Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu, ktorý rozhodol krásnym gólom

V noci zo štvrtka na piatok sa v NHL hralo 13 zápasov. Zo Slovákov sa presadil len Tomáš Tatar. San Jose prehralo už 10 zápasov po sebe.

Highlighty noci
  • Tatar skóroval, aby rozhodol o výhre
  • Slafkovský nebodoval pri prehre, Ružička a Pospíšil pri výhre
  • Florida vyhrala šiesty zápas po sebe, v repríze finále zdolala Vegas
  • San Jose prehralo desiaty zápas po sebe
  • Seattle bodoval v 10. zápase po sebe a vyhral posledných šesť
  • Colorado bodovalo v siedmom zápase po sebe
  • Malkin odohral 1100. zápas v NHL
  • Skinner štvorbodový
  • Lyon urobil 40 zákrokov

SEA - OTT 4:1

Tatar rozhodol o výhre, Kraken si natiahli úctyhodné série

Tomáš Tatar po trojzápasovej bodovej odmlke strelil svoj štvrtý gól v sezóne a tretí od výmeny, aby rozhodol o výhre Seattlu 4:1 nad Ottawou. Slovenský útočník bol za pekný gól odmenený aj postom tretej hviezdy zápasu. Tou prvou bol brankár Joey Daccord, ktorý eliminoval 32 striel, aby pomohol Kraken natiahnuť víťaznú sériu na šesť zápasov a bodovú už na desať (8-0-2). Okrem hráča číslo 90 skórovali aj Yanni Gourde, Andre Burakovsky a do prázdnej brány Vince Dunn, ktorý raz aj asistoval. Jordan Eberle si pripísal dve asistencie. O jediný gól Senators, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, sa postaral Parker Kelly. Joonas Korpisalo kryl 24 z 27 striel. Tatar odohral 14 a pol minúty a pripísal si aj plusový bod a strelu na bránu. Vybojoval aj dva puky.

Tatarov 4. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. J. Daccord (SEA), 2. A. Burakovsky (SEA), 3. T. Tatar (SEA)



NSH - CGY 3:6

Flames strelili v prvej tretine štyri góly, aby zdolali Predators

Dan Vladař urobil 29 zákrokov a šiesti rôzni korčuliari skórovali, aby Calgary vyhralo tretí zápas po sebe, keď uspelo v Nashville 6:3. Z gólov sa tešili Blake Coleman, Nazem Kadri, Jegor Šarangovič, Connor Zary, Rasmus Andersson a Noah Hanifin, pričom s výnimkou Kadriho a Hanifina všetci zaznamenali aj po asistencii. Filip Forsberg, Colton Sissons a Michael McCarron strelili góly Predators, ktorí prišli o trojzápasovú bodovú sériu (2-0-1). Juuse Saros inkasoval päť gólov z 25 striel, pričom prvé štyri dostal už v prvej tretine. Kevin Lankinen následne kryl 13 striel zo 14. Slovenskí útočníci z mužstva hostí nebodovali. Martin Pospíšil odohral takmer 11 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, dvoch blokov a jedného bodyčeku. Vyhral aj jediné vhadzovania, na ktoré sa postavil. Adam Ružička vyhral štyri buly zo siedmich, pričom odohral takmer desať minút. Pripísal si strelu, dva bloky a dva bodyčeky. V druhej tretine zažil nepríjemný moment, keď sa s Philom Tomasinom zrazili kolenami. Ešte horší moment zažil na konci zápasu jeho spoluhráč Dennis Gilbert, ktorý nepríjemne dopadol na ľad po podrazení nohou zo strany Tomasina.


Nepríjemný moment pre Dennisa Gilberta:

Hviezdy duelu: 1. B. Coleman (CGY), 2. R. Andersson (CGY), 3. F. Forsberg (NSH)



MTL - BUF 1:6

Skinner, Levi doviedli Sabres k výhre v Montreale

Devon Levi predviedol 32 zákrokov a Jeff Skinner zaznamenal gól a tri asistencie, aby doviedli Buffalo k výhre 6:1 nad Montrealom v Bell Centre. Tage Thompson strelil dva góly a pridal asistenciu, po góle a asistencii si pripísali Casey Mittelstadt, Jack Quinn a Rasmus Dahlin, ktorý skóroval do prázdnej brány. Alex Tuch dvakrát asistoval. Kým Sabres vyhrali druhý zápas z posledných troch, Canadiens prehrali štvrtý z posledných piatich. O jediný gól domácich sa postaral Joel Armia, zatiaľ čo Jake Allen kryl 32 z 37 striel. Slovenský útočník Juraj Slafkovský odohral 19 minút a 46 sekúnd so ziskom mínusového bodu, dvoch striel, bloku a bodyčeku. Dvakrát prišiel o puk.


Hviezdy duelu: 1. D. Levi (BUF), 2. J. Skinner (BUF), 3. T. Thompson (BUF)


MIN - TBL 1:4

Raddysh skóroval dvakrát pri výhre Lightning nad Wild

Darren Raddysh strelil prvé dva góly v sezóne, aby druhým rozhodol o výhre Tampy Bay 4:1 nad Minnesotou, ktorá tak prehrala už štvrtý zápas po sebe. Victor Hedman sa tiež trafil do čierneho, Brandon Hagel do prázdnej brány. K druhej výhre z posledných troch zápasov pomohol aj Andrej Vasilevskij s 22 zákrokmi. O čosi viac práce mal jeho náprotivok Marc-Andre Fleury, ktorý urobil 26 zákrokov. Stále ho víťazstvo delí od Patricka Roya (551) na druhom mieste historického poradia NHL. Z jeho spoluhráčov skóroval len Zach Bogosian, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne v 56. minúte. Slovenský obranca Erik Černák zápas pre zranenie vynechal. Raddysh v predošlých 60 zápasoch kariéry strelil len jeden gól.

Hviezdy duelu: 1. D. Raddysh (TBL), 2. V. Hedman (TBL), 3. M. Fleury (MIN)



BOS - PIT 5:6

Crosby trojbodový pri tesnej výhre v Bostone

Sidney Crosby strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, aby Pittsburgh uspel v Bostone 6:5 a ukončil mu štvorzápasovú víťaznú sériu. Po góle a asistencii si pripísali Lars Eller a Drew O’Connor, skórovali aj Jeff Carzer, Jake Guentzel a Ryan Graves. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov viedli aj dve asistencie Erika Karlssona, tri asistencie Krisa Letanga a 24 zákrokov Alexa Nedejlkovica. Jevgenij Malkin vo svojom 1100. zápase v NHL nebodoval. Z domácich sa do streleckej listiny zapísali dvakrát Brad Marchand, raz Jake DeBrusk a trojbodoví Morgan Geekie s Davidom Pastrňákom. Charlie McAvoy dvakrát asistoval a Jeremy Swayman zastavil 29 striel. Crosby sa so 173. zápasom s minimálne troma bodmi posunul na siedme miesto historického poradia NHL pred Stevea Yzermana. Rekord drží Wayne Gretzky so 459 takýmito duelmi.

Bruins a Penguins strelili päť gólov v prvých ôsmich minútach:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. B. Marchand (BOS), 3. D. Pastrňák (BOS)



NYR - CHI 4:1

Rangers natiahli Blackhawks sériu prehier, Trocheck trojbodový

Vincent Trocheck zaznamenal tri asistencie v druhom zápase z posledných troch, aby Rangers vyhrali druhý zápas z posledných troch, keď si doma poradilo so Chicagom 4:1. Igor Šesťorkin kryl 21 striel a Chris Kreider strelil víťazný gól. Gól a asistenciu zaznamenal Artemij Panarin, skórovali aj Jacob trouba a Jimmy Vesey. O gól Blackhawks, ktorí si natiahli sériu prehier na štyri zápasy, sa postaral Colin Blackwell. Petr Mrázek urobil 28 zákrokov. New York má v tejto sezóne bilanciu 10-1-0 po prehranom zápase.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. V. Trocheck (NYR), 3. J. Trouba (NYR)



PHI - CBJ 2:3 SN

Gaudreau zavŕšil v nájazdoch obrat Blue Jackets

Johnny Gaudreau uspel v nájazdoch ako jediný, aby Columbus zdolal Philadelphiu 3:2 napriek tomu, že v tretej tretine prehrával už 0:2. Stratu zmazali Damon Severson a Jake Bean a predísť tretej prehre v sérii pomohol aj Daniil Tarasov s 39 zákrokmi počas hry a troma v nájazdoch. Recept na neho našiel len Travis Konecny, ktorý strelil oba góly Flyers a bodoval v šiestom zápase po sebe. Tí prehrali štvrtý zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. Samuel Ersson ho opustil s 26 zásahmi.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CBJ), 2. T. Konecny (PHI), 3. D. Severson (CBJ)



DAL - COL 4:5 PP

MacKinnon rozhodol o výhre nad Stars, ktorí prišli o viacgólové vedenie

Colorado prehrávalo 0:1, 1:3 aj 2:4, ale nakoniec sa tešilo z výhry 5:4 nad Dallasom. O všetkom svojím druhým gólom a tretím bodom v zápase rozhodol Nathan MacKinnon vo štvrtej minúte nadstaveného času. Ten vynútili Jonathan Drouin, ktorý tiež skóroval dvakrát, a Mikko Rantanen. Jack Johnson a Devon Toews si pripísali po dve asistencie a Alexandar Georgiev kryl 28 striel. Avalanche vyhrali štvrtý zápas po sebe a bodovú sériu si natiahli už na sedem zápasov (6-0-1). Dva góly Stars, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, strelil Tyer Seguin. Po góle pridali Jevgenij Dadonov a Joe Pavelski, dvakrát asistovali Matt Duchene a Mason Marchment. Scott Wedgewood opustil duel s 29 zákrokmi. Duel pre zranenia nedohrali obrancovia oboch tímov - domáci Miro Heiskanen a hosťujúci Bowen Byram. MacKinnon sa stal druhým hráčom v klubovej histórii, ktorý rozhodol dva zápasy základnej časti po sebe gólom v predĺžení. Pred ním to v roku 2003 dokázal Greg De Vries.

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin (COL), 2. T. Seguin (DAL), 3. N. MacKinnon (COL)



STL - VAN 2:1

Thomas rozhodol o výhre nad Canucks

Robert Thomas skóroval v strede tretej tretiny, aby rozhodol o výhre St. Louis 2:1 nad Vancouverom. Predtým prihrával na vyrovnávajúci gól Coltona Parayka v druhej tretine. Predísť tretej prehre v sérii pomohol s 25 zákrokmi Jordan Binnington, ktorého prekonal v prvej tretine Conor Garland. Thatcher Demko predviedol 30 zákrokov, ale na odvrátenie druhej prehry z posledných troch zápasov to nestačilo. Andrej Kuzmenko bol opäť zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. R. Thomas (STL), 2. J. Binnington (STL), 3. C. Parayko (STL)



ARI - NYI 1:5

Horvat a Sorokin pomohli Islanders k výhre nad Coyotes

Bo Horvat zaznamenal dva góly a asistenciu, Iľja Sorokin zneškodnil 25 striel a Islanders zdolalo Coyotes 5:1, aby predišli tretej prehre v sérii. Z gólov sa tešili aj Mike Reilly a v rozmedzí 53 sekúnd Anders Lee a Julien Gauthier. Po dve asistencie si pripísali Noah Dobson a Mathew Barzal, ktorý dosiahol aj svoj 400. bod v kariére. O čestný úspech Arizony sa počas presilovky postaral Nick Schmaltz, ktorý znížil stav na 1:2. Connor Ingram urobil 26 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (NYI), 2. I. Sorokin (NYI), 3. M. Barzal (NYI)



VGK - FLA 1:4

Vegas sa trápi, Florida potvrdila výbornú formu

Florida zdolala v repríze posledného finále Vegas 4:1, aby si natiahla víťaznú sériu už na šesť zápasov. Popritom však prišla pre zranenia o kľúčových útočníkov Aleksandra Barkova a Evana Rodriguesa. Sergej Bobrovskij urobil 26 zákrokov a z gólov sa tešili Sam Bennett, Sam Reinhart, Matthew Tkachuk a Carter Verhaeghe. Poslední traja menovaní pridali aj po asistencii, dve zaznamenal Brandon Montour. O jediný gól úradujúceho šampióna sa postaral Pavel Dorofejev, ktorý otvoril skóre. Logan Thompson urobil 32 zákrokov a Golden Knights prehrali šiesty zápas z posledných siedmich.

Bobrovskij predviedol skvelý zákrok:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. C. Verhaeghe (FLA), 3. S. Bobrovskij (FLA)



LAK - DET 3:4 SN

Lyon pomohol k nájazdovej výhre Red Wings nad Kings

Lucas Raymond a Patrick Kane uspeli v nájazdoch, kým Alexa Lyona nikto neprekonal, aby Detroit zdolal Los Angeles 4:3 a ukončil sériu šiestich prehier vo vzájomných zápasoch. K prvej výhre nad Kings od decembra 2019 viedlo aj 40 zákrokov Lyona zo 65 hracích minút, dva góly Robbyho Fabbriho či jeden Jeffa Petryho. Daniel Sprong dvakrát asistoval. Kým Red Wings vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, kalifornský tím si pripísal štvrtú prehru v sérii. Po góloch Adriana Kempeho a Matta Roya pritom viedol o dva góly. Kempe ešte pridal jeden gól, Pierre-Luc Dubois a Alex Laferriere dvakrát asistovali. David Rittich opustil zápas s 24 zákrokmi.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. L. Raymond (DET), 2. R. Fabbri (DET), 3. D. Sprong (DET)



SJS - WPG 1:2

Hellebuyck pomohol Jets natiahnuť Sharks sériu prehier

Winnipeg výhrou 2:1 natiahol San Jose sériu prehier už na desať zápasov. Connor Hellebuyck pomohol k štvrtej výhre Jets v sérii 27 zákrokmi a z gólov sa tešili Morgan Barron a Gabriel Vilardi, ktorí prekonali MacKenzieho Blackwooda z 30 striel. O jediný gól Sharks, ktorí nevyhrali od 12. decembra a desať zápasov po sebe prehrali už po druhýkrát v tejto sezóne, sa postaral Alexander Barabanov.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. M. Blackwood (SJS), 3. G. Vilardi (WPG)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
19:46
0
0
0
-1
0
2
1
 M. Pospíšil (CGY)
11:23
0
0
0
-1
0
0
1
 A. Ružička (CGY)
09:49
0
0
0
0
0
1
2
 T. Tatar (SEA)
14:27
1
0
1
+1
0
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies