Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 06.
kurzy
02:00info
FLA
EDM
09. 06.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Fehérváry kľúčom k úspechu v predĺžení, Tatar prvýkrát po výmene vyhral

V noci zo stredy na štvrtok sa v NHL odohrali tri zápasy a v dvoch z nich malo zastúpenie aj Slovensko.

WSH - NYI 3:2 PP

Strome rozhodol v predĺžení o výhre Capitals nad Islanders

Martin Fehérváry získal presilovú hru, keď ho podrazil Noah Dobson, a Dylan Strome následne rozhodol o výhre Washingtonu 3:2 nad Islanders. Capitals v zápase dvakrát prišli o vedenie, keď v normálnom hracom čase skórovali dvojbodový Hendrix Lapierre, ktorý bol povolaný z AHL, a Joel Edmundson, ktorý strelil svoj prvý gól od letnej výmeny. Alex Ovečkin neskóroval v 14. zápase po sebe, ale prihrával na víťazný gól. Darcy Kuemper pomohol k druhej výhre v sérii 30 zákrokmi. Prekonali ho Hudson Fasching a Anders Lee, zatiaľ čo Semion Varlamov kryl 33 striel. New York prehral tretí zápas z posledných štyroch a Bo Horvat prišiel o 11-zápasovú bodovú sériu. Fehérváry v stredu odohral 19 minút s jednou strelou, dvoma bodyčekmi a štyrmi blokmi, s ktorými spolu s Alexom Romanovom viedol zápas. Debut v NHL zažila Ivan Morušničenko, ktorého Capitals draftovali v minulom roku v prvom kole.


Celé predĺženie:

Hviezdy duelu: 1. D. Strome (WSH), 2. D. Kuemper (WSH), 3. S. Varlamov (NYI)



LAK - SEA 1:2

Tatar sa dočkal prvej výhry po výmene, Daccord žiaril v bráne

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa na tretí pokus dočkal prvej výhry v drese Seattlu, ktorý v stredu uspel v Los Angeles 2:1, aby si ukončil dvojzápasovú sériu prehier a natiahol si bodovú sériu na päť zápasov (3-0-2). Víťazný gól strelil v tretej tretine Jordan Eberle, ktorý nadviazal na gól Brandona Taneva. Oporou v bráne bol Joey Daccord, ktorého zo 44 striel prekonal len Blake Lizzotte v oslabení. Cam Talbot kapituloval dvakrát z 30 striel. Tatar ho ohrozil jednou strelou a nebodoval. Na ľade strávil 16 minút, z toho takmer dve minúty odohral v presilovkách. Los Angeles prestrieľalo v bezgólovej prvej tretine Seattle pomerom 20:8.

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar sledoval jediný gól Kings z „prvého radu“:

Hviezdy duelu: 1. J. Daccord (SEA), 2. B. Lizotte (LAK), 3. J. Eberle (SEA)



WPG - DET 5:2

Vilardi a Brossoit doviedli Jets k výhre nad Red Wings

Gabriel Vilardi skóroval v štvrtom zápase po sebe a pridal dve asistencie, aby pomohol Winnipegu zdolať trápiaci sa Detroit pomerom 5:2 a osamostatniť sa na čele Centrálnej divízie. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov, v ktorých Jets zakaždým bodovali, viedli aj góly Marka Scheifeleho, Neala Pionka, ako aj dvojbodových Nikolaja Ehlersa a Axela Jonsson-Fjallbyho. Laurenta Brossoita z 28 striel prekonali Olli Määttä a Patrick Kane, ktorý zaznamenal aj asistenciu. James Reimer urobil 36 zákrokov a Red Wings prehrali štvrtý zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich. Dlhšiu gólovú sériu ako Vilardi vo svojej prvej sezóne v organizácii Thrashers/Jets ťahal len Maxim Afinogenov v ročníku 2009/10, keď ešte v drese Atlanty skóroval v piatich zápasoch po sebe.

Hviezdy duelu: 1. L. Brossoit (WPG), 2. A. Jonsson-Fjallby (WPG), 3. G. Vilardi (WPG)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Fehérváry (WSH)
19:01
0
0
0
0
0
1
2
 T. Tatar (SEA)
16:05
0
0
0
0
0
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies