Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Slafkovský bodoval i lámal hokejku. Nemcova noc na zabudnutie, Ružičkovo minimum

Slováci si v sobotu zahrali v štyroch z 12 zápasov NHL. Ani jeden sa netešil z výhry, bodoval len Juraj Slafkovský.

Highlighty noci
  • Slafkovský asistoval, Ružička, Nemec a Fehérváry nebodovali
  • Ani jeden Slovák v akcii nevyhral
  • Ružička nebodoval v 10. zápase po sebe
  • Edmonton vyhral 13. zápas po sebe, vytvoril nový kanadský rekord
  • Tampa Bay vyhrala piaty zápas po sebe
  • Vancouver a Boston bodovali v 8. zápase po sebe
  • MacKinnon bodoval v 11. zápase po sebe
  • Luukkonen inkasoval po viac ako 164 minútach
  • O’Connor strelil hetrik
  • MacKinnon štvorbodový
  • Binnington vychytal čisté konto
  • Demko urobil 42 zákrokov
  • LaCombe a Brisson strelili prvý gól v NHL


BOS - MTL 9:4

Heinenov prvý hetrik v NHL pomohol Bruins k štvrtej výhre v sérii, Slafkovský asistoval

Juraj Slafkovský zaznamenal svoj 18. bod v sezóne, keď si pripísal 12. asistenciu pri otváracom góle Colea Caufielda, ktorý skóroval v piatom zápase po sebe. Montreal si zásluhou Joela Armiu obnovil vedenie, ale nakoniec mu ani ďalšie góly Mikea Mathesona a Brendana Gallaghera nepomohli odvrátiť prehru 4:9 s Bostonom. Sean Monahan nazbieral tri asistencie. Sam Motembeault inkasoval osem gólov z 30 striel predtým, ako ho nahradil Cayden Primeau. Ten kryl päť striel zo šiestich. Bruins vyhrali štvrtý zápas po sebe a bodovali v ôsmom v sérii (5-0-3) aj vďaka prvému hetriku Dantona Heinena v kariére. Po góle pridali aj Brandon Carlo, Jake DeBrusk, Charlie Coyle, David Pastrňák, Brad Marchand a Pavel Zacha. DeBruck, Coyle, Pastrňák a Marchand pridali aj po asistencii, dve zaznamenal James van Riemsdyk. Linus Ullmark pri návrate do akcie urobil 17 zákrokov. Slafkovský ho ohrozil dvoma strelami. Slovenský útočník odohral niečo cez 20 minút a pripísal si aj tri mínusové body, štyri bodyčeky a trikrát prišiel o puk. Najviac viditeľné bolo jeho zaváhanie pred gólom Marchanda, po ktorom buchol hokejkou o bránu. Marchand vytvoril nový klubový rekord s 11. 20-gólovou sezónou po sebe. Predošlý zdieľal s Patriceom Bergeronom a Johnnym Bucykom.

12. asistencia Juraja Slafkovského v sezóne:

Prvý hetrik Heinena v kariére (450 zápasov):

Hviezdy duelu: 1. D. Heinen (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. C. Coyle (BOS)



NJD - DAL 2:6

Stars zdolali Devils, viedli už o šesť gólov

Roope Hintz skóroval dvakrát, raz aj v oslabení cez Šimona Nemca, aby pomohol Dallasu k výhre 6:2 nad New Jersey. Texaský tím viedol v zápase už 6:0, keď skórovali aj Joe Pavelski, Matt Duchene, Craig Smith a Wyatt Johnston, ktorý pridal aj asistenciu. Dve zaznamenali Ryan Suter, Thomas Harley a Jason Robertson. Scott Wedgewood pomohol k tretej výhre z posledných štyroch duelov 29 zákrokmi. V tretej tretine ho prekonali Jesper Bratt a Tyler Toffoli. Nico Daws urobil 30 zákrokov a Devils prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Nemec v ňom odohral niečo cez 19 minút a pripísal si dva mínusové body, dva bloky a menší trest za držanie.

Článok pokračuje pod reklamou

Hintz skóroval v oslabení cez Nemca:

Hviezdy duelu: 1. S. Wedgewood (DAL), 2. R. Hintz (DAL), 3. W. Johnston (DAL)



STL - WSH 3:0

Binnington pomohol Blues vynulovať Capitals

Jordan Binnington urobil 18 zákrokov, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne 14. v kariére pomohol St. Louis ukončiť trojzápasovú sériu prehier víťazstvom 3:0 nad Washingtonom. Colton Parayko skóroval v oslabení, Brayden Schenn v hre piatich proti piatim a Jake Neighbours v presilovke, zatiaľ čo Robert Thomas dvakrát asistoval. Charlie Lindgren kryl 26 striel a Capitals nenadviazali na výhry z predošlých dvoch duelov. Slovenský obranca Martin Fehérváry sa prezentoval jednou strelou, jedným bodyčekom a vylúčením za nešportové správanie za úlohu v šarvátke, ktorú spustil jeho bodyček na Pavla Bučneviča. Na ľade strávil 19 a pol minúty. Binnington so 14 nulami prekonal zápis Romana Turka na piatom mieste historického poradia tímu.


Hviezdy duelu: 1. J. Binnington (STL), 2. B. Schenn (STL), 3. C. Parayko (STL)


CGY - EDM 1:3

Oilers vytvorili v bitke o Albertu nový kanadský rekord NHL

Adam Ružička odohral najmenej minút spomedzi zápasov, v ktorých neutrpel zranenie – 6 minút a 3 sekundy. Počas tohto času sa nechal vylúčiť za nedovolené bránenie, prišiel o dva puky a prehral dve vhadzovania z troch. Nebodoval už v 10. zápase po sebe. Jeho Calgary prehralo druhý zápas po sebe, keď v derby nestačilo na Edmonton 1:3. Oilers pre zmenu vyhrali už 13. zápas po sebe, čím vytvorili nový rekord medzi kanadským klubmi. Predošlý zdieľali s Montrealom (1967/68). Ryan McLeod a Sam Gagner sa trafili do čierneho, Zach Hyman do prázdnej brány. Stuarta Skinnera, ktorý s 10 výhrami po sebe vyrovnal klubový rekord Granta Fuhra (1985/86), prekonal z 27 striel len MacKenzie Weegar. Dan Vladař predviedol 29 zákrokov. Connor McDavid prišiel o 12-zápasovú bodovú sériu. Edmonton vyhral aj deviaty zápas vonku po sebe, čo je preň rekordná séria.

McLeod strelil pekný otvárací gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Vladař (CGY), 2. S. Skinner (EDM), 3. W. Foegele (EDM)



BUF - TBL 1:3

Tampa si v Buffale natiahla víťaznú sériu

Dvojbodový Nicholas Roy a Tyler Motte v oslabení skórovali v rozmedzí 52 sekúnd prvej tretiny a Jonas Johansson urobil 26 zákrokov, aby si Tampa Bay natiahla víťaznú sériu na päť zápasov úspechom 3:1 v Buffale. Poistku do prázdnej brány pridal Calvin de Haan a Brandon Hagel dvakrát asistoval. O jediný gól Sabres, ktorí vyhrali predošlé dva zápasy, sa postaral Dylan Cozens. Ukko-Pekka Luukkonen kapituloval dvakrát z 15 striel. Jeho nepriestrelnosť skončila po 164 minútach a 9 sekundách – je najdlhšia v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. T. Motte (TBL), 2. J. Johansson (TBL), 3. D. Cozens (BUF)



PHI - COL 4:7

MacKinnon štvorbodový, O’Connor s hetrikom pri výhre nad Flyers

Logan O’Connor strelil svoj prvý hetrik v NHL, aby pomohol Coloradu k výhre 7:4 nad Philadelphiou, ktorá prišla o päťzápasovú víťaznú sériu. Nathan MacKinnon bodoval v 11. zápase po sebe, keď zaznamenal dva góly a dve asistencie. Ross Colton trikrát asistoval. Zvyšné dva góly strelil Mikko Rantanen, po dve asistencie si pripísali Miles Wood a Josh Manson. Alexandara Georgieva prekonali zo 40 striel Joel Farabee, Travis Konecny, Tyson Foerster a Cam Atkinson, ktorý pridal aj dve asistencie. Dvakrát asistoval aj Morgan Frost. Carter Hart inkasoval päť gólov z 15 striel, Samuel Ersson urobil osem striel z deviatich - O’Connor strelil svoj tretí gól do prázdnej brány. Cale Makar zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 300. bodom v NHL. Dosiahol ho v 280. zápase, čo rýchlejšie v celej histórii dokázal len Bobby Orr – len o zápas skôr! Duel pre zranenie nedohral domáci Owen Tippett.

Prvý hetrik O’Connora v NHL:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. M. Frost (PHI), 3. M. Rantanen (COL)



ARI - NSH 3:2

Keller dvojgólový pri výhre nad Predators

Clayton Keller strelil prvé dva góly zápasu a Arizona si dokázala udržať vedenie, aby predišla tretej prehre po sebe triumfom 3:2 nad Nashvillom. Víťazný gól nakoniec strelil Michael Carcone, Sean Durzi dvakrát asistoval a Connor Ingram urobil 30 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Roman Josi a Tommy Novak. Juuse Saros opustil duel s 21 zásahmi. Josi má na konte už 167 gólov, čím prekonal zápis Sheu Weber na čele historického poradia obrancov tímu.

Hviezdy duelu: 1. C. Ingram (ARI), 2. C. Keller (ARI), 3. S. Durzi (ARI)



OTT - WPG 1:2 PP

Jets potvrdili formu, rozhodol Ehlers v predĺžení

Nikolaj Ehlers skóroval v poslednej minúte predĺženia, aby Winnipeg zdolal Ottawu 2:1 a pripísal si 10. výhru z posledných 11 zápasov. Connor Hellebuyck predviedol 34 zákrokov a skóre stretnutia otváral Mason Appleton. V tretej tretine ho vyrovnal Parker Kelly. Joonas Korpisalo zakročil v bráne 27-krát. Jets odohrali 34. zápas po sebe, v ktorom inkasovali tri alebo menej gólov, a 14. po sebe, v ktorom inkasovali dva alebo menej gólov. Senators prehrali siedmy zápas z posledných deviatich.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. P. Kelly (OTT)



VAN - TOR 6:4

Canucks si natiahli bodovú sériu výhrou nad Maple Leafs

Conor Garland zaznamenal dva góly a asistenciu, dvakrát skóroval aj Nils Hoglander a Vancouver si natiahol bodovú sériu na osem zápasov, keď zdolal Toronto 6:4. K siedmej výhre z posledných ôsmich duelov viedlo aj 42 zákrokov Thatchera Demka, góly dvojbodových J.T. Millera a Eliasa Petterssona či tri asistencie Quinna Hughesa. Teddy Blueger asistoval dvakrát. William Nylander strelil dva góly, vrátane 200. v kariére, Mitchell Marner skóroval v oslabení a pridal asistenciu, z gólu sa tešil aj Jake McCabe a dvakrát asistoval Morgan Rielly. Martin Jones inkasoval šesť gólov z 21 striel a Maple Leafs prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Hughes ako šiesty obranca histórie NHL dosiahol sedem zápasov s troma asistenciami v jednej sezóne. Dokázali to aj Paul Coffey, Bobby Orr, Ray Bourque, Phil Housley a Roman Josi.

Nylander strelil svoj 200. gól v kariére:

Hviezdy duelu: 1. C. Garland (VAN), 2. W. Nylander (TOR), 3. N. Hoglander (VAN)



SJS - ANA 5:3

Couture zažil úspešný sezónny debut

Logan Couture odohral prvý zápas v sezóne a mal po ňom radosť – zaznamenal asistenciu a San Jose zdolalo Anaheim 5:3. Ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohli gólmi Marc-Edouard Vlasic, Kyle Burroughs, Fabian Zatterlund, Jan Rutta a Tomáš Hertl. Zetterlund a Hertl pridali aj po asistencii. MacKenzie Blackwood urobil 32 zákrokov. Recept na neho našli Jackson LaCombe, dvojbodový Adam Henrique a Mason McTavish. Prvý menovaný skóroval v NHL premiérovo. Troy Terry zaknihoval dve asistencie, John Gibson 14 zákrokov. Ducks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

LaCombe a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. A. Henrique (ANA), 3. F. Zetterlund (SJS)



VGK - PIT 3:2

Brisson zavŕšil obrat Vegas proti Pittsburghu

Brendan Brisson svojím prvým gólom v NHL zakončil obrat Vegas a rozhodol o výhre 3:2 nad Pittsburghom. Golden Knights vyhrali tretí zápas po sebe aj napriek tomu, že po druhej tretine prehrávali o dva góly. O vyrovnanie sa postarali Jonathan Marchessault a Pavel Dorofejev. Ivan Barbašov prihrával na dva góly a Logan Thompson urobil 23 zákrokov. Ryan Graves a Jake Guentzel poslali Penguins do dvojgólového vedenia, Tristan Jarry opustil duel s 26 zákrokmi. Pittsburgh prehral tretí zápas z posledných štyroch a prišiel aj o štvorzápasovú bodovú sériu (2-0-2). Marchessault zaknihoval svoju siedmu 20-gólovú sezónu v kariére. Dokázal to ako len druhý aktívny hráč, ktorý nebol draftovaný. Artemij Panarin ich má na konte osem. Guentzel sa stal siedmym hráčom histórie Penguins so siedmimi 20-gólovými sezónami. Viac po sebe ich dosiahli len Jaromír Jágr (11), Rick Kehoe (9) a Jean Pronovost (9).

Brendan Brisson rozhodol prvým gólom v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Brisson (VGK), 2. I. Barbašov (VGK), 3. J. Marchessault (VGK)



LAK - NYR 2:1

Quick nezažil víťazný návrat do Los Angeles

Fanúšikovia v Los Angeles najskôr venovali vrúcne privítanie Jonathanovi Quickovi a následne jeho návrat pokazili hráči domáceho tímu, ktorí odvrátili hrozbu tretej prehry v sérii triumfom 2:1 nad Rangers. Bývalú oporu Kings prekonali Kevin Fiala a Quinton Byfield, k triumfu pomohol aj David Rittich s 22 zákrokmi. Quick ich urobil o dva viac. O jediný gól hostí sa postaral Chris Kreider, ktorý vyrovnával na 1:1. New York prehral druhý zápas po sebe. Quick strávil v L.A. prvých 16 sezón kariéry a dvakrát sa tam tešil aj zo Stanleyho pohára.

Hviezdy duelu: 1. Q. Byfield (LAK), 2. D. Rittich (LAK), 3. K. Fiala (LAK)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD) 
19:09
0
0
0
-2
2
0
0
 J. Slafkovský (MTL)
20:06
0
1
1
-3
0
2
4
 M. Fehérváry (WSH)
19:25
0
0
0
0
2
1
1
 A. Ružička (CGY)
06:03
0
0
0
0
2
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies