Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
«

Sumáre

Pospíšil opäť bodoval, mal prsty v obrate. Černák zažil pri návrate tiež víťazný zvrat

V utorok sa v NHL tešili z výhry všetci štyria Slováci. Bodoval však len jeden. Víťazné série si naťahovali Panthers, Oilers, Jets i Kraken, Sharks opäť prehrali.

Highlighty noci
  • Pospíšil bodoval v treťom zápase po sebe, Ružička opäť nie
  • Tatar nebodoval, Černák sa vrátil zo zranenia
  • Florida a Edmonton vyhrali 8. zápas po sebe
  • Winnipeg vyhral 7. zápas po sebe, bodoval v posledných 13
  • Seattle vyhral 7. zápas po sebe, bodoval v posledných 11
  • San Jose prehralo 12. zápas po sebe, Los Angeles šiesty
  • Tkachu dosiahol hetrik, pridal aj asistenciu
  • Marner bol štvorbodový
  • Thrun strelil prvý gól v NHL
  • Hellebuyck vychytal čisté konto
  • Jon Cooper vyhral 500. zápas


CGY - OTT 6:3

Pospíšil bodoval v treťom zápase po sebe, tentoraz prispel k výhre

Martin Pospíšil po druhýkrát v kariére ťahá trojzápasovú bodovú sériu, keď zaznamenal asistenciu pri vyrovnávajúcom góle. Jeho Calgary prehrávalo trikrát o gól, ale štyrmi gólmi v tretej tretine rozhodlo o svojej výhre 6:3 nad Ottawou, ktorá prehrala štvrtý zápas po sebe. Flames sa vyhli tretej prehry v sérii aj vďaka dvom gólom Jegora Šarangoviča a Blakea Colemana (druhý do prázdnej brány). Noah Hanifin zaznamenal gól a dve asistencie, Connor Zary gól a asistenciu. Nazem Kadri dvakrát asistoval a Jacob Markström urobil 30 zákrokov. Prekonali ho Jacob Bernard-Docker, Dominik Kubalík a Brady Tkachuk. Ridly Greig dvakrát asistoval a Joonas Korpisalo zastavil 30 z 35 striel. Pospíšil ho ohrozil dvakrát, pripísal si aj plusový bod, menší trest za nedovolené bránenie a duel viedol so siedmimi bodyčekmi. Odohral 11 a štvrť minúty a vyhral aj jedno buly z dvoch. Do zostavy sa vrátil Adam Ružička, ktorý nebodoval v piatom zápase po sebe. Na ľade strávil takmer deväť a pol minúty so ziskom mínusového bodu a strely na bránu. Vyhral dve vhadzovania zo siedmich.


Pospíšil a jeho 6. asistencia, 10 bod. v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Hanifin (CGY), 2. J. Šarangovič (CGY), 3. B. Coleman (CGY)



BUF - SEA 2:5

Kraken si v Buffale natiahli obe série

Seattle uspel v Buffale 5:2, aby vyhral siedmy zápas po sebe a predĺžil si bodovú sériu už na 11 duelov (9-0-2). Joey Daccord urobil 36 zákrokov a piati rôzni hráči skórovali – Yanni Gourde, Vince Dunn, Alex Wennberg, Matty Beniers a Jaden Schwartz, ktorý vo svojom prvom zápase od 28. novembra pridal aj asistenciu. Po dve si pripísali Will Borgen a Eeli Tolvanen. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 14 a pol minúty s jedným plusovým bodom a dvoma strelami na bránu. Kraken majú historickú bilanciu v zápasoch proti Sabres 5-0. Domáci v utorok viedli zásluhou Jeffa Skinnera, ktorý následne prihrával aj na gól Alexa Tucha. Aj ten zaznamenal aj asistenciu, dve si pripísal Casey Mittelstadt. Devon Levi opustil zápas s 21 zákrokmi. Buffalo vyhralo predošlé dva zápasy. Seattle ťahá sedemzápasovú víťaznú sériu po tretíkrát vo svojej histórii.

Hviezdy duelu: 1. J. Daccord (SEA), 2. J. Schwartz (SEA), 3. W. Borgen (SEA)



TBL - LAK 3:2 PP

Lightning natiahli Kings sériu prehier. Pri obrate bol aj Černák

Phillip Danault a Matt Roy skórovali v druhej tretine, aby Los Angeles vstupovalo do tretej tretiny s dvojgólovým vedením. Nakoniec si však natiahlo sériu prehier na šesť zápasov. Tyler Motte a Brandon Hagel zmazali staru predtým, ako Nick Perbix po dvoch minútach predĺženia rozhodol o výhre Tampy Bay 3:2. Z druhej výhry z posledných troch zápasov mal radosť aj Erik Černák, ktorý sa vrátil zo zranenia. Odohral 19 a pol minúty so ziskom plusového bodu, strely na bránu, bloku a piatich bodyčekov. S nimi viedol svoj tím. Hagel a Perbix pridal ku gólu aj asistenciu, Andrej Vasilevskij urobil 20 zákrokov. Jeho náprotivok, Cam Talbot, ich urobil o šesť viac. Pri oboch góloch jeho tímu asistoval Trevor Moore. Tréner „Bolts“ Jon Cooper dosiahol 500. výhru v NHL. Podarilo sa mu to ako ôsmemu aktívnemu trénerovi. V jednej organizácii to dokázal najrýchlejšie v histórii NHL – v 839 dueloch. Celkovo boli rýchlejší len Scotty Bowman (825) a Bruce Boudreau (837).

Hviezdy duelu: 1. N. Perbix (TBL), 2. B. Hagel (TBL), 3. M. Roy (LAK)



TOR - SJS 7:1

Nylander trojbodový pri výhre, Sharks prehrali už 12. zápas po sebe

William Nylander deň po podpise veľkej zmluvy nazbieral tri asistencie, aby pomohol Torontu k pohodlnému víťazstvu 7:1 nad San Jose. Mitchell Marner zaknihoval dva góly a dve asistencie, Jake McCabe gól a dve asistencie, Morgan Rielly gól a asistenciu. Po góle pridali aj Auston Matthews, Pontus Holmberg a Nicholas Robertson. Martin Jones urobil 22 zákrokov. Kým Maple Leafs oslavovali štvrtú výhru po sebe, Sharks prehrali posledných 12 zápasov. O ich čestný úspech sa postaral prvým gólom v kariére obranca Henry Thrun. Kaapo Kahkonen inkasoval štyri góly z 20 striel, Mackenzie Blackwood následne tri góly z 25 striel. Marner bol štvorbodový po 16-krát. V histórii tímu to dokázal viackrát len Darryl Sittler – 26-krát.

Henry Thrun a jeho prvý gól v NHL:

Holmberg strelil prvý gól v sezóne jednoručne:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. W. Nylander (TOR), 3. J. McCabe (TOR)



NYI - VAN 2:5

Canucks uspeli aj na ľade trápiacich sa Islanders

Elias Pettersson strelil svoj 20. gól v sezóne, ktorý bol víťazný pri výhre Vancouveru 5:2 nad Islanders. Pre kanadský tím bola tretia v sérii a štvrtá z posledných piatich duelov. Filip Hronek zaznamenal gól a asistenciu, do čierneho sa trafili aj Quinn Hughes a Tyler Myers, do prázdnej brány Dakota Joshua. Connor Garland dvakrát asistoval a Casey DeSmith kryl 18 striel. Recept na neho našiel len Brock Nelson. Ten strelil oba góly newyorského tímu, ktorý prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Iľja Sorokin inkasoval štyri góly z 33 striel. Duel pre zranenie nedohral Casey Cizikas.

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. F. Hronek (VAN), 3. B. Nelson (NYI)



NSH - ANA 3:5

Dostál a Gudas pomohli Ducks ukončiť sériu prehier

Lukáš Dostál predviedol 39 zákrokov, Radko Gudas strelil gól a Anaheim zdolal Nashville 5:3, aby si ukončil päťzápasovú sériu prehier. Z gólov sa tešili aj Ryan Strome, Frank Vatrano, Mason McTavish a Troy Terry, ktorí pomohli vybudovať vedenie 5:0. Terry pridal aj asistenciu, po dve zaknihovali Jackson LaCombe a Alex Killorn. Stav z domácich hráčov skorigovali Alexandre Carrier (v oslabení), Philip Tomasino a Denis Guarianov. Michael McCarron dvakrát asistoval a Juuse Saros urobil 28 zákrokov. Duel nedohral pre zranenie nohy hosťujúci Trevor Zegras.

Hviezdy duelu: 1. L. Dostál (ANA), 2. T. Terry (ANA), 3. J. LaCombe (ANA)



STL - FLA 1:5

Tkachuk zažiaril, Florida vyhrala ôsmy zápas po sebe

Matthew Tkachuk dosiahol svoj piaty hetrik v kariére a pridal asistenciu, aby doviedol Floridu k výhre 5:1 nad St. Louis, ktorou si posledný finalista Stanleyho pohára natiahol víťaznú sériu na osem zápasov. Všetky tri góly strelil hviezdny útočník v tretej tretine, tretí do prázdnej brány. Čistý hetrik dosiahol vo svojom domovskom meste pred zrakmi rodiny. Kevin Stenlund a Sam Reinhart sa tiež presadili strelecky, Anthony Stolarz kryl 29 striel. Puk vyberal z brány len v štvrtej minúte, keď Brayden Schenn otvoril skóre zápasu. Joel Hofer kryl 26 z 30 striel. Reinhart ťahá štvorzápasovú gólovú sériu. Florida naposledy vyhrala viac zápasov po sebe v apríli 2022 – 13.

Piaty hetrik Tkachuka v kariére:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. A. Stolarz (FLA), 3. S. Reinhart (FLA)



WPG - CBJ 5:0

Hellebuyck vychytal nulu, Jets potvrdili skvelú formu

Connor Hellebuyck zneškodnil všetkých 29 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne a 34. v kariére doviedol Winnipeg k výhre 5:0 nad Columbusom. Kanadský tím tak vyhral už sedem zápasov po sebe a bodoval v posledných 13 (11-0-2). Dva alebo menej gólov inkasoval v 10 zápasoch po sebe, tri alebo menej v 30 zápasoch po sebe. Cole Perfetti zaznamenal dva góly a asistenciu, po góle strelili Brenden Dillon, Josh Morrissey a Gabriel Vilardi, dve asistencie si pripísal Adam Lowry. Daniil Tarasov urobil 18 zákrokov a Blue Jackets prehrali siedmy zápas z posledných deviatich. Pre Jets nebolo všetko ideálne – duel po zásahu puku do tváre nedohral Mark Scheifele.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. C. Perfetti (WPG), 3. B. Dillon (WPG)



CHI - EDM 1:2

Oilers vyhrali ôsmy zápas po sebe, McDavid strelil víťazný gól

Leon Draisaitl a Connor McDavid skórovali, aby Edmonton zdolal Chicago 2:1 v zápase, v ktorom prehrával. Natiahnuť víťaznú sériu na osem zápasov pomohol s 25 zákrokmi aj Stuart Skinner, ktorého prekonal len Jason Dickinson. Petr Mrázek urobil 13 zákrokov a Blackhawks prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Oilers v tejto sezóne už raz osemzápasovú víťaznú šnúru ťahali – od 24. novembra do 12. decembra.

McDavid rozhodol zápas pekným zakončením úniku:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. J. Dickinson (CHI)



ARI - BOS 4:3 PP

Schmaltz rozhodol v predĺžení o výhre nad Bruins

Nick Schmaltz skóroval 56 sekúnd pred koncom predĺženia, aby rozhodol o výhre Arizony 4:3 nad Bostonom, ktorou si ukončila trojzápasovú sériu prehier. Clayton Keller a Dylan Guenther zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Matias Maccelli a Connor Ingram predviedol 30 zákrokov. Prekonali ho David Pastrňák, Jesper Boqvist a Jake DeBrusk. Morgan Geekie dvakrát asistoval. Linus Ullmark kryl 32 z 35 striel predtým, ako musel v predĺžení opustiť ľad so zranením. Jeremy Swayman čelil len strele, z ktorej ho prekonal Schmaltz. Bruins prehrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch, no aspoň bodovali v posledných troch (1-0-2).

Hviezdy duelu: 1. N. Schmaltz (ARI), 2. D. Guenther (ARI), 3. C. Ingram (ARI)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 T. Tatar (SEA)
14:33
0
0
0
+1
0
2
0
 E. Černák (TBL) 
19:34
0
0
0
+1
0
1
5
 M. Pospíšil (CGY)
11:13
0
1
1
+2
2
1
7
 A. Ružička (CGY)
09:21
0
0
0
-1
0
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies