Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Slováci víťazili: Hviezdny návrat Fehérváryho, Slafkovský bol excelentný!

Po skromnom novoročnom pondelku prišiel na rad utorok, ktorý v NHL priniesol až 13 duelov.

Highlighty noci
  • Všetci Slováci sa tešili z výhry, Fehérváry skóroval, Slafkovský asistoval
  • Jets bodovali v deviatom zápase po sebe, Avalanche v šiestom
  • Oilers vyhrali šiesty zápas po sebe, Panthers piaty
  • Sharks prehrali deviaty zápas po sebe
  • Crosby prekonal v historickom bodovaní Thorntona
  • McDavid päťbodový, dosiahol aj 900. bod v kariére
  • MacKinnon bodoval aj v 20. domácom zápase sezóny
  • Kreider sa stal gólovým kráľom Madison Square Garden
  • Saros a Jones vychytali čisté konto


PIT - WSH 3:4

Fehérváry sa stal druhou hviezdou, Capitals ukončili sériu prehier

Martin Fehérváry sa vtesnal medzi dve legendy a skončil ako druhá hviezda zápasu za Alexom Ovečkinom a pred Sidneym Crosbym, keď pri návrate z jednozápasovej absencie strelil svoj druhý gól v sezóne, aby pomohol k výhre Washingtonu 4:3 nad Pittsburghom. Slovenský obranca odohral 22 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu a viedol zápas so štyrmi blokmi a šiestimi bodyčekmi. Pripísal si aj streli a menší trest za držanie. O ukončení štvorzápasovej série prehier rozhodol svojím 830. gólom kariéry Ovečkin, po ktorého góle viedli Capitals už 4:0. Vedenie vybudovali aj Tom Wilson a Beck Malenstyn, Rasmus Sandin dvakrát asistoval. Darcy Kuemper čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali Rickard Rakell, Crosby a Jake Guentzel. Poslední dvaja menovaní pridali aj po asistencii. Tristan Jarry inkasoval tri góly zo siedmich striel, Alex Nedeljkovic jeden z 15. Penguins prišli o trojzápasovú víťaznú i šesťzápasovú bodovú sériu (5-0-1). Stalo sa po desiaty raz a prvý od 7. novembra 2018, že Ovečkin a Crosby skórovali v rovnakom zápase. Crosby s 1540 bodmi predbehol Joea Thorntona na 12. mieste historického bodovania NHL.

Fehérváry vyhnal z brány Jarryho:

Ovečkinov gól č. 830 v NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. M. Fehérváry (WSH), 3. S. Crosby (PIT)



DAL - MTL 3:4

Slafkovský pomohol k výhre nad Stars

Juraj Slafkovský podal po dvoch menej vydarených dueloch výborný výkon a jeho práca viedla k trom gólom Montrealu, ktorý uspel v Dallas 4:3, aby si ukončil sériu troch prehier. Košický rodák najskôr prihrával na gól Nicka Suzukiho, následne jeho práca viedla k strate puku Stars a gólu Jordana Harrisa a nakoniec udržal puk v útočnom pásme, aby Cole Caufield strelil víťazný gól. Medzitým skóroval aj Kaiden Guhle. Suzuki a Harris pridali aj po asistencii, Sam Montembeault kryl 30 striel. Prekonali ho Jamie Benn, dvojbodový Wyatt Johnston a Jason Robertson. Scott Wedgewood opustil duel so 14 zákrokmi. Slafkovský ho ohrozil raz počas 19 minút a 14 sekúnd strávených v akcii. Slovenský útočník si pripísal aj plusový bod, jeden blok a dva bodyčeky. Na The Habitant jeho výkon označili za „monštruózny“ a poukázali na to, že v Gamescore bol druhý najlepší v tíme po Suzukim. Podľa komentátor TSN bol excelentný.


Hviezdy duelu: 1. S. Montembeault (MTL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. W. Johnston (DAL)


MIN - CGY 1:3

Markström, Huberdeau pomohli Flames k výhre nad Wild

Zvyšní dvaja Slováci v akcii sa tešili z výhry Calgary 3:1 nad Minnesotou, ku ktorej pomohol 28 zákrokmi Jacob Markström. Gólové suchoty po 18 zápasoch ukončil Jonathan Huberdeau, ktorý strelil víťazný gól. Skóre stretnutia otvoril Andrew Mangiapane a gólom do prázdnej brány ho uzavrel Blake Coleman. MacKenzie Weegar zaznamenal dve asistencie. Pat Maroon strelil jediný gól Wild, ktorí prehrali tretí zápas po sebe. Marc-Andre Fleury kapituloval dvakrát z 32 striel. Slovenskí útočníci ho neohrozili ani raz. Martin Pospíšil odohral deväť minút s troma bodyčekmi, Adam Ružička osem a štvrť minúty s jedným vyhraným vhadzovaním. Pospíšil nebodoval v piatom zápase po sebe, Ružička v druhom.

Huberdeau si ukončil dlhé gólové suchoty:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (CGY), 2. M. Fleury (MIN), 3. C. Tanev (CGY)



WPG - TBL 4:2

Jets bodovali v deviatom zápase po sebe, odniesla si to Tampa

Connor Hellebuyck predviedol 32 zákrokov, Vladislav Namestnikov nazbieral tri asistencie a Winnipeg zdolal Tampu Bay hrajúcu bez zraneného Erika Černáka 4:2, aby vyhral tretí zápas po sebe a natiahol si bodovú sériu už na deväť stretnutí (7-0-2). Jets prehrávali 0:1, ale potom strelili štyri góly po sebe. Tešili sa z nich Neal Pionk, Alex Iafallo, Nikolaj Ehlers a dvojbodový Morgan Barron, ktorý skóroval do prázdnej brány. Steven Stamkos a dvojbodový Nikita Kučerov využili prihrávky Victora Hedmana na strelenie gólov Lightning, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Andrej Vasilevskij ho opustil s 24 zákrokmi. Winnipeg sa stal tretím tímom v ére po expanzii (od 1967/68), ktorý inkasoval tri alebo menej gólov v 26 zápasoch po sebe. Dokázali to aj Wild (35 duelov, 2014/15) a Blues (27 duelov, 2011/12). Hellebuyck bodoval v desiatich štyroch po sebe (8-0-2), čím vyrovnal klubový rekord.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. N. Pionk (WPG), 3. N. Niedereiter (WPG)



CBJ - BOS 1:4

Van Riemsdyk pomohol Bruins k natiahnutiu víťaznej šnúry

James van Riemsdyk zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol Bostonu k výhre 4:1 nad Columbusom a k predĺženiu víťaznej série na štyri zápasy. Z gólov sa tešili aj Kevin Shattenkirk, Danton Heinen a Trent Frederic, zatiaľ čo Linus Ullmark zneškodnil 25 striel. Ako jediný na neho našiel recept Kent Johnson. Spencer Martin urobil 23 zákrokov a Blue Jackets prehrali piaty zápas z posledných šiestich. V predošlých troch aspoň zakaždým bodovali (1-0-2).

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (BOS), 2. L. Ullmark (BOS), 3. K. Shattenkirk (BOS)



NYR - CAR 1:6

Svečnikov pomohol k výhre nad Rangers

Andrej Svečnikov strelil dva góly, Brady Skjei nazbieral tri asistencie a Piotr Kočetkov zastavil 28 striel, aby Carolina zdolala Rangers 6:1 a vyhrala štvrtý zápas po sebe. Jack Drury zaznamenal gól a asistenciu, po góle pridali aj Jordan Martinook, Jalen Chatfield a Michael Bunting. Igora Šesťorkina prekonali z 27 striel. O jediný gól New Yorku, ktorý prehral druhý zápas z posledných troch, sa postaral Chris Kreider. Znižoval na 1:2. Svečnikov bol viacbodový v piatom zápase po sebe. Dokázal to aj vlani. Dve minimálne takto dlhé série v klubovej histórii ťahali už len Kevin Dineen, Ron Francis a Mike Rogers. Kreider strelil svoj 166. gól v ikonickej Madison Square Garden v základnej časti i play-off dokopy. Prekonal rekord Roda Gilberta.

Hviezdy duelu: 1. A. Svečnikov (CAR), 2. J. Drury (CAR), 3. P. Kočetkov (CAR)



NSH - CHI 3:0

Saros vynuloval Blackhawks

Juuse Saros zneškodnil všetkých 21 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne a 22. v kariére doviedol Nashville k výhre 3:0 nad Chicagom, ktoré prehralo tretí zápas po sebe. Jeho náprotivok, Arvid Söderblom, čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali dvojbodoví Gustac Nyquist a Ryan O’Reilly. Obaja využili presilovky. Poistku do prázdnej brány ešte pridal Luke Evangelista. Duel nedohral pre zranenie hosťujúci Anthony Beauvillier.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros (NSH), 2. R. O’Reilly (NSH), 3. G. Nyquist (NSH)



ARI - FLA 1:4

Panthers si v Arizone natiahli víťaznú sériu na päť zápasov

Sergej Bobrovskij zastavil 21 striel a štyria rôzni hráči skórovali, aby Florida uspela v Arizone 4:1 a natiahla si víťaznú sériu už na päť zápasov. Carter Verhaeghe strelil gól a pridal asistenciu, po góle strelili aj Sam Reinhart, Matthew Tkachuk a do prázdnej brány Gustav Forsling. Alex Kerfoot vyrovnával počas oslabenia na 1:1, ale Coyotes nakoniec nezaknihovali tretiu výhru v sérii. Karel Vejmelka inkasoval tri góly z 37 striel. Florida a Rangers sú v tejto sezóne jedinými tímami, ktoré mali viac ako jednu víťaznú sériu dlhú aspoň päť zápasov. Aleksander Barkov vytvoril so 416 asistenciami nový klubový rekord. Predošlý zdieľal s Huberdeauom.

Hviezdy duelu: 1. C. Verhaeghe (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. A. Kerfoot (ARI)



COL - NYI 5:4 PP

MacKinnon rozhodol o výhre nad Islanders

Nathan MacKinnon strelil presilovkový gól 32 sekúnd po začatí predĺženia, aby rozhodol o výhre Colorada 5:4 nad Islanders. Predtým dvakrát asistoval. Nadstavený čas vynútil svojím druhým gólom v zápase Valerj Ničuškin, Jonathan Drouin zaznamenal gól a asistenciu, Devon Toews gól. Avalanche vyhrali tretí zápas po sebe a bodovali v šiestom (5-0-1) aj vďaka trom asistenciám Caleho Makara, dvom asistenciám Mikka Rantanena a 18 zákrokom Alexandara Georgieva. Toho prekonali Pierre Engvall, dvojbodový Brock Nelson, Simon Holmstrom a Alexander Romanov. Semion Varlamov inkasoval jeden gól z 12 striel predtým, ako utrpel nešpecifikované zranenie. Iľja Sorokin následne urobil 23 zákrokov. Newyorský tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. MacKinnon sa stal prvým hráčom za ostatných 35 rokov, ktorý bodoval v každom z prvých 20 domácich zápasov sezóny. Naposledy to dokázal Wayne Gretzky, ktorý v sezóne 1988/89 vytvoril rekord so 40 zápasmi.

MacKinnon zavŕšil obrat v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. V. Ničuškin (COL), 3. C. Makar (COL)



EDM - PHI 5:2

McDavid žiaril a dosiahol jubilejný bod

Connor McDavid zaznamenal gól a štyri asistencie, aby doviedol Edmonton k šiestej výhre v sérii. Pri výhre 5:2 nad Philadelphiou pritom dosiahol aj svoj 900. bod v kariére. Potreboval na to 602 zápasov – rýchlejšie to v histórii NHL dokázali len štyria hráči. Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal dva góly a asistenciu, Zach Hyman gól a dve asistencie, Leon Draisaitl gól a asistenciu. Stuart Skinner čelil 37 strelám, z ktorých ho pokorili Travis Konecny a Marc Staal. To však na odvrátenie tretej prehry v sérii a piatej z posledných šiestich duelov nestačilo. Carter Hart opustil duel s 31 zákrokmi. McDavid ťahá šesťzápasovú bodovú sériu.


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. Z. Hyman (EDM)


VAN - OTT 6:3

Canucks strelili päť gólov v prvej tretine, aby zdolali Senators

Pius Suter strelil dva góly a pridal asistenciu, Elias Pettersson strelil dva góly a Vancouver potešil svojich fanúšikov výhrou 6:3 nad Ottawou. J.T. Miller zaznamenal gól a asistenciu, skóroval aj Ian Cole a k štvrtej výhre z posledných šiestich zápasov viedlo aj 35 zákrokov Thatchera Demka. Na neho našli recept len dvaja hráči – Vladimir Tarasenko strelil dva góly, dvojbodový Claude Giroux jeden. Od druhej tretiny znížili z 0:5 na 3:5. Anton Forsberg inkasoval štyri góly z 13 striel a striedal už v 17. minúte. Joonas Korpisalo následne kryl 11 striel. Canucks strelili päť gólov v prvej tretine po 12-krát v klubovej histórii.

Hviezdy Canucks strelili dva góly za 24 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. P. Suter (VAN), 3. T. Demko (VAN)



LAK - TOR 0:3

Nylander, Jones doviedli Leafs k výhre nad Kings

William Nylander strelil dva góly a ako prvý hráč tímu dosiahol 50. bod v sezóne pri výhre Toronta 3:0 nad Los Angeles. Skóroval aj Calle Jarnkrok, dvakrát asistoval Tyler Bertuzzi a svoje druhé čisté konto v sezóne a 30. v kariére vychytal Martin Jones, ktorý zneškodnil všetkých 31 striel. Cam Talbot inkasoval dva góly z 28 striel, keďže Nylander svoj druhý gól v zápase strelil do prázdnej brány. Kým Maple Leafs si ukončili trojzápasovú sériu prehier, Kings prehrali tretí duel po sebe. Nylander sa stal štvrtým hráčom v klubovej histórii, ktorý dosiahol 50. bod v sezóne v 35 alebo skoršom zápase. Dokázali to aj Lorne Carr (31, 1943/44 a 34, 1942/43), Doug Gilmour (33, 1992/93) a Darryl Sittler (34, 1977/78).

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. M. Jones (TOR), 3. C. Jarnkrok (TOR)



SJS - DET 3:5

Perron rozhodol o výhre Red Wings. Sharks prehrali deviaty zápas po sebe

David Perron strelil dva góly v tretej tretine, aby otočil stav a rozhodol o výhre Detroitu 5:3 nad San Jose, ktoré si pripísalo už deviatu prehru po sebe. Daniel Sprong zaznamenal gól a asistenciu, do čierneho sa trafil aj J.T. Compher, do prázdnej brány Michael Rasmussen. Lucas Raymond nazbieral tri asistencie a Alex Lyon pomohol k druhej výhre z posledných troch stretnutí 24 zákrokmi. Fabian Zetterlund, Justin Bailey a Alexander Barabanov sa postarali o góly Sharks, Mario Ferraro dvakrát asistoval a Kaapo Kahkonen kryl 26 z 30 striel.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron (DET), 2. M. Ferraro (SJS), 3. J. Bailey (SJS)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
19:14
0
1
1
+1
0
1
2
 M. Pospíšil (CGY)
08:59
0
0
0
0
0
0
3
 A. Ružička (CGY)
08:12
0
0
0
0
0
0
0
 M. Fehérváry (WSH)
22:35
1
0
1
0
2
1
6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies