Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
«

Sumáre

Pospíšil zaujal perfektnou prihrávkou pri dramatickom obrate, bodoval aj Fehérváry

V NHL sa v utorok odohralo osem zápasov a v troch si zahrali aj Slováci. Dvaja bodovali.

Highlighty noci
  • Fehérváry a Pospíšil bodovali, Tatar a Ružička nie
  • Edmonton vyhral 11. zápas po sebe, Calgary štvrtý
  • Kuemper vychytal čisté konto
  • Sorokin urobil 40 zákrokov
  • Polin strelil svoj prvý gól v NHL


CGY - ARI 3:2 PP

Pospíšil prispel k obratu Flames

Martin Pospíšil bodoval v štvrtom zápase z posledných šiestich, keď jednoručnou prihrávkou pomohol Nazemovi Kadrimu k vynúteniu predĺženia, v ktorom sedem sekúnd pred koncom rozhodol Jegor Šarangovič o výhre Calgary 3:2 nad Arizonou. Kadri si pripísal aj prihrávku pri rozhodujúcom góle, ktorý padol počas presilovky. Flames v zápase prehrávali 0:2, ale stratu zmazali v priebehu 63 sekúnd. Kontaktný gól strelil Blake Coleman. Dan Vladař pomohol k natiahnutiu víťaznej série na štyri zápasy 23 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Sean Durzi a Logan Cooley. Connor Ingram opustil duel s 27 zákrokmi. Pospíšil ho ohrozil jednou strelou počas 14 minút a 39 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Predviedol aj dva bodyčeky. Adam Ružička nebodoval v ôsmom zápase po sebe. Odohral skoro deväť a pol minúty a absolvoval aj dve neúspešné vhadzovania. Pospíšil jedno.

Dva góly Flames za 63 sekúnd, vrátane 7. asistencie Pospíšila v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (CGY), 2. S. Durzi (ARI), 3. J. Šarangovič (CGY)



WSH - ANA 2:0

Kuemper vynuloval Ducks, bodoval aj Fehérváry

Slovenský obranca Martin Fehérváry po piatich zápasoch bez bodu prihrával na gól Toma Wilsona, ktorý gólom do prázdnej brány spečatil výhru Washingtonu 2:0 nad Anaheimom. Zápas rozhodol svojím prvým gólom v ročníku obranca Ethan Bear a svoje prvé čisté konto v sezóne vychytal Darcy Kuemper, ktorý eliminoval všetkých 24 striel. Jeho náprotivok, John Gibson, zneškodnil 26 striel z 27. Kým Capitals vyhrali druhý zápas z posledných troch, Ducks prehrali tretí z posledných štyroch. Fehérváry odohral bezmála 22 minút, počas ktorých predviedol aj dve bloky a dve strely na bránu. Pripísal si aj jeden plusový bod. Washington odohral tretí zápas po sebe bez zraneného kapitána Alexa Ovečkina. Anaheimu chýbal Radko Gudas.

Článok pokračuje pod reklamou

Šiesta asistencia, ôsmy bod Fehérváryho v sezóne:



Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (WSH), 2. E. Bear (WSH), 3. J. Gibson (ANA)


NYR - SEA 5:2

Šesťorkin pomohol Rangers k triumfu nad Kraken

Tomáš Tatar po druhýkrát po sebe nebodoval a jeho tím po druhýkrát po sebe prehral v normálnom hracom čase po sérii 13 zápasov s minimálne bodom. Seattle tentoraz neuspel v Madison Square Garden, kde domáci Rangers vyhrali 5:2, aby vyhrali druhý duel po sebe. Blake Wheeler strelil svoj druhý gól v zápase do prázdnej brány, po góle strelili Vincent Trocheck, Erik Gustafsson a Kaapo Kakko, Adam Fox a Mika Zibanejad dvakrát asistovali. Kakko hrajúci druhý zápas po zranení skóroval prvýkrát od 20. novembra. Igor Šesťorkin urobil 29 zákrokov a puk vyberal z brány po presilovkových góloch Jordana Eberleho a Jareda McCanna. Obaja si pripísali aj po asistencii. Chris Dridger kapituloval štyrikrát z 22 striel. Tatar odohral 14 minút a 14 sekúnd, počas ktorých dvakrát vystrelil na bránu a raz trafil tyčku. Jeho tím v druhom zápase po sebe chýbali Vince Dunn, Matty Beniers a Andre Burakovsky, ktorých zranenia sa posudzujú na dennej báze.

Hviezdy duelu: 1. K. Kakko (NYR), 2. I. Šesťorkin (NYR), 3. M. Zibanejad (NYR)



OTT - COL 4:7

Rantanen a Girard pomohli Avalanche k výhre nad Senators

Mikko Rantanen skóroval dvakrát, Samuel Girard nazbieral tri asistencie a Colorado uspelo v Ottawe 7:4 napriek tomu, že prehrávali 0:1, 1:2 i 2:4. Justus Annunen pri svojom sezónnom debute urobil 26 zákrokov a Jason Polin strelil svoj prvý gól v NHL. Ostatní strelci raz aj asistovali – do čierneho sa trafili Miles Wood, Sam Malinski a Logan O’Connor, do prázdnej brány Devon Toews. Nathan MacKinnon si pripísal dve asistencie a bodoval už v deviatom zápase po sebe. Dva góly Senators strelil Ridly Greig, po jenom pridali Drake Batherson a dvojbodový Jake Sanderson. Brady Tkachuk a Claude Giroux nazbierali po tri asistencie, Mads Sogaard inkasoval šesť gólov z 33 striel. Kým hostia vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich, domáci zaknihovali šiestu prehru z posledných siedmich duelov.

Jason Polin a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Girard (COL), 2. M. Rantanen (COL), 3. R. Greig (OTT)



DAL - LAK 5:1

Oettinger vychytal výhru nad trápiacim sa L.A.

Jake Oettinger predviedol 31 zákrokov a piati rôzni hráči skórovali, aby Dallas zdolal Los Angeles 5:1 a vyhral štvrtý zápas z posledných piatich. V oslabení skóroval Sam Steel, pri hre v rovnovážnom počte hráčov Roope Hintz, Jevgenij Dadonov, Wyatt Johnston a Joe Pavelski. Hintz, Dadonov a Johnston pridali aj po asistencii, dve zaknihoval Jason Robertson. O čestný úspech Kings, ktorí prehrali deviaty zápas z posledných desiatich, sa postaral Drew Doughty. Cam Talbot opustil duel s 23 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. W. Johnston (DAL), 3. R. Hintz (DAL)



WPG - NYI 4:2

Jets zdolali trápiacich sa Islanders aj s prispením Hellebuycka a Connora

Kyle Connor skóroval pri návrate zo zranenia kolena, aby gólom do prázdnej brány spečatil výhru Winnipegu 4:2 nad Islanders. Víťazný gól strelil Mason Appleton, ktorý nadviazal na góly Gabriela Vilardiho a Neala Pionka. Connor Hellebuyck pomohol k deviatej výhre Jets z posledných desiatich duelov 35 zákrokmi. Recept na neho našiel len Anders Lee. Ten strelil oba góly New Yorku, ktorý prehral tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Iľja Sorokin zastavil 40 zo 43 striel. Jets inkasovali dva alebo menej gólov v 13. zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. G. Vilardi (WPG), 3. I. Sorokin (NYI)



CHI - SJS 2:1 SN

Mrázek doviedol Blackhawks k nájazdovej výhre nad Sharks

Petr Mrázek predviedol 37 zákrokov a pridal ďalších osem v nájazdoch, aby doviedol Chicago k výhre 2:1 nad San Jose. O všetkom rozhodla deviata séria rozstrelu, v ktorej uspel Boris Katchouk. V normálnom hracom čase skóroval Cole Guttman, ktorý otvoril skóre zápasu. Vyrovnal ho Ryan Carpenter. Mackenzie Blackwood urobil 24 zákrokov a kým Blackhawks si ukončili trojzápasovú sériu prehier, Sharks prehrali 15. zápas z posledných 16. Obom tímom sa zranili hráči – domácim obranca Nikita Zajcev, hosťom útočník Mikael Granlund.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (CHI), 2. B. Katchouk (CHI), 3. C. Guttman (CHI)



EDM - TOR 4:2

Oilers otočili zápas proti Leafs, aby vyhrali už 11 zápasov po sebe

Edmonton vyhral 11. zápas po sebe aj napriek tomu, že s Torontom prehrával už 0:2. Leon Draisaitl strelil v druhej tretine kontaktný gól a následne v tretej dvadsaťminútovke dokonali obrat Derek Ryan a Ryan McLeod. Evan Bouchard ešte upravil na končených 4:2 gólom do prázdnej brány. McLeod a Bouchard pridali aj po asistencii, Stuart Skinner urobil 25 zákrokov. Auston Matthews strelil gól a prihrával na gól Morgana Riellyho, Pontu Holmberg dvakrát asistoval. Martin Jones kryl 28 z 31 striel, ale ani to nepomohlo odvrátiť štvrtú prehru Maple Leafs v sérii. Matthews sa s 333 gólmi osamostatnil na štvrtom mieste historického poradia tímu pred Ronom Ellisom. Viac gólov strelili len Mats Sundin (420), Darryl Sittler (389) a Dave Keon (365).

Jones a Skinner si vymenili veľké zákroky:

Hviezdy duelu: 1. R. McLeod (EDM), 2. D. Ryan (EDM), 3. A. Matthews (TOR)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Fehérváry (WSH)
21:57
0
1
1
+1
0
2
0
 T. Tatar (SEA)
14:14
0
0
0
0
0
2
0
 M. Pospíšil (CGY)
14:39
0
1
1
0
0
1
2
 A. Ružička (CGY)
09:19
0
0
0
0
0
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies