Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Toto Fehérváry v NHL ešte nikdy nezažil. Marner prekonal fúzatý rekord

V nedeľu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali len dva zápasy. V jednom malo zastúpenie aj Slovensko.

NYR - WSH 2:1

Rangers si ukončili sériu prehier výhrou nad Capitals

Igor Šesťorkin urobil 24 zákrokov a Artemij Panarin s Alexisom Lafreniereom skórovali v prvej tretine, aby si Rangers ukončili štvorzápasovú sériu prehier víťazstvom 2:1 nad Washingtonom, s ktorým o deň skôr prehrali. „Vieme, že dokážeme hrať lepšie, ako sme hrali v posledných pár zápasoch pred dneškom. Dnes sme hrali lepšie. Defenzívne sme boli lepší. Preto sme predtým vyhrávali, pretože sme hrali v prvom rade poctivo v defenzíve a ofenzíva sa k tomu potom pridala,“ povedal Lafreniere. Panarin dosiahol svoj 400. bod v drese newyorského tímu a podarilo sa mu to už v 310. zápase – rýchlejšie ako už bývalému rekordérovi Markovi Messierovi, ktorý na to potreboval 322 duelov. Jediný gól Capitals strelil v druhej tretiny T.J. Oshie, zatiaľ čo Charlie Lindgren urobil 29 zákrokov. Tím z hlavného mesta USA hral opäť bez zraneného Alexa Ovečkina a pripísal si druhú prehru z posledných troch stretnutí. Domácim sa medzitým do akcie vrátil Kaapo Kakko. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral len 15 a pol minúty. Ukončil si aj päťzápasovú sériu bez vylúčenia a po prvýkrát v kariére putoval v základnej časti na trestnú lavicu dvakrát – raz za vysokú hokejku, raz za nedovolené bránenie. V oboch prípadoch sa faulov dopustil na Lafreniereovi. Dva menšie tresty dostal len raz, ale počas play-off.

Panarin otvoril skóre už v úvodnej minúte:

Hviezdy duelu: 1. A. Lafreniere (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. C. Lindgren (WSH)



TOR - DET 2:4

Detroit si natiahol bodovú sériu, Toronto sériu prehier

Andrew Copp strelil víťazný gól minútu a 40 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby si Detroit natiahol svoju bodovú sériu na šesť zápasov výhrou 4:2 nad Torontom, ktorá bola preň piatou z posledných šiestich stretnutí. Red Wings v zápase dvakrát prehrávali, ale Dylan Larkin a Daniel Sprong dokázali zakaždým odpovedať. Lucas Raymond ešte pridal poistku do prázdnej brány a James Reimer urobil 28 zákrokov. Jediným viacbodovým hráčom zápasu bol Larkin, ktorý ku gólu pridal aj asistenciu. Pontus Holmberg a Mitchell Marner strelili góly Maple Leafs, ktorí prehrali tretí zápas v sérii. Pre Marnera išlo o 600. bod v kariére, ktorý dosiahol v 548. zápase. Z aktívnych hráčov boli rýchlejší len Connor McDavid (421), Sidney Crosby (430), Alex Ovečkin (464), Jevgenij Malkin (490), Artemij Panarin (536) a Leon Draisaitl (544). V klubovej histórii to tak rýchlo nikto nedokázal. Marner prekonal rekord Darryla Sittlera spred viac ako 45 rokov – 584 zápasov. Iľja Samsonov pri návrate do brány kryl 20 z 23 striel. Duel pre zranenie dolnej časti tela nedohral hosťujúci Patrick Kane.

Článok pokračuje pod reklamou


Marner dosiahol svoj 600. bod v kariére:

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2.M. Marner (TOR), 3. A. Copp (DET)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Fehérváry (WSH)
15:33
0
0
0
0
4
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies