Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Magazín

18 osobností so 40 a viac odpracovanými rokmi v kluboch NHL

Zoznámte sa s 18 osobnosťami, ktoré priamo alebo nepriamo pracujú alebo pracovali pre príslušné kluby NHL minimálne 40 rokov a vo svojich oblastiach sú považované za legendy.

Budd Lynch (Detroit, 63 rokov)

Jeho príbeh sme vám priniesli v nedávnom článku. Najvernejší zamestnanec jedného klubu naprieč celou NHL. Pre Red Wings postupne pracoval ako televízny komentátor (11 rokov), rozhlasový komentátor (15 rokov), riaditeľ pre styk s verejnosťou (10 rokov) a hlásateľ v aréne (27 rokov). Až 25 súčasných klubov NHL neexistuje ani len toľko rokov, koľko on v jednom z klubov pracoval. Zomrel v roku 2012 vo veku 95 rokov.


David Mulder (Montreal, 60)

Najvernejší zamestnanec v histórii najstaršieho klubu NHL. Pre Canadiens pracoval ako tímový lekár. Svoju kariéru ukončil prednedávnom, v septembri tohto roka, po 60 rokoch. Canadiens mu následne udelili čestné výsady a tímu môže ďalej pomáhať v pozícii poradcu. Svoju dlhočiznú službu v klube teda ešte môže predlžovať. Druhý v poradí, Pierre Gervais, zostal výrazne za ním s 35 rokmi v úlohe tímového kustóda.

Andy Mastoris (Toronto, 55)

Najdlhšie slúžiaci zamestnanec v histórii Maple Leafs. V rokoch 1964 až 2019 pracoval pre klub ako uvádzač v aréne. Džentlmen a filantrop. Vítal a usadzoval generácie torontských priaznivcov už v slávnej Maple Leaf Gardens. Zažil doposiaľ posledné víťazstvo Toronta v Stanleyho pohári v roku 1967. Zomrel v apríli 2019 vo veku 80 rokov.

Robert „Rip” Simonick (Buffalo, 52)

Najvernejší zamestnanec v histórii Sabres a donedávna posledný pôvodný a stály zamestnanec Sabres od ich vstupu do NHL v roku 1970. V klube pracoval ako kustód. Stal sa rekordérom v počte odpracovaných rokov medzi kustódmi v NHL. Svoju dráhu u Sabres oficiálne ukončil v roku 2022, neoficiálne však pokračuje ďalej a z času na čas v šatni stále vypomáha.

Al Sobotka (Detroit, 51)

Najdlhšie slúžiaci ľadár v NHL. O ľad vo všetkých troch detroitských arénach, v ktorých Red Wings doteraz pôsobili, sa staral 51 rokov. Preslávil sa zbieraním mŕtvych chobotníc z ľadu a ich točením nad hlavou, čím priaznivcov dostával do varu. V Joe Louis Arene bola po ňom pomenovaná veľká plastová chobotnica, ktorá sa spúšťala k ľadu počas play-off.

Rick Jeanneret (Buffalo, 51)

Najdlhšie slúžiaci komentátor jedného klubu v celej histórii NHL. Zápasy Sabres, spočiatku v rozhlase a neskôr v televízii, komentoval 51 rokov. Komentátorskú dráhu ukončil v apríli 2022 víťazným zápasom 3:2 po predĺžení proti Chicagu. Zomrel v auguste tohto roka vo veku 81 rokov.

John Finley (Detroit, 46)

Tímový lekár Red Wings. Pre klub pracoval 23 rokov v pôvodnej hale Olympia a ďalších 23 v Joe Louis Arene. Pôsobil aj ako osobný lekár Gordieho Howea. Preslávila ho príhoda, kedy počas jedného zápasu zošíval rozzúreného Howea a ten mu pred návratom na ľad riekol: „A teraz nikam nechoď, pretože toho, kto mi to spôsobil, ti sem o chvíľu pošlem.” Zomrel v apríli 2017 vo veku 88 rokov.

Mike Lange (Pittsburgh, 46)

Najdlhšie slúžiaci komentátor zápasov Penguins. Ako rozhlasový alebo televízny komentátor Penguins pracoval 46 rokov. Venoval sa im najskôr v roku 1974 a potom nepretržite v rokoch 1976 až 2021. Bol pri všetkých piatich víťazstvách Pittsburghu v Stanleyho pohári. Kariéru ukončil v auguste 2021.

Mickey Redmond (Detroit, 46)

Niekdajší krídelník, prvý detroitský hráč s 50 a viac nastrieľanými gólmi v jednej sezóne. Za Red Wings hral šesť sezón a 40 rokov komentuje ich televízne zápasy ako spolukomentátor. V minulosti niekoľko rokov bojoval s rakovinou, inak by bola jeho komentátorská dráha ešte dlhšia.

Stan Smyl (Vancouver, 45)

Niekdajší krídelník, svojho času kapitán tímu, legenda Canucks. V drese Vancouveru odohral všetkých 12 sezón v NHL, neskôr v klube robil asistenta trénera, hlavného trénera záložných tímov Canucks v AHL a IHL, pracoval na viacerých pozíciách v hokejových operáciách aj na rôznych manažérskych pozíciách. Jeho číslo 12 je v klube vyradené z užívania. Z hokejových operácií odišiel pred necelým týždňom, po dovedna 45 rokoch služieb, Canucks však bude aj naďalej pomáhať ako ambasádor.

Fred Cusick (Boston, 45)

Najdlhšie slúžiaci komentátor v histórii Bruins. Prvých 10 rokov komentoval ich zápasy v rozhlasovom vysielaní a ostatných 35 v televíznom. V roku 1984 sa stal jedným z prvých držiteľov prestížnej ceny Fostera Hewitta za svoj prínos v oblasti hokejového vysielania a komentovania. Zomrel v roku 2009 vo veku 90 rokov.

Paul Woods (Detroit, 44)

Sprvoti krídelník, neskôr tieňový rozhlasový komentátor. Prvých sedem rokov za Red Wings hrával, ďalší rok hráčskej kariéry strávil v záložnom tíme Detroitu v AHL a v posledných 36 rokoch až dodnes spolukomentuje zápasy Red Wings v rozhlase.

Bob Miller (Los Angeles, 44)

Najdlhšie slúžiaci a najslávnejší televízny komentátor v histórii L. A. Kings. Zápasy Kings komentoval v rokoch 1973 až 2017, potom zo svojej pozície odstúpil pre zdravotné ťažkosti. Zažil príchod Waynea Gretzkyho aj oba triumfy v Stanleyho pohári. V roku 2018 mu Kings pred arénou Staples Center postavili sochu.

Sid Abel (Detroit, 43)

Niekdajší útočník, center slávnej Production Line, legenda Red Wings. Pre klub pracoval 43 rokov na rôznych pozíciách. Prvých 12 rokov zaň nastupoval, z toho osem rokov robil tímu kapitána, ďalších 12 rokov tím trénoval, deväť rokov ho viedol ako generálny manažér a 10 rokov spolukomentoval zápasy. Jeho číslo 12 je v klube vyradené z užívania. Zomrel v roku 2000 vo veku 81 rokov.

Nick Nickson (Los Angeles, 42)

Najskôr televízny komentátor a kolega inej lokálnej legendy Boba Millera, neskôr dlhoročný rozhlasový komentátor a dnes opäť televízny komentátor Kings. Zápasy Kings komentuje 42 rokov a momentálne sa pripravuje na svoju 43. sezónu.

Sam Rosen (N. Y. Rangers, 41)

Najdlhšie slúžiaci televízny komentátor v histórii N. Y. Rangers, už od detstva veľký fanúšik tímu a obdivovateľ newyorských športových komentátorov. Má za sebou 41 rokov s Rangers a aktuálne sa pripravuje na svoju 42. sezónu za klubovým mikrofónom.

Jimmy Devellano (Detroit, 41)

V minulosti jeden z popredných funkcionárov v NHL. Pre Red Wings pracuje 41 rokov, od príchodu majiteľov Ilitchových v roku 1982. V dvoch obdobiach robil mužstvu generálneho manažéra, neskôr pracoval ako asistent generálneho manažéra. V súčasnosti zastáva funkciu viceprezidenta a alternatívneho guvernéra. Je druhým najvyššie postaveným mužom v klube po majiteľovi Chrisovi Ilitchovi.

Joe Bowen (Toronto, 41)

Dlhoročný rozhlasový a televízny komentátor Maple Leafs. V tejto pozícii má za sebou 41 rokov, momentálne sa pripravuje na svoju 42. sezónu. Tak ako takmer všetci komentátori v tomto prehľade, aj on sa stal držiteľom prestížnej ceny Fostera Hewitta za zásluhy v oblasti hokejového vysielania a bol uvedený do Siene slávy NHL.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies