Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Sumáre

McDavid ukončil čakanie na gól v ideálny čas, Panarin žiaril pri veľkej výhre Rangers

V stredu sa v NHL odohrali len dva zápasy, v ktorých sa z výhier tešili domáci. Slováci nehrali.

NYR - CBJ 4:1

Panarin zahviezdil pri 40. výhre Rangers v sezóne

Artemij Panarin otvoril skóre zápasu a potom ho strelou do prázdnej brány uzavrel, aby pomohol Rangers k výhre 4:1 nad jeho bývalým tímom, Columbusom. Ruský útočník si medzitým pripísal aj asistenciu. Do čierneho sa trafil aj Adam Fox, do prázdnej brány dvojbodový Chris Kreider. Igor Šesťorkin urobil 30 zákrokov, aby New York vyhral 11. zápas z posledných 12 a celkovo 40. v sezóne – túto métu dosiahol ako prvý tím NHL v tomto ročníku. Blue Jackets, ktorí v nedeľu ukončili Rangers desaťzápasovú víťaznú sériu, zdramatizovali stredajší zápas v úvode tretej tretiny, keď Cole Sillinger znížil na 1:2. Tento stav vydržal až po odvolanie brankára Elvis Merzlikinsa, ktorý predtým kapituloval dvakrát z 28 striel. Rangers potrebovali na 40 výhier odohrať len 60 zápasov, čím vyrovnali klubový rekord z ročníka 1972/73. „Je to určite úspech, ale len pokračujeme v budovaní našej hry. Teraz sa neodovzdávajú žiadne trofeje. Je to skvelé, ale komu na tom v skutočnosti záleží?“ povedal kapitán Jacob Trouba. Panarin ako tretí hráč v klubovej histórii pokoril 80-bodovú hranicu v sezóne minimálne štyrikrát. Dokázali to aj Mark Messier (5) a Rod Gilbert (4). Fox je zase prvým obrancom Rangers s minimálne 10 gólmi v troch sezónach po sebe od Briana Leetcha (4 sezóny, 2000-2004).


Sillinger strelil kontaktný gól vďaka rozhodeniu Šesťorkina:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. A. Fox (NYR), 3. J. Trouba (NYR)



EDM - STL 3:2 PP

McDavid hrdinom Oilers pri víťaznom zvrate

Connor McDavid skóroval 27 sekúnd pred koncom predĺženia, aby rozhodol o výhre Edmontonu 3:2 nad St. Louis. Bol to jeho prvý gól od 6. februára (11 zápasov). V normálnom hracom čase prihrával na góly Zacha Hymana, aby bodoval v deviatom zápase po sebe. Hyman skóroval v šiestom zápase po sebe a strelil aj svoj 40. gól v ročníku, čo sa mu podarilo po prvýkrát v NHL. Dvakrát asistoval aj Ryan Nugent-Hopkins a Stuart Skinner pomohol k druhej výhre po sebe 32 zákrokmi. Blues môže prehra mrzieť o to viac, že už v piatej minúte viedli 2:0 po góloch Roberta Thomasa a Pavla Bučneviča. Thomas, ktorý skóroval z prvej strely zápasu, pridal aj asistenciu, Jordan Kyrou asistoval dvakrát. Jordan Binnington opustil duel tiež s 32 zásahmi. St. Louis prehralo tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich.

Hyman po prvýkrát v kariére pokoril 40-gólovú métu:

Hviezdy duelu: 1. Z. Hyman (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. R. Thomas (STL)




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies