Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Dvorský prirovnaný k hviezde: Je realistické, aby si zahral v NHL už v budúcej sezóne?

Jozef Struhár  
04.01.2024

Slovenský útočník Dalibor Dvorský bol smutný, keď sa Slovensko rozlúčilo s majstrovstvami sveta juniorov už v štvrťfinále. V tíme St. Louis Blues však smútok z jeho výkonov na turnaji nemali. Práve naopak. Aj keď bol tretím najmladším hráčom tímu, jeho prítomnosť bolo cítiť.

„Má v sebe ‘ten’ faktor. Chlapci sledujú, čo robí, či je to práca pred tréningom alebo vhadzovania po tréningu, môžete vidieť, ako k nemu gravitujú pre jeho úspechy a úsilie, ktoré do toho vkladá,“ povedal asistent slovenskej reprezentácie Scott Moser pre The Athletic.

„Je to jeden z najlepších hráčov v ochraňovaní puku, akých som kedy videl. Niekedy predbehne hru a ak nemá pomoc a musí čakať na spoluhráčov, kým sa k nemu pripoja, dokáže získal dve či tri sekundy lepšie, ako som videl u kohokoľvek v tomto veku. Nie je elitným korčuliarom, takže si to rád prehadzuje a veľmi dobre ukazuje súperom chrbát. Potom je tu jeho strela. Každý vie, že ju má skvelú. Nie je to najladnejší korčuliar na svete, ale má v sebe všetko ostatné.“

Moser dokonca mladíka prirovnal k niekdajšej hviezde Blues: „Má v sebe niektoré kvality Ryana O’Reillyho. Jeho pracovitosť, to, že robí veci navyše, že má vysoké IQ a ani nepomyslíte na jeho korčuľovanie, pretože všetko ostatné je také dobré.“

Článok pokračuje pod reklamou

Dvorský po nevýraznom začiatku sezóny vo švédskej SHL prestúpil do juniorskej OHL, kde žiari v drese Sudbury Wolves. Priznáva, že mu viac vyhovuje menší ľad a má radosť z toho, že môže hrávať veľa minút. Ukazuje sa to na ľade, z čoho majú radosť nielen Blues, ale aj Wolves.

„Tá trpezlivosť a pokoj, ktoré prináša, dokáže nimi veci upokojiť a každému dodať viac sebavedomia. Naše presilovky sa otočili k lepšiemu, odkedy k nám prišiel. Má úžasné videnie a dokáže strieľať puk na veľmi elitnej úrovni v jeho vekovej kategórii,“ povedal generálny manažér Wolves Rob Papineau.

Dvorský dominuje mnohým kľúčovým aspektom hry, a tak sa tu vynára otázka, či sa v budúcej sezóne nevráti k mužom na úrovni AHL. Generálny manažér Blues Bill Armstrong dokonca riešil to, či by to nemohlo byť na úrovni Národnej hokejovej ligy.

„Môže ísť v budúcej sezóne buď do Sudbury, alebo ho môžeme poslať do AHL, či by sa mohol dostať aj do NHL. Kto vie? Ak si zoberiete miesta, z ktorých sú hráči draftovaní, kedy prichádzajú do ligy a kedy sú dôležitými hráčmi, tak viete, že to v budúcom roku nebude. História ukazuje, že to nie je realistické,“ povedal Armstrong.

„Pre Roberta Thomasa bolo ľahšie prísť do tímu s veteránmi. Je náročnejšie prichádzať do tímu plného mladíkov. Vidíte tímy, ktoré to robia a je to ťažká liga na učenie. Muži sa nekrotia. Majú svoju prácu a tou je vyhrávať zápasy. Je im jedno, či máte 18 alebo 19 rokov. Ak vás môžu využiť, urobia to. Máme plán pre pár nasledujúcich rokov, kedy budeme tím dopĺňať o nejakých skúsenejších hráčov a implementovať aj mladších hráčov. Nie je však receptom na úspech ponáhľať sa s nimi zo zlých dôvodov.“

Medzitým bude Armstrong sledovať Dvorského, ako napreduje v Sudbury, kde sa podľa neho „učí v dobrom prostredí“. A Wolves budú medzitým ťažiť z prítomnosti hráča, ktorý ich privádza do úžasu.

„Na tak mladý vek je obrovský profík. Všetko, čo robí, je vyzreté. Na ľade aj mimo neho je prvotriednym človekom a každý ho rád sleduje. Bude skvelým hráčom St. Louis Blues,“ dodal Papineau.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies