôli jeho korčuľovaniu si nie som istý, či sa udrží v strede alebo bude musieť byť krídelníkom,“ poznamenal k Dvorskému.

„Honzek hral v pár zápasoch WHL ako center, ale pravdepodobne bude ako profesionál krídelníkom. Dokonca aj ako krídlo by však mal byť dôležitým obojsmerným hráčom tímu NHL,“ myslí si o Honzekovi, u ktorého vyzdvihol postavu, korčuľovanie, dobré ruky i slušnú prácu bez puku.

Článok pokračuje pod reklamou

Celkovo kvalitu nádejí Blues vidí na 18. mieste v rámci NHL, Flames sú na tom o tri priečky horšie. St. Louis tento rok draftovalo zo Slovákov aj útočníka Juraja Pekarčíka, ktorý obsadil medzi nádejami ôsme miesto.

„Jeho tvorba hry nie je úžasná, ale je dostatočne dobrá, najmä to, ako dokáže tvoriť za pohybu alebo z malých oblastí. Pekarčíkova súťaživosť je výhodou. Dostáva sa k bráne, vyhráva súboje a nevyhýba sa fyzickej hre, aj keď by som ho nenazval príliš agresívnym. Má veľa čŕt krídeníka zo spodnej šestky útoku v NHL,“ skonštatoval Pronman.

Útočník Martin Chromiak sa v Los Angeles dostal medzi hráčov, ktorí majú šancu hrať v NHL. Potrebuje však zlepšiť korčuľovanie. Do tejto istej skupiny bol zaradený aj útočník Jakub Demek vo Vegas, ktorý má „skutočnú šancu“ zahrať si medzi najlepšími vďaka kombinácii šikovnosti, tvorivosti a atletickosti.

Takto bolo 16 tímov zoradených v rebríčku na základe kvality nádejí: 17. Dallas Stars, 18. St. Louis Blues, 19. Winnipeg Jets, 20. Los Angeles Kings, 21. Calgary Flames, 22. Washington Capitals, 23. Florida Panthers, 24. Vancouver Canucks, 25. Colorado Avalanche, 26. Vegas Golden Knights, 27. Toronto Maple Leafs, 28. Edmonton Oilers, 29. Pittsburgh Penguins, 30. New York Islanders, 31. Tampa Bay Lightning, 32. Boston Bruins.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies