Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
«

Sumáre

MacKinnon atakuje rekord, Hughes napodobnil legendy. Murray za hranicou detského sna

Jozef Struhár  
09.01.2024

V NHL sa v pondelok odohrali štyri zápasy, v ktorých sa až na jednu výnimku tešili z výhier hostia. Elias Pettersson skončil štvorbodový.

NYR - VAN 3:6

Pettersson štvorbodový pri výhre nad Rangers

Elias Pettersson zažiaril s dvoma gólmi a dvoma asistenciami, aby Vancouver zdolal Rangers 6:3 a pripísal si tretiu výhru z posledných štyroch duelov. Nils Hoglander tiež skóroval dvakrát, Brock Boeser zaznamenal gól a dve asistencie. Do čierneho sa trafil aj J.T. Miller, dvakrát asistoval Filip Hronek. Thatcher Demko čelil 42 strelám, z ktorých ho prekonali dvojbodový Artemij Panarin a dvojgólový Vincent Trocheck. Alexis Lafreniere dvakrát asistoval a Igor Šesťorkin kryl 20 z 25 striel – druhý gól Petterssona padol do prázdnej brány. Newyorský tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. Hosťujúci Quinn Hughes nazbieral štyri plusové body. NHL vedie už s 30 „pluskami“. Jeho asistencia bola 50. bodom v sezóne, v ktorej odohral len 40 duelov. Z obrancov to v minulosti dokázali len Paul Coffey (8x), Bobby Orr (6x), Erik Karlsson, John Carlson, Brian Leetch, Phil Housley, Al MacInnis a Denis Potvin. Canucks vyrovnali vedúcich Rangers a Jets s 26 výhrami v sezóne.

Pettersson a Hoglander strelili po sebe dva výstavné góly:

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. N. Hoglander (VAN), 3. V. Trocheck (NYR)



PHI - PIT 1:4

Malkin a Nedeljkovic doviedli Penguins k úspešnému derby

Jevgenij Malkin zaznamenal gól a asistenciu, Alex Nedeljkovic urobil 36 zákrokov a Pittsburgh vyhral pennsylvánske derby 4:1, aby vyhral druhý zápas z posledných troch a piaty z posledných siedmich. K výhre nad Philadelphiou viedli aj góly Rickarda Rakella, Erika Karlssona a Chada Ruhwedel. Carter Hart zaknihoval 35 zákrokov a o jediný gól Flyers sa postaral v presilovke Owen Tippett, ktorý znížil na 1:2. „Letci“ prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. R. Rakell (PIT), 3. O. Tippett (PIT)



MIN - DAL 0:4

Murray vychytal prvú nulu pri výhre nad Wild

Matt Murray eliminoval všetkých 23 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v NHL a doviedol Dallas k výhre 4:0 nad Minnesotou. „Samozrejme, že chytanie v NHL je jedna vec. Je to sen každého chlapca. Byť schopný však vychytať čisté konto, je na svojej vlastnej úrovni. Som vo vytržení,“ poznamenal Murray, pre ktorého to bol pritom prvý štart v sezóne a štvrtý v kariére. Tyler Seguin a Roope Hintz zaznamenali po góle a asistencii, Radek Faksa a Jason Robertson tiež skórovali. Hintz a Faksa pritom strelili gól v oslabeniach. Marc-Andre Fleury kapituloval štyrikrát z 20 striel. Kým Stars predišli štvrtej výhre v sérii, Wild prehrali piaty zápas zo šiestich. Nevyužili pritom ani jednu zo šiestich presiloviek.

Fleury okradol Steela o gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. R. Hintz (DAL), 3. M. Murray (DAL)



COL - BOS 4:3 SN

Ničuškin rozhodol v nájazdoch o výhre, MacKinnon si natiahol sériu

Valerij Ničuškin uspel v samostatných nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Colorada 4:3 nad Bostonom. K návratu na víťaznú koľaj pomohol Alexandar Georgiev s 23 zákrokmi a po góle strelili Mikko Rantanen, Logan O’Connor a Sam Malinski. Nathan MacKinnon zaznamenal asistenciu, aby bodoval aj v 22. domácom zápase od začiatku sezóny. Už len jeden zápas ho delí od rekordu organizácie počte domácich zápasov s bodom v akomkoľvek úseku sezóny, ktorý drží Joe Sakic. Kým Avalanche vyhrali piaty zápas z posledných šiestich, Bruins prehrali druhý z posledných troch. Bod im svojím druhým gólom v zápase zaistil Brad Marchand. Skóroval aj Johnny Beecher, Jeremy Swayman urobil 33 zásahov.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. V. Ničuškin (COL), 2. L. O’Connor (COL), 3. B. Marchand (BOS)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies