Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Sumáre

Slafkovský s parádnou prihrávkou, presadil sa aj Nemec. Regendovi neuznali gól

Vo štvrtok sa v NHL odohralo 12 zápasov. Zahrali si v nich až siedmi Slováci, dvaja nastúpili proti sebe.

Highlighty noci
  • Pospíšil viedol zápas s bodyčekmi a odohral najviac minút v kariére
  • Slafkovský a Nemec zaznamenali po asistencii, Regenda, Tatar a Fehérváry nebodovali
  • Detroit prehral siedmy zápas po sebe
  • Islanders neskórovali v druhom zápase po sebe
  • Point šesťbodový, Kučerov päťbodový
  • Point strelil hetrik
  • Luukkonen, Andersen a Fleury vychytali čisté konto

MTL - BOS 1:2 PP

Slafkovský potvrdil formu, ale Canadiens nestačili na Bruins

Jake DeBrusk skóroval 25 sekúnd po začatí predĺženia, aby rozhodol o výhre Bostonu 2:1 nad Montrealom. Skóre stretnutia otvoril Danton Heinen a k tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Linus Ullmark s 18 zákrokmi. Prekonal ho len Nick Suzuki, ktorému pekným spôsobom prihrával Juraj Slafkovský. Slovenský útočník, ktorý odohral 18 minút aj s jedným blokom a jedným bodyčekom, tak bodoval v treťom zápase po sebe a v sezóne už nazbieral 35 bodov. Už len dva ho delia od Stephanea Richera na druhom mieste historického poradia Canadiens v počte bodov získaných tínedžerom v jednej sezóne. Sam Montembeault opustil duel s 22 zákrokmi. „Habs“ prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Slafkovského 21. asistencia, 35. bod v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Heinen skóroval v páde:

Hviezdy duelu: 1. J. DeBrusk (BOS), 2. J. Armia (MTL), 3. C. McAvoy (BOS)



DAL - NJD 2:6

Allen zažil víťazný debut v bráne Devils, Nemec zaznamenal asistenciu

Jake Allen pri svojej premiére v bráne New Jersey predviedol 35 zákrokov, aby ho doviedol k výhre 6:2 nad Dallasom, ktorý po päťzápasovej sérii výhier prehral druhý zápas po sebe. Erik Haula a Chris Tierney v prvej tretine odpovedali na góly Wyatta Johnstona a Craiga Smitha predtým, ako sa v druhej tretine presadili Dawson Mercer, Timo Meier a Tomáš Nosek. V tretej dvadsaťminútovke ešte skóroval Alexander Holtz. Tierney a Meier pridali aj po asistencii, jednu zaknihoval aj Šimon Nemec. Slovenský obranca bodoval v dvoch zápasoch po sebe po prvýkrát od prelomu januára a februára. Na ľade strávil 21 a pol minúty, predviedol tri bloky a s troma plusovými bodmi si vyrovnal osobné maximum. V bráne Stars sa vystriedali obaja gólmani a každý z nich čelil 10 strelám – Jake Oettinger inkasoval štyri góly, Scott Wedgewood dva.

Nemcova 15. asistencia, 18. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Allen (NJD), 2. C. Tierney (NJD), 3. T. Meier (NJD)



SEA - WSH 1:2

Fehérváry sa tešil z výhry nad Tatarom, opäť viedol zápas

Vo štvrtok sme v NHL videli aj súboj dvoch Slovákov. Tímy oboch sa snažili predísť tretej prehre v sérii. Nakoniec sa to podarilo Washingtonu, ktorý uspel v Seattli 2:1. T.J. Oshie otvoril v druhej tretine skóre stretnutia a Connor McMichael prelomil v tretej dvadsaťminútovke nerozhodný stav. Charlie Lindgren urobil 23 zákrokov a puk vyberal z brány len po góle Olivera Bjorkstranda. Joey Daccord urobil 21 zákrokov. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 19 minút a 42 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval strelou, dvoma blokmi a šiestimi bodyčekmi, s ktorými opäť viedol zápas. Pripísal si aj plusový bod. Slovenský útočník Tomáš Tatar sa prezentoval jedným blokom, pričom na ľade strávil 13 a pol minúty. 


Hviezdy duelu: 1. C. McMichael, (WSH), 2. C. Lindgren (WSH), 3. O. Bjorkstrand (SEA)


TBL - NYR 6:3

Point zažil životný večer pri výhre nad Rangers, Černák hral

Brayden Point strelil svoj štvrtý hetrik v kariére a pridal k nemu tri asistencie, aby si so šiestimi bodmi vytvoril nové osobné maximum a doviedol Tampu Bay k výhre 6:3 nad Rangers. Nikita Kučerov zaznamenal gól do prázdnej brány a štyri asistencie, Victor Hedman dvakrát asistoval a po góle pridali Anthony Duclair a Steven Stamkos. Lightning vyhrali tretí zápas z posledných štyroch aj vďaka 25 zákrokov Andreja Vasilevského. Pri úspechu bol aj Erik Černák, ktorý nedohral predošlý zápas. S časom 22:17 bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Pripísal si mínusový bod, dva bloky a dva bodyčeky. New York mal našliapnuté za štvrtou výhrou v sérii, keď po góloch Artemija Panarina a Bradena Schneidera viedol po prvej tretine 2:0. V tretej tretine ho do vedenia 3:2 poslal Jack Roslovic, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Igor Šesťorkin kryl 22 z 27 striel. Point so šiestimi bodmi v jednom zápase vyrovnal klubový rekord Douga Crrossmana (1992) a Nikitu Kučerova (2023). Hedman s 1038 zápasmi v kariére prekonal zápis Vincenta Lecavaliera na druhom mieste historického poradia tímu.

Štvrtý hetrik Braydena Pointa v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. A. Duclair (TBL)



CGY - VGK 4:1

Wolf a Coleman pomohli Flames k výhre nad Vegas, Pospíšil s osobným maximom

Blake Coleman strelil víťazný gól a pridal poistku do prázdnej brány, aby pomohol Calgary zdolať Vegas 4:1. Vyrovnávajúci gól strelil Jegor Šarangovič, ktorý pridal aj asistenciu. Matt Coronato tiež skóroval a Dryden Hunt dvakrát asistoval. Flames ukončili trojzápasovú sériu prehier aj vďaka Dustinovi Wolfovi, ktorého z 29 striel prekonal len Anthony Mantha – strelil svoj prvý gól v drese Golden Knights. Adin Hill inkasoval tri góly z 36 striel. Dvakrát ho ohrozil aj Martin Pospíšil, ktorý si vytvoril nové osobné maximum s hracím časom 18:52. Slovenský útočník viedol zápas s piatimi bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Wolf (CGY), 2. D. Hunt (CGY), 3. B. Coleman (CGY)



MIN - ANA 2:0

Fleury vychytal nulu, Wild si výhrou nad Ducks natiahli série

Marc-Andre Fleury potreboval na svoje druhé čisté konto v sezóne a 75. v kariére urobiť len 16 zákrokov. Kirill Kaprizov skóroval v treťom zápase po sebe a skóre stretnutia pred ním otvoril Zach Bogosian, aby Minnesota zdolala Anaheim 2:0 a natiahla si víťaznú sériu na tri zápasy a bodovú na šesť (5-0-1). Fleuryho prekonal Pavol Regenda, ale jeho gól rozhodcovia neuznali pre postavenie mimo hry. Slovenský útočník odohral necelých 12 minút s jedným mínusovým bodom, dvoma strelami, dvoma blokmi a troma bodyčekmi. Lukáš Dostál opustil duel s 29 zákrokmi a Ducks prehrali štvrtý zápas po sebe. Duel nedohral hosťujúci Radko Gudas, ktorému sa stal osudný bodyček Marcusa Johanssona.

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. J. Brodin (MIN), 3. M. Fleury (MIN)



BUF - NYI 4:0

Luukkonen vychytal čisté konto pri výhre nad Islanders

Ukko-Pekka Luukkonen zneškodnil 21 striel, aby vychytal už svoje piate čisté konto v sezóne a doviedol Buffalo k výhre 4:0 nad Islanders. Zach Benson po prvýkrát v NHL strelil v jednom zápase dva góly, skórovali aj Victor Olofsson a Dylan Cozens. Viacbodový bol už len Owen Power, ktorý dvakrát asistoval. Iľja Sorokin kryl 33 z 36 striel – druhý gól Bensona padol do prázdnej brány. Kým Sabres vyhrali tretí zápas po sebe, New York prehral posledné dva po šesťzápasovej víťaznej sérii. Po prvýkrát od februára 2020 pritom neskórovali ani raz v dvoch dueloch po sebe.


Sorokin predviedol skvelý zákrok proti Krebsovi:

Hviezdy duelu: 1. U. Luukkonen (BUF), 2. D. Cozens (BUF), 3. Z. Benson (BUF)



CAR - FLA 4:0

Andersen a Kuznecov pomohli Hurricanes vymazať Panthers

Frederik Andersen vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a s 21 zákrokmi doviedol Carolinu k výhre 4:0 nad rozbehnutou Floridou. Prvou hviezdou zápasu sa však stal Jevgenij Kuznecov, ktorý strelil svoj prvý gól od výmeny i od liečenia v asistenčnom programe. Do čierneho sa trafili aj Seth Jarvis a Martin nečas, do prázdnej brány Andrej Svečnikov. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohli aj dve asistencie Jaccoba Slavina. Hosťujúci Sergej Bobrovskij inkasoval tri góly z 34 striel.


Kuznecov strelil prvý gól v drese Hurricanes:

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov (CAR), 2. F. Andersen (CAR), 3. J. Slavin (CAR)



CBJ - OTT 2:3 SN

Giroux zavŕšil v nájazdoch obrat Ottawy v Columbuse

Claude Giroux premenil rozhodujúci nájazd, aby Ottawa zdolala Columbus 3:2 v zápase, v ktorom ešte v tretej tretine prehrávala o dva góly. Cestu za obratom začal gólom práve Giroux, na ktorého nadviazal vyrovnávajúcim gólom Tim Stützle. Dôležitý výkon podal Anton Forsberg, ktorý kryl 35 striel. Po 15 sekundách zápasu ho prekonal Boone Jenner, v tretej tretine Alex Nylander. Na oba góly prihrával Johnny Gaudreau. Elvis Merzlikins predviedol tiež 35 zákrokov. Ottawa vyhrala druhý zápas po sebe, Columbus prehral posledné tri. Blue Jackets odohrali takmer celý zápas s piatimi obrancami – v prvej tretine sa zranil Adam Boqvist.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. Forsberg (OTT), 2. E. Merzlikins (CBJ), 3. C. Giroux (OTT)



DET - ARI 1:4

Mizéria Detroitu pokračuje. Doma padol s Coyotes

Connor Ingram urobil 28 zákrokov a štyria rôzni hráči skórovali, aby Arizona natiahla Detroitu sériu prehier už na sedem zápasov triumfom 4:1 v Little Caesars Aréne. Predísť tretej prehre v sérii pomohol gólmi Logan Cooley (v oslabení), Michael Carcone, Nick Bjugstad a Clayton Keller, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Bjugstad a Keller pridali aj po asistencii. O jediný gól Red Wings sa postaral Lucas Raymond, zatiaľ čo Alex Lyon zastavil 23 z 26 striel. Arizona zdolala Detroit aj pred týždňom – 4:0.

Hviezdy duelu: 1. N. Bjugstad (ARI), 2. C. Keller (ARI), 3. M. Carcone (ARI)



PHI - TOR 2:6

Matthews strelil 55. gól, Maple Leafs opäť zdolali Flyers

Auston Matthews strelil 55. gól v sezóne a pridal asistenciu pri výhre Toronta 6:2 nad Philadelphiou. S bilanciou 1+1 skončili aj Tyler Bertuzzi, William Nylander, Pontus Holmberg a Timothy Liljegren. Z gólu sa tešil aj Matthew Knies, Iľja Samsonov kryl 26 striel. Prekonali ho Owen Tippett v presilovke a Tyson Foerster v oslabení. Samuel Ersson i Felix Sandstrom inkasoval po tri góly. Prvý menovaný urobil deväť zákrokov, druhý 12. Toronto vyhralo ôsmy vzájomný zápas po sebe, ale prišlo pre zranenie o Calleho Jarnkroka, ktorý narazil do mantinelu. Samsonov vyrovnal klubový rekord so siedmimi výhrami vonku po sebe. V minulosti to dokázali aj Jack Campbell (2020/21), Frederik Andersen (2018/19), Johnny Bower (1960/61) a Turk Broda (1940/41).


Matthews a Nylander skórovali v rozmedzí 8 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. T. Bertuzzi (TOR), 2. W. Nylander (TOR), 3. A. Matthews (TOR)



PIT - SJS 6:3

Penguins si ukončili sériu prehier triumfom nad Sharks

Pittsburgh si ukončil štvorzápasovú sériu prehier výhrou 6:3 nad San Jose. John Ludvig zaznamenal gól a asistenciu, dvakrát asistovali Pierre-Olivier Joseph a Drew O’Connor, po góle strelili Noel Acciari, Jeff Carter, Jevgenij Malkin, Rickard Rakell a do prázdnej brány Bryan Rust. Magnus Chrona tak kryl 25 z 30 striel. O góly Sharks, ktorí prehrali 11. zápas z posledných 12, sa postarali Fabian Zetterlund a dvojbodoví Marc-Edouard Vlasic s Klimom Kostinom. Tristana Jarryho prekonali z 32 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Ludvig (PIT), 2. D. O’Connor (PIT), 3. P. Joseph (PIT)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
17:57
0
1
1
0
0
0
1
 Š. Nemec (NJD)
21:33
0
1
1
+3
0
0
0
 M. Pospíšil (CGY)
18:52
0
0
0
0
0
2
5
 E. Černák (TBL)
22:17
0
0
0
-1
0
0
2
 P. Regenda (ANA)
11:52
0
0
0
-1
0
2
3
 M. Fehérváry (WSH) 
19:42
0
0
0
+1
0
1
6
 T. Tatar (SEA)
13:28
0
0
0
0
0
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies