Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Sumáre

Tatar sa tešil z výhry, dostal dôveru v nájazdoch. McDavidov historický zápis, Pastrňákov míľnik

V pondelok sa v NHL odohrali štyri zápasy a v jednom z nich si zahral aj Slovák.

Highlighty noci
  • Tatar nebodoval v siedmom zápase po sebe
  • McDavid opäť pokoril métu 90 bodov v sezóne
  • Pastrňák dosiahol 700. bod v kariére
  • Stankoven strelil svoj prvý gól v NHL

SEA - BOS 4:3 SN

Yamamoto rozhodol v nájazdoch o výhre nad Bruins, Tatar opäť bez bodu

Tomáš Tatar si natiahol svoje bodové suchoty na sedem zápasov a nepremenil samostatný nájazd, ale mal dôvod na radosť – Seattle vďaka nájazdu Kailera Yamamota porazil Boston 4:3. Kraken dvakrát prehrávali, ale nakoniec sa im podarilo otočiť stav a v tretej tretine viedli 3:2. Jordan Eberle, Vince Dunn a Oliver Bjorkstrand sa zapísali do streleckej listiny a Philipp Grubauer pomohol k štvrtej výhre z posledných šiestich duelov 29 zákrokmi. V nájazdoch nekapituloval. Prvou hviezdou zápasu bol David Pastrňák, ktorý pomohol Bruins natiahnuť bodové sériu na šesť zápasov (2-0-4) dvoma gólmi a asistenciou. Dosiahol aj jubilejný 700. bod v NHL. Nadstavený čas vynútil Charlie Coyle , Linus Ullmark urobil 24 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Tatar, ktorý odohral 10 minút a 42 sekúnd. Pastrňák sa 700. bodu dočkal v 652. zápase kariéry. Rýchlejšie to v klubovej histórii dokázali len Phil Esposito (447), Bobby Orr (518) a Rick Middleton (639). Z Čechov v NHL tento míľnik dosiahol rýchlejšie len Jaromír Jágr (557).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. K. Yamamoto (SEA), 3. O. Bjorkstrand (SEA)



WSH - OTT 6:3

Lapierre dvojgólový pri výhre Capitals nad Senators

Washington sa vrátil na víťaznú koľaj, keď v súboji tímov z hlavných miest zdolal Ottawu 6:3. Hendrix Lapierre strelil dva góly vo svojom prvom zápase od 18. januára, Alexej Protas zaznamenal gól a dve asistencie a Capitals vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich. V nich zakaždým aspoň bodovali. Beck Malenstyn zaznamenal gól a asistenciu, skórovali aj John Carlson a Max Pacioretty, Darcy Kuemper urobil 18 zákrokov. Prekonali ho Drake Batherson, Shane Pinto a Brady Tkachuk. Prví dvaja zmazali ešte v prvej tretine dvojgólovú stratu, tretí menovaní znižoval v druhej tretine na 3:4. Pinto a Tkachuk aj dvakrát asistovali. Anton Forsberg inkasoval štyri góly z 10 striel. Tým následne čelil aj Joonas Korpisalo, ktorý kapituloval dvakrát. Senators prišli o štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1). Carlson so 145 gólmi v kariére prekonal zápis Sergeja Gončara na druhom mieste historického poradia obrancov tímu. Kevin Hatcher ich strelil 149.

Článok pokračuje pod reklamou

Capitals si obnovili dvojgólové vedenie za 14 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Protas (WSH), 2. H. Lapierre (WSH), 3. J. Carlson (WSH)



DAL - NYI 2:3 PP

Horvat rozhodol v predĺžení o výhre nad Stars

Bo Horvat skóroval v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Islanders 3:2 nad Dallasom. New York v zápase, v ktorom predišiel tretej prehre v sérii, dvakrát vyhrával. Do vedenia ho posielali dvojbodový Ryan Pulock a Kyle MacLean. Iľja Sorokin podržal svoj tím s 30 zákrokmi a puk vyberal z brány len po góloch Matta Duchenea a Logana Stankovena, ktorý vo svojom druhom zápase v NHL prvýkrát skóroval i asistoval. Scott Wedgewood urobil 25 zákrokov a Stars prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Stankoven a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. L. Stankoven (DAL), 2. B. Horvat (NYI), 3. I. Sorokin (NYI)



EDM - LAK 4:2

Bouchard rozhodol o výhre nad Kings, McDavid 90-bodový

Evan Bouchard strelil víťazný gól v úvode tretej tretiny, aby Edmonton zdolal Los Angeles 4:2 a ukončil si trojzápasovú sériu prehier. Zach Hyman a Leon Draisaitl vyrovnávali stav, skóroval aj Ryan Nugent-Hopkins. Všetci s výnimkou Hymana zaznamenali aj po asistencii, dve si pripísal Connor McDavid. Stuart Skinner čelil až 40 strelám, z ktorých ho pokorili Trevor Moore a Alex Leferriere. David Rittich opustil duel s 27 zásahmi a Kings prehrali druhý zápas z posledných troch. McDavid v ôsmej sezóne po sebe dosiahol na métu 90 bodov, čo dokázalo v histórii NHL len šesť hráčov. Dlhšie série pritom ťahali len dvaja – Wayne Gretzky (13) a Mike Bossy (9). Hyman skóroval v piatom zápase po sebe.

Hyman si po prihrávke McDavida natiahol gólovú sériu:

Hviezdy duelu: 1. E. Bouchard (EDM), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. S. Skinner (EDM)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 T. Tatar (SEA)
10:42
0
0
0
0
0
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies