Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Slafkovský hviezdou duelu, padol aj slovenský gól! Tatar i Černák na tribúne

V sobotu sa v NHL odohralo až 15 zápasov a spoznali sme ďalšie dva tímy s istotou play-off. Z piatich Slovákov nakoniec hrali traja a bodoval len jeden.

Highlighty noci
  • Slafkovský prišiel o bodovú sériu, Pospíšil skóroval, Fehérváry nebodoval
  • Tatar a Černák boli na tribúne
  • Colorado a Vancouver už majú isté play-off
  • Dallas vyhral šiesty zápas po sebe, Ottawa a Rangers piaty
  • Tampa bodovala v deviatom zápase po sebe
  • San Jose si ukončilo dlhú sériu prehier
  • Winnipeg prehral šiesty zápas po sebe
  • Matthews strelil 60. gól v sezóne
  • McDavid viacbodový v siedmom zápase po sebe
  • Lafreniere strelil hetrik
  • Lafreniere päťbodový, Panarin a MacKinnon štvorbodoví
  • Carlson odohral svoj 1000. zápas v NHL, Tavares 1100.
  • Blackwood, Samsonov, Kočetkov a Oettinger vychytali čisté kontá
  • Quick vytvoril americký rekord v počte výhier


MTL - CAR 0:3

Hurricaneas opäť zdolali Canadiens, Kočetkov s nulou, Slafkovský medzi hviezdami

Juraj Slafkovský sa stal treťou hviezdu zápasu, ale prišiel o svoju deväťzápasovú bodovú sériu. Nebodoval ani nikto z jeho spoluhráčov, pretože Piotr Kočetkov zatiahol roletu a s 26 zákrokmi vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a ôsme v kariére. K výhre Caroliny 3:0 nad Montrealom viedli aj góly Jordana Staala (v oslabení), Sebastiana Aha a Setha Jarvisa, ktorý dal bodku za zápasom do prázdnej brány. On a Aho pridali aj po asistencii, dvakrát asistoval Jake Guentzel. Hurricanes zdolali Canadiens v deviatom vzájomnom zápase po sebe, aby celkovo vyhrali ôsmy zápas z posledných desiatich. Sam Montembeault urobil 27 zákrokov a kanadský tím prišiel o trojzápasovú sériu výhier. Slafkovský v deň 20. narodenín odohral takmer 21 minút a viedol zápas so šiestimi strelami na bránu. Pripísal si aj dve „mínusky“ a jeden blok.


Hviezdy duelu: 1. P. Kočetkov (CAR), 2. S. Aho (CAR), 3. J. Slafkovský


CGY - LAK 4:2

Pospíšil pomohol k ukončeniu série prehier gólom

Martin Pospíšil si ukončil päťzápasové bodoví i gólové suchoty, keď svojím ôsmym gólom v sezóne pomohol Calgary k výhre 4:2 nad Los Angeles. Blake Coleman strelil víťazný gól a skórovali aj MacKenzie Weegar a dvojbodový Nazem Kadri. Andrej Kuzmenko a Jegor Šarangovič dvakrát asistovali a ukončiť päťzápasovú sériu prehier pomohol aj Jacob Markström so 16 zákrokmi. Prekonali ho Adrian Kempe a Anže Kopitar. Kempe pridal aj asistenciu, dve si pripísal Kevin Fiala. David Rittich kryl 31 striel a Kings prehrali druhá zápas po sebe po štvorzápasovej sérii výhier. Pospíšil odohral v zápase 13 a pol minúty aj so ziskom plusové bodu, troch striel, piatich bodyčekov a štyroch trestných minút za podrazenie a hákovanie.

Pospíšilov 8. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (CGY), 2. B. Coleman (CGY), 3. A. Kuzmenko (CGY)


WSH - BOS 2:3 SN

Shattenkirk rozhodol v nájazdoch o výhre Bruins nad Capitals

Kevin Shattenkirk premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Boston zdolal Washington 3:2 a vyhral druhý zápas z posledných troch. Jeremy Swayman k tomu prispel 18 zákrokmi a zastavil aj tri nájazdy. S 24 výhrami v sezóne si vyrovnal osobné maximum. Bruins v zápase dvakrát viedli po góloch Hampusa Lindholma a Johna Beechera. Na ne zareagovali Michael Sgarbossa a John Carlson, ktorý hral vo svojom 1000. zápase v NHL. Charlie Lindgren ho opustil s 27 zákrokmi a Martin Fehérváry s dvoma mínusovými bodmi, strelou, blokom, troma bodyčekmi a dvoma trestnými minútami za vysokú hokejku. Slovenský obranca odohral skoro 24 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Viac nehral od 10. februára, kedy dosiahol identický hrací čas – je jeho sezónny maximom. Capitals prehrali druhý zápas po sebe po trojzápasovej sérii výhier.

Článok pokračuje pod reklamou

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Carlson (WSH), 2. H. Lindholm (BOS), 3. J. Swayman (BOS)



FLA - DET 3:2 SN

Reinhart rozhodol v nájazdoch o výhre nad Red Wings

Sam Reinhart uspel ako jediný v samostatných nájazdoch, aby Florida zdolala Detroit 3:2. Hviezdny útočník v normálnom hracom čase zaznamenal asistenciu na druhom z dvoch gólov Aleksandera Barkova z tretej tretiny. Sergej Bobrovskij pomohol odvrátiť tretiu prehru v sérii 21 zákrokmi. Red Wings prehrali štvrtý zápas po sebe aj napriek 36 zásahom Alexa Lyona. Oba ich góly padli v presilovkách a pri oboch asistoval Shayne Gostisbehere. Prvý strelil Robby Fabbri, druhý Dylan Larkin, ktorý vyrovnal stav na 2:2.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. A. Ekblad (FLA), 3. A. Lyon (DET)



TBL - NYI 4:1

Cirelli trojbodový pri výhre nad Islanders, Černák pre trest nenastúpil

Anthony Cirelli strelil dva góly a pridal asistenciu, Andrej Vasilevskij urobil 27 zákrokov a Tampa Bay zdolala Islanders 4:1 aj bez Erika Černáka v zostave. Steven Stamkos strelil svoj 30. gól v sezóne a skóroval aj Darren Raddysh. K tretej výhre v sérii a natiahnutiu bodovej série na deväť zápasov (8-0-1) pomohli aj dve asistencie z hokejok Nikitu Kučerova a Brandona Hagela. Kyle Palmieri otvoril skóre zápasu, ale New York nakoniec prehral druhý zápas z posledných troch. Semion Varlamov inkasoval tri góly z 39 striel – druhý gól Cirelliho padol do prázdnej brány. Černák bol na tribúne, pretože dostal od tímu trest za porušenie vnútorných pravidiel organizácie – nebol prítomný na tímovom mítingu.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. A. Cirelli (TBL), 3. N. Kučerov (TBL)



MIN - VGK 1:2 PP

Marchessault skóroval v predĺžení do prázdnej brány, Wild prišli o bod

Jonathan Marchessault skóroval do prázdnej brány v štvrtej minúte predĺženia, aby Vegas zdolalo Minnesotu 2:1 a pripísalo si piatu výhru z posledných šiestich duelov, v ktorých stratilo len bod. Nadstavený čas vynútil Michael Amadio a 32 zákrokmi sa prezentoval Logan Thompson. Kirill Kaprizov strelil jediný gól Wild, ktorí nezískali v zápase ani bod, pretože dostali v nadstavenom čase gól pri hre bez brankára. V tejto sezóne to skúsili po druhýkrát, no tentoraz neúspešne. Filip Gustavsson kryl 29 z 30 striel a jeho tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. Marchessault ako druhý hráč v histórii Golden Knights pokoril v sezóne 40-gólovú métu. Dokázal to aj William Karlsson.


Hviezdy duelu: 1. L. Thompson (VGK), 2. J. Marchessault (VGK), 3. K. Kaprizov (MIN)


EDM - ANA 6:1

McDavid a Ekholm doviedli Oilers k výhre nad Ducks

Connor McDavid zaznamenal dva góly a asistenciu, aby bol viacbodový v siedmom zápase po sebe a pomohol Edmontonu k výhre 6:1 nad Anaheimom, ktorý prehral už posledné štyri zápasy. Oilers vyhrali tretí zápas po sebe aj vďaka gólom a dvom asistenciám Mattiasa Ekholma, ako aj gólom Adama Henriquea, Warrena Foegeleho a dvojbodového Zacha Hymana. Leon Draisaitl, Evan Bouchard a Vincent Desharnais dvakrát asistovali, Calvin Pickard urobil 21 zákrokov. Čisté konto mu zničil v 56. minúte Alex Killorn. John Gibson opustil duel s 31 zásahmi. Duel po zásahu puku do prilby nedohral obranca domácich Brett Kulak.

McDavid predviedol gólové sólo:

Hviezdy duelu: 1. M. Ekholm (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. V. Desharnais (EDM)



ARI - NYR 5:8

Quick vytvoril nový rekord pri výhre nad Coyotes, Lafreniere päťbodový

Jonathan Quick urobil 27 zákrokov, aby vyhral svoj 392. zápas v NHL, čím prekonal Ryana Millera a vytvoril nový rekord NHL medzi brankármi narodenými v Spojených štátoch amerických. Rangers sa stali prvým tímom ligy s 50 výhrami v sezóne, keď zdolali Arizonu 8:5. Výhru podporoval aj päťbodový výkon Alexisa Lafrenierea, ktorý dosiahol svoj prvý hetrik v kariére a pridal dve asistencie. Artemij Panarin zaznamenal gól a tri asistencie, Ryan Lindgren gól a dve asistencie. Skórovali aj Chris Kreider, Zac Jones a Barclay Goodrow, po dve asistencie si pripísali Adam Fox a Vincent Trocheck. Karel Vejmelka inkasoval šesť gólov z 30 striel – Panarin a Lafreniere strelili po góle do prázdnej brány. Matias Maccelli, Clayton Keller, Nick Bjugstad, Lawson Crouse a Logan Cooley strelili góly Coyotes, ktorí sa snažili vyhrať tretí zápas po sebe. Cooley, Maccelli a Bjugstad pridali po asistencii, dve zaknihoval Nick Schmaltz. Rangers vyhrali piaty zápas v sérii a desiaty z posledných 12.


Lafreniere a jeho prvý hetrik v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Lafreniere (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. N. Bjugstad (ARI)



COL - NSH 7:4

Colorado si zaistilo play-off výhrou nad Predators, MacKinnon štvorbodový

Nathan MacKinnon zaznamenal dva góly a dve asistencie, Cale Makar gól a dve asistencie a Colorado zdolalo Nashville 7:4, aby si zaistilo účasť v tohtoročnom play-off. Mikko Rantanen nazbieral tri asistencie, po góle strelili aj Artturi Lehkonen, Casey Mittelstadt a dvojbodový Jonathan Drouin. Justus Annunen zlikvidoval všetkých 22 striel po tom, čo vystriedal Alexandara Georgieva. Ten inkasoval štyri góly z 13 striel. Predators v zápase viedli 1:0, 3:1 aj 4:2. O ich góly sa postarali Cole Smith, Mark Jankowski, Dante Fabbro a Gustav Nyquist, ktorý pridal aj asistenciu. Kevin Lankinen inkasoval šesť gólov zo 41 striel – Druhý gól MacKinnona padol do prázdnej brány. MacKinnon so 127 bodmi prekonal Petra Šťastného (124 bodov) na druhom mieste historického poradia organizácie v počte bodov získaných v jednej sezóne. Šťastný drží aj rekord so 139 bodmi (1981/82).

Hviezdy duelu: 1. C. Makar (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. J. Annunen (COL)



WPG - OTT 2:3

Ottawa vyhrala piaty zápas po sebe, Winnipeg posledných šesť prehral

Connor Hellebuyck absolvoval svoj 500. štart v NHL, ale nedokázal v ňom odvrátiť šiestu prehru Winnipegu po sebe. Brady Tkachuk rozhodol v 59. minúte o výhre Ottawy 3:2 po tom, čo už v zápase raz asistoval. K natiahnutiu víťaznej série na päť zápasov viedli aj góly Borisa Katchouka a Ridlyho Greiga, ako aj 28 zákrokov Joonasa Korpisala. Toho prekonali Nikolaj Ehlers a Mark Scheifele. Hellebuyck urobil 24 zákrokov. Do zostavy Jets sa vrátil Gabriel Vilardi.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. J. Korpisalo (OTT), 3. B. Tkachuk (OTT)



BUF - TOR 0:3

Samsonov vynuloval Sabres, Matthews strelil 60. gól

Iľja Samsonov zneškodnil všetkých 34 striel, aby s tretím čistým kontom v sezóne a 13. v kariére doviedol Toronto k výhre 3:0 nad Buffalom. Víťazný gól strelil John Tavares hrajúci 1100. zápas v kariére, svoj 60. gól v sezóne strelil Auston Matthews a skóroval aj Nicholas Robertson. Connor Timmins dvakrát asistoval. Ukko-Pekka Luukkonen urobil 19 zákrokov pri piatej prehre Sabres z ostatných ôsmich duelov.


Dahlinov hit na Brodieho vyvolal šarvátku:

Hviezdy duelu: 1. I. Samsonov (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. J. Tavares (TOR)



CBJ - PIT 4:3 SN

Obrancovia rozhodli o výhre Blue Jackets nad Penguins

Zach Werenski vynútil nadstavený čas a Daom Severson premenil rozhodujúci nájazd, aby si Columbus ukončil šesťzápasovú sériu prehier triumfom 4:3 nad Pittsburghom, ktorý bodoval v štvrtom zápase po sebe (2-0-2). Obaja obrancovia zaznamenali aj po asistencii. Strelecky sa presadili aj Kirill Marčenko a v oslabení Mathieu Olivier. Elvisa Merzlikinsa z 33 striel prekonali Drew O’Connor, dvojbodový Bryan Rust a Rickard Rakell. Alex Nedeljkovic urobil 35 zákrokov. Blue Jackets hrali bez kapitána Boonea Jennera, ktorý pred zápasom ochorel.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. D. Severson (CBJ), 3. B. Rust (PIT)



PHI - CHI 1:5

Flyers prehrali štvrtý zápas po sebe

Philipp Kurashev, Luas Reichel a Joey Anderson zaznamenali po góle a asistencii, Arvid Soderblom urobil 30 zákrokov a Chicago vyhralo tretí zápas z posledných štyroch, keď výhrou 5:1 natiahlo sériu prehier Philadelphie už na štyri zápasy. Skórovali aj Nick Foligno a MacKenzie Entwistle. O čestný úspech Flyers sa postaral Tyson Foerster. Stal sa prvým nováčikom Flyers od Matta Reada (24 gólov v 2011/12) s 20 gólmi v sezóne. Samuel Ersson urobil 19 zákrokov.


Hviezdy duelu: 1. P. Kurashev (CHI), 2. C. Bedard (CHI), 3. J. Anderson (CHI)


STL - SJS 0:4

Blackwood pomohol ukončiť sériu prehier, výhre Sharks zaistila play-off Canucks

Mackenzie Blackwood urobil 35 zákrokov, aby pomohol San Jose ukončiť deväťzápasovú sériu prehier. S desiatym čistým kontom v kariére a druhým v sezóne doviedol svoj tím k výhre 4:0 nad St. Louis, ktoré prišlo o štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1). Joel Hofer čelil 19 strelám, z ktorých ho prekonali Filip Zadina, Mikael Granlund a Luke Kunin predtým, ako Jan Rutta pridal poistku do prázdnej brány. Tento výsledok pomohol zaistiť play-off Vancouveru.

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood (SJS), 2. F. Zadina (SJS), 3. M. Granlund (SJS)



SEA - DAL 0:3

Dallas si aj vďaka nule Oettingera vyrovnal klubový rekord

Jake Oettinger zneškodnil všetkých 17 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a Dallas vyhral nad Seattlom pomerom 3:0. Dvojbodový Wyatt Johnston strelil víťazný gól, do čierneho sa trafil aj Joe Pavelski a do prázdnej brány Roope Hintz. Stars vyhrali siedmy zápas po sebe, čím vyrovnali svoj klubový rekord a udržali si trojbodový náskok na čele Západnej konferencie i Centrálnej divízie pred Coloradom. Joey Daccord urobil 27 zákrokov a Kraken prišli o dvojzápasovú sériu výhier. Tomáš Tatar bol tretíkrát po sebe zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. J. Daccord (SEA), 3. W. Johnston (DAL)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
20:41
0
0
0
-2
0
6
0
 M. Fehérváry (WSH)
24:20
0
0
0
-2
2
1
3
 M. Pospíšil (CGY)
13:29
1
0
1
+1
4
3
5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies