Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Sumáre

Slafkovský zahviezdil a prepísal históriu! Černák nedohral, ale Nemec si zahral dosýta

Sobota v NHL priniesla 13 zápasov a troch Slovákov v akcii. Dvaja odohrali skoro identický čas, tretí sa zranil. Slafkovský sa stal hviezdou duelu.

Highlighty noci
  • Slafkovský zaznamenal dve asistencie, Nemec a Černák nebodovali
  • Černák zápas nedohral pre zranenie
  • Dallas vyhral piaty zápas po sebe
  • Nashville bodoval v 11. zápase po sebe
  • Ottawa prehrala siedmy zápas po sebe, Detroit piaty
  • San Jose si ukončilo sériu prehier
  • Milano a Meier skórovali v piatom zápase po sebe
  • Raddysh päťbodový
  • Marchessault strelil hetrik
  • Vasilevskij a Šesťorkin vychytali čisté konté
  • Tarasov urobil 47 zákrokov
  • Chrona vychytal prvú výhru v NHL


MTL - TOR 2:3

Slafkovský druhou hviezdou zápasu pri prehre s Torontom

Veľké kanadské derby sa stalo korisťou Toronta. V 14. minúte tretej tretiny rozhodol o výhre 3:2 nad Montrealom John Tavates, ktorý nadviazal na góly Bobbyho McManna a dvojbodového Maxa Domiho z druhej tretiny. K druhej výhre z posledných troch zápasov pomohol aj Iľja Samsonov s 29 zákrokmi. V samom závere mu pomohla aj tyčka. Vynútiť nadstavený čas mohol Juraj Slafkovský. Ten sa stal druhou hviezdou zápasu po tom, čo mal prsty v oboch góloch Canadiens – najskôr asistoval pri góle dvojbodového Mikea Mathesona z úvodnej minúty a potom prihrával na vyrovnávajúci gól na 2:2 Alexa Newhooka. V zápase odohral takmer 21 a pol minúty aj si ziskom plusového bodu. Prezentoval sa troma strelami, blokom i piatimi bodyčekmi. S nimi viedol zápas. Jeho spoluhráč Sam Montembeault ho opustil s 24 zákrokmi. Canadiens prehrali deviaty zápas z posledných 11. Slafkovský sa vďaka dvom asistenciami posunul pred Jesperiho Kotkaniemiho na štvrté miesto v historickom bodovaní tínedžerov Canadiens so 43 bodmi. Už len dva stráca na Petra Svobodu. Na prvých dvoch miestach sú Mario Tremblay (66) a Alex Galchenyuk (50). Košický rodák oslávi 20. narodeniny 30. marca. Tavares po 14-krát v kariére pokoril métu 20 gólov v sezóne.


Matheson skóroval už po 38 sekundách hry v páde. Slafkovský asistoval:

Hviezdy duelu: 1. M. Domi (TOR), 2. J. Slafkovský (MTL), 3. B. McMann (TOR)



TBL - PHI 7:0

Raddysh a Vasilevskij pomohli k jednoznačnej výhre nad Flyers, Černák nedohral

Obranca Darren Raddysh po prvýkrát v kariére nazbieral päť asistencií a Andrej Vasilevskij zneškodnil všetkých 25 striel, aby Tampa Bay zdolala Philadelphiu 7:0. Pre ruského brankára išlo o druhú nulu v sezóne a 34. v kariére. Victor Hedman pomohol k druhej výhre z posledných troch stretnutí dvoma gólmi a asistenciu, Anthony Duclair a Brayden Point zaznamenali po góle a asistencii. Skórovali aj Brandon Hagel, Nicholas Paul a Conor Sheary, dve asistencie si pripísali Steven Stamkos a Michael Eyssimont. Samuel Ersson inkasoval štyri góly z 15 striel a striedal už v strede prvej tretiny. Felix Sandstrom následne urobil osem zákrokov. Slovenský obranca Erik Černák odohral 12 a pol minúty s jedným plusovým bodom, dvoma bodyčekmi a troma blokmi. V druhej tretine zápas opustil. Zdalo sa, že si poranil pravú nohu. Raddysh s piatimi asistenciami vytvoril aj klubový rekord medzi obrancami. Od ročníka 1998/99 v celej NHL nazbieral viac asistencií v jednom zápase z obrancov len Kris Letang – šesť 27. decembra minulého roka. Stamkos sa stal prvým hráčom Lightning s 300 viacbodovými zápasmi v kariére.

Článok pokračuje pod reklamou


Duclair strelil prvý gól v drese Lightning po prihrávke Stamkosa:

Hviezdy duelu: 1. D. Raddysh (TBL), 2. V. Hedman (TBL), 3. A. Duclair (TBL)



NJD - CAR 2:4

Teräväinen a Kočetkov položili základy výhry Hurricanes nad Devils

Teuvo Teräväinen strelil gól do prázdnej brány a predtým dvakrát asistoval, aby pomohol Caroline k výhre 4:2 nad New Jersey. Do prázdnej brány sa trafil aj Andrej Svečnikov, do čierneho Martin Nečas a Jesperi Kotkaniemi. Poslední dvaja menovaní prekonali Nica Dawsa z 24 striel. Piotr Kočetkov čelil 25 strelám, z ktorých ho pokorili Timo Meier a dvojbodový Nico Hischier. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral prvýkrát od 17. februára viac ako 20 minút, presne 21:22. Prezentoval sa dvoma blokmi, jedným bodyčekom a vylúčením za hrubosť. Kým jeho tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich, Hurricanes štyri zápasy z posledných piatich vyhrali. V ich drese zažil debut Jevgenij Kuznecov, ktorý odohral svoj prvý zápas od 27. januára. Meier skóroval v piatom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Kotkaniemi (CAR), 2. N. Hischier (NJD), 3. P. Kočetkov (CAR)



WSH - CHI 4:1

Lindgren položil základy výhry nad Chicagom, Milano opäť skóroval

Charlie Lindgren urobil 31 zákrokov a Sonny Milano skóroval ako šiesty hráč tímu za ostatných 25 rokov v piatom zápase po sebe pri výhre Washingtonu 4:1 nad Chicagom, ktoré prehralo ôsmy zápas z posledných deviatich. Víťazný gól strelil Michael Sgarbossa a strelecky sa presadili aj Hendrix Lapierre a Tom Wilson. Alexej Protas a John Carlson pomohli k siedmej výhre z posledných desiatich duelov dvoma asistenciami. O jediný gól Blackhawks sa postaral Tyler Johnson v tretej tretine. Petr Mrázek opustil duel s 22 zákrokmi. Capitals, ktorí predošlý zápas vyhrali 6:0, strelili desať gólov po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Lindgren (WSH), 2. J. Carlson (WSH), 3. A. Protas (WSH)



BUF - EDM 3:2 SN

Tuch rozhodol v nájazdoch o výhre nad Oilers, McDavid nebodoval

Alex Tuch premenil rozhodujúci nájazd, aby si Buffalo ukončilo trojzápasovú sériu prehier výhrou 3:2 nad Buffalom. Ukko-Pekka Luukkonen urobil 30 zákrokov a o zmazanie dvojgólovej straty sa postarali bez asistencií Tage Thompson a Jacob Bryson. Stuarta Skinnera prekonali z 27 striel. O góly Oilers, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, sa postarali Ryan McLeod a v oslabení Warren Foegele. Connor McDavid prišiel o 13-zápasovú bodovú sériu.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. U. Luukkonen (BUF), 2. T. Thompson (BUF), 3. J. Bryson (BUF)



CBJ - NSH 1:2

Nashville si výhrou v Columbuse natiahol bodovú sériu na 11 zápasov

Luke Evangelista strelil víťazný gól v úvode tretej tretiny a Kevin Lankinen urobil 32 zákrokov, aby si Nashville natiahol bodovú sériu na 11 zápasov výhrou 2:1 nad Columbusom. K desiatej výhre z posledných 11 duelov viedol aj gól Kiefera Sherwooda. Prvou hviezdou zápasu bol domáci brankár Daniil Tarasov, ktorý kryl až 47 striel – vyrovnal si tým osobné maximum. Z jeho spoluhráčov vyrovnával na 1:1 Alexandre Texier.

Hviezdy duelu: 1. D. Tarasov (CBJ), 2. K. Lankinen (NSH), 3. L. Evangelista (NSH)



BOS - PIT 5:1

Pastrňák strelil 40. gól pri výhre nad Penguins

Linus Ullmark položil s 38 zákrokmi základy výhry Bostonu 5:1 nad Pittsburghom. Prsty v nej mali aj Česi – David Pastrňák strelil svoj 40. gól v sezóne a pridal asistenciu, Pavel Zacha zaknihoval dva góly a asistenciu. Bilanciu 1+1 mali aj Jake DeBrusk a Brad Marchand, dve asistencie si pripísal navrátilec zo zranenia Hampus Lindholm. Kým Bruins vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, v ktorých zakaždým bodovali, Penguins prehrali piaty zápas z posledných šiestich. O ich čestný úspech sa postaral Kris Letang, zatiaľ čo Alex Nedeljkovic urobil 18 zákrokov. Pastrňák strelil 40 gólov v sezóne po štvrtýkrát v kariére. V histórii Bruins to častejšie dokázali len Phil Esposito (7x) a Rick Middleton (5x).

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark (BOS), 2. P. Zacha (BOS), 3. J. DeBrusk (BOS)



FLA - CGY 5:1

Tarasenko zažiaril pri výhre nad Flames

Vladimir Tarasenko vo svojom druhom zápase po výmene zaznamenal dva góly a asistenciu, aby doviedol Floridu k výhre 5:1 nad Calgary. Anthony Stolarz k siedmej výhre z posledných ôsmich duelov pomohol s 34 zákrokmi, po góle pridali aj Aleksander Barkov, Sam Bennett a v oslabení Kevin Stenlund. Gustav Forsling dvakrát asistoval. O čestný úspech Flames, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch, sa postaral Jegor Šarangovič. Jacob Markstrom opustil duel s 26 zásahmi. Duel pre zranenia nedohrali domácu Aaron Ekblad a Evan Rodrigues.

Tarasenkov prvý gól v drese Panthers:

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (FLA), 2. A. Stolarz (FLA), 3. G. Forsling (FLA)



SJS - OTT 2:1

Sharks si ukončili sériu prehier, natiahli tú ottawskú

Thomas Bordeleau strelil dva presilovkové góly a San Jose si ukončilo deväťzápasovú sériu prehier triumfom 2:1 nad Ottawou, ktorá prehrala siedmy zápas po sebe. Svoje prvé víťazstvo v NHL vychytal Magnus Chrona, ktorý urobil 31 zákrokov. Mikael Granlund vo svojom 800. zápase kariéry dvakrát asistoval. O gól Senators sa postaral Tim Stützle, zatiaľ čo Joonas Korpisalo predviedol 19 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. M. Chrona (SJS), 2. T. Bordeleau (SJS), 3. M. Granlund (SJS)



NYR - STL 4:0

Šesťorkin zatiahol roletu, Rangers vyhrali nad Blues

Igor Šesťorkin urobil 26 zákrokov, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a 13. v kariére a doviedol Rangers k výhre 4:0 nad St. Louis v stretnutí dvoch tímov, ktoré prehrali predošlé dva zápasy. Vincent Trocheck, Chris Kreider a Kaapo Kakko strelili presilovkové góly, skóroval aj Jimmy Vesey a po dve asistencie si pripísali Artemij Panarin a Adam Fox. všetky štyri góly inkasoval Jordan Binnington, ktorý čelil 39 strelám. Šesťorkin chytal vo svojom 200. zápase v NHL a zaknihoval svoju 126. výhru. Viac ich v prvých 200 zápasoch kariéry vychytali v histórii NHL len Bill Durnan (134) a Michel Larocque (127).

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. J. Vesey (NYR)



VAN - WPG 5:0

Canucks vynulovali Jets, vyhrali štvrtý zápas po sebe

Elias Pettersson, Nils Hoglander a Pius Suter zaznamenali po góle a asistencii, aby Vancouver zdolal Winnipeg 5:0 a natiahol si víťaznú sériu na štyri zápasy. Phil Di Giuseppe a J.T. Miller tiež skórovali, Quinn Hughes dvakrát asistoval. Thatcher Demko kryl všetkých 12 striel predtým, ako v strede druhej tretiny musel opustiť zápas. Casey DeSmith následne urobil 10 zákrokov. Jets prehrali druhý zápas z posledných troch, pričom Connor Hellebuyck ho opustil s 32 zásahmi. Canucks zažili len tretí zápas vo svojej histórii, v ktorej sa na nule podieľali dvaja brankári. Stalo sa tak aj 6. decembra 2011 a 22. februára 2015. Hughes v dvoch sezónach po sebe pokoril métu 75 bodov, čo sa z aktívnych obrancov NHL podarilo už len Brentovi Burnsovi (2015/16 až 2016/17).

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. N. Hoglander (VAN), 3. Q. Hughes (VAN)



VGK - DET 5:3

Marchesault zažiaril, Vegas si ukončilo sériu prehier

Jonathan Marchessault dosiahol svoj šiesty hetrik v NHL, ktorý zahŕňal aj víťazný gól a poistku do prázdnej brány. Vegas si aj vďaka nemu ukončilo štvorzápasovú sériu prehier výhrou 5:3 nad Detroitom, ktorý prehral piaty zápas po sebe. Po góle strelili aj Pavel Dorofejev a Brayden McNabb, Jack Eichel zaznamenal tri asistencie, Ivan Barbašov a čerstvo získaný Noah Hanifin po dve. Adina Hilla z 26 striel prekonali Michael Rasmussen, J.T. Compher a Shayne Gostisbehere. Rasmussen pridal aj asistenciu, po dve si pripísali Moritz Seider a David Perron. James Reimer inkasoval štyri góly z 35 striel. Marchessault vytvoril nový klubový rekord s troma hetrikmi v jednej sezóne. Šesť ich má z nedraftovaných aktívnych hráčov na konte už len Artemij Panarin.

Šiesty hetrik Marchessaulta v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. J. Eichel (VGK), 3. N. Hanifin (VGK)



LAK - DAL 1:4

Stars vyhrali piaty zápas po sebe. Uspeli v L.A.

Scott Wedgewood inkasoval už po 26 sekundách zápasu, keď ho prekonal Kevin Fiala, ale následne už zatiahol roletu a s 25 zákrokmi doviedol Dallas k výhre 4:1 nad Los Angeles. Natihanuť víťaznú sériu na päť zápasov pomohli aj strelci gólov Radek Faksa, Jason Robertson, Wyatt Johnston a Joe Pavelski, ktorý skóroval do prázdnej brány. Robertson a Pavelski pridali aj po asistencii. Cam Talbot kryl 31 striel a Kings prišli o štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1). Dallas potreboval 66 alebo menej zápasov k dosiahnutiu 40. výhry v sezóne po štvrtýkrát v histórii organizácie. Dokázal to aj v sezónach 1997/98 (66 zápasov), 1998/99 (62) a 2005/06 (61).

Stars otočili zápas dvoma gólmi v rozmedzí 18 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Robertson (DAL), 2. J. Pavelski (DAL), 3. S. Wedgewood (DAL)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD)
21:22
0
0
0
0
2
0
1
 J. Slafkovský (MTL)
21:23
0
2
2
+1
0
3
5
 E. Černák (TBL)
12:31
0
0
0
+1
0
0
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies