Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Tatar vylepšil top formáciu Seattlu: Hokej je znova dobrý

V štyroch zápasoch, ktoré Tomáš Tatar odohral po výmene za tím Seattle Kraken, zdvojnásobil svoj počet gólov z predošlých 27 zápasov, ktoré odohral za Colorado. A prvý útok najmladšieho tému NHL hrá tak dobre, ako v sezóne ešte nehral. Z jeho výmeny tak ťažia obe strany.

„Hokej je znova dobrý,“ povedal Tatar po výhre 3:2 nad Anaheimom, pri ktorej strelil víťazný gól a pridal asistenciu.

Tatar v tomto roku čakal dlho na podpis zmluvy a nakoniec podpísal ročný kontrakt s Avalanche. Tento krok sa mu však nevyplatil, keďže to pod Skalistými horami nefungovalo a vyprodukoval len deväť bodov a jeden gól. Dokonca bol aj zdravým náhradníkom.

Pri jeho veku 33 rokov sa mohlo zdať, že ďalšia šanca by už nemusela prísť. Zranenia v útoku však donútili generálneho manažéra Rona Francisa k výmene v strede sezóny, ktoré nie sú pre neho typické.

Článok pokračuje pod reklamou

Skúsený Dubničan už v prvom zápase po príchode do nového tímu predviedol v prvom útoku veľmi dobrý výkon. Hneď v druhom strelil gól a pridal asistenciu. Podstatné však je, že si herne sadol s Mattym Beniersom a Jordanom Eberlem.

„Som veľmi vďačný za týchto chlapcov, za to, ako ma privítali tu v Seattli. Vyzerá to tak, že ja, Matty a Ebs si budujeme nejakú chémiu a ja si to teraz užívam,“ poznamenal Tatar. „Všetko sa momentálne zdá ľahké.“

Tatar vyzdvihuje svojich spoluhráčov z útoku za to, že neflákajú ani hru dozadu. Ani oni pritom pred jeho výmenou nezažívali najlepší ročník. Berniers mal aj dlhé gólové suchoty, Eberle si v stredu ukončil 12-zápasové. V tíme veria, že pôjde Slovák v stopách Eeliho Tolvanena, ktorý tiež po príchode ku Kraken ožil a dodnes zostáva kľúčovým hráčom tímu.

„Svojím spôsobom to bola ľstivá akvizícia, ktorú nikto nečakal. On sem potom prišiel a ukázal sa tak ako predtým Tolvy. Je pre nás skvelý. Tá súhra, ktorú našiel s Ebsom a Mattym, je úžasná. Presne to náš tím momentálne naozaj potrebuje,“ skonštatoval obranca Vince Dunn.

Tatar bol schopný osvojiť si herný systém Kraken skoro okamžite, čo sa mu v Colorade nepodarilo.

„Bol vzrušený a hladný, aby prišiel a pomohol nám. Pre mňa je jeho prítomnosť výnimočná. Je to veľmi, veľmi inteligentný hráč. Prináša to na stôl a ľuďom okolo neho,“ povedal tréner Dave Hakstol, ktorého zverencov čaká najbližšie zápas v stredu proti Calgary.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Budú sa zmeny v Caroline týkať aj trénera? Zdá sa, že sme už odpoveď spoznaliJednoznačný víťaz: Poznáme držiteľa Selkeho trofeje! Spojené štáty americké vymenovali trénera pre olympijské hry Zomrel člen „Zázraku na ľade“, ktorý bol nútený predať svoju medailu Draisaitl napodobnil Gretzkého a Lemieuxa. Jasný triumf nám prináša zápas č. 7 MS 2024: Slovensko zdolalo Francúzsko a urobilo veľký krok k štvťfináleDnes Slovensko čaká súper, ktorý ho už raz zaskočil. Kľúčový zápas príde zajtraKanadská legenda prirovnala Slafkovského k 50-gólovému strelcovi Carolina čelí ťažkým rozhodnutiam. Ostatné tímy by mali byť v strehu Studenič opäť prispel k výhre, jeho tím má postupový mečbal! Arénu v Hamiltone čaká veľká renovácia. Bude cieľom tím NHL? Finále sa dramatizuje. Prispel k tomu aj Juraj Pekarčík! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies