Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Slafkovský hviezdou duelu, Pospíšil dvojbodový, Fehérváry ukončil gólové suchoty

V utorok sa v NHL odohralo osem zápasov, v ktorých sa predstavili štyria Slováci. A traja z nich bodovali, jeden dokonca skóroval.

Highlighty noci
  • Fehérváry skóroval, Slafkovský asistoval raz, Pospíšil dvakrát. Nemec nebodoval
  • Senators prišli o päťzápasovú víťaznú sériu
  • Skinner odohral svoj 1000. zápas v NHL
  • Ullmark vychytal čisté konto a aj asistoval


MTL - FLA 5:3

Slafkovský treťou hviezdou zápasu, v ktorom Canadiens zdolali Panthers

Juraj Slafkovský sa stal po druhýkrát po sebe treťou hviezdou zápasu, keď tentoraz aj prihrával na víťazný gól Colea Caufielda pri triumfe Montrealu 5:3 nad Floridou. Nick Suzuki strelil dva góly, po jednom pridali aj Joel Armia a v oslabení Jake Evans. Alex Newhook dvakrát asistoval a k štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol aj Sam Montembeault s 37 zákrokmi. Prekonali ho Aleksander Barkov, Sam Bennett a Anton Lundell, ktorý pridal aj asistenciu. Anthony Stolarz urobil 34 zákrokov a Panthers, ktorí prehrali ôsmy zápas z posledných desiatich, sa zranil obranca Aaron Ekblad. Slafkovský odohral v zápase necelých 19 minút aj s jedným plusovým bodom, piatimi strelami na bránu, troma bodyčekmi a troma vylúčeniami. Dva menšie tresty dostal za hrubosť, jeden za zdržovanie hry – vyhodenie puku mimo hracej plochy. Po 74 zápasoch má na konte už 42 bodov (15+27).


Slafkovského 27. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Suzuki (MTL), 2. J. Evans (MTL), 3. J. Slafkovský (MTL)



BUF - WSH 6:2

Fehérváry otvoril skóre, ale Capitals nestačili na Sabres

Slovenský obranca Martin Fehérváry už po necelých troch minútach hry ukončil svoje 28-zápasové gólové suchoty a tretím gólom v sezóne otvoril skóre stretnutia. Z jeho spoluhráčov skóroval už len Dylan Strome a to na odvrátenie tretej prehry v sérii nestačilo. Buffalo otočilo stav ešte do prvej prestávky a nakoniec porazilo Washington pomerom 6:2. JJ Peterka strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal asistenciu. Rasmus Dahlin, Tage Thompson a Alex Tuch zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, skóroval aj Zemgus Girgensons. K druhej výhre z posledných troch stretnutá pomohol aj Ukko-Pekka Luukkonen 23 zákrokmi. V bráne hostí sa vystriedali obaja gólmani – Charlie Lindgren inkasoval šesť gólov z 31 striel, Darcy Kuemper kryl štyri strely. Fehérváry odohral 20 a pol minúty a na konto si pripísal aj jednu strelu, dva bloky a tri bodyčeky. Capitals sú na druhej divokej karte Východnej konferencie s rovnakým počtom bodov ako má prenasledujúci Detroit, ale majú zápas k dobru. Jeff Skinner (31 rokov, 322 dní) odohral 1000. zápas v kariére ako 11. najmladší hráč v histórii NHL. Z aktívnych hráčov ho odohral mladší len Anže Kopitar (31 rokov, 220 dní). Rekord drží Dale Hawerchuk s vekom 30 rokov a 306 dní.

Fehérváryho tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Peterka (BUF), 2. A. Tuch (BUF), 3. R. Dahlin (BUF)



CGY - ANA 3:5

Pospíšil dvojbodový pri prehre s Ducks

Alex Killorn strelil dva góly v tretej tretine, aby rozhodol o výhre Anaheimu 5:3 nad Calgary, ktorou si kalifornský tím ukončil päťzápasovú sériu prehier. Troy Terry zaznamenal gól a dve asistencie, po góle pridali Mason McTavish a Cam Fowler, trikrát asistoval Olen Zellweger. Lukáš Dostál predviedol 21 zákrokov. Raz ho prekonal Jegor Šarangovič a dvakrát Andrej Kuzmenko, pri ktorého góloch si pripísal dve asistencie Martin Pospíšil. Dvakrát asistovali aj MacKenzie Weegar a Nazem Kadri. Jacob Markström urobil 24 zákrokov a Flames prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Pospíšil v ňom dokopy strávil na ľade 15 a štvrť minúty, pričom zaznamenal aj strelu a sedem bodyčekov, s ktorými viedol celý zápas.


Hviezdy duelu: 1. O. Zellweger (ANA), 2. Killorn (ANA), 3. A. Kuzmenko (CGY)


NJD - PIT 3:6

Penguins strelili päť gólov v tretej tretine pri výhre nad Devils

Sidney Crosby a Jevgenij Malkin skórovali každý dvakrát počas tretej tretiny, v ktorej Pittsburgh strelil päť gólov po sebe, aby zdolal New Jersey 6:3 napriek tomu, že po dvoch tretinách prehrával 1:3. Z gólov sa tešili aj Erik Karlsson a Rickard Rakell, Malkin pridal aj asistenciu, po dve si pripísali Michael Bunting a Bryan Rust. Alex Nedeljkovic urobil 23 zákrokov a prekonali ho Timo Meier, Curtis Lazar a Jesper Bratt. Nico Hischier a John Marino si pripísali po dve asistencie, Jale Allen kryl 15 striel z 20 – druhý gól Crosbyho padol do prázdnej brány. Kým Penguins vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich a bodoval v šiestom po sebe, Devils posledné dva zápasy prehrali. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral v tom utorkovom 18 a štvrť minúty s dvoma mínusovými bodmi a troma blokmi. V tretej tretine vynechal striedanie, keď musel dočasne opustiť zápas po narazení zo strany Malkina. Penguins už strácajú na druhú divokú kartu vo Východnej konferencii len tri body. Vo štvrtok pritom narazia na Washington, ktorý ju okupuje. Devils na postup strácajú šesť bodov. Luke Hughes zaznamenal asistenciu, aby so 42 bodmi v sezóne vyrovnal zápis Viačeslava Fetisova v počte bodov obrancom nováčikom v jednej sezóne v klubovej histórii. Produktívnejší boli len Barry Beck (60) a Will Butcher (44).


Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. R. Rakell (PIT), 3. N. Hischier (NJD)


NYI - CHI 2:1

Islanders sa priblížili ku Capitals výhrou nad Blackhawks

Bo Horvat a Simon Holmstrom skórovali v tretej tretine, Iľja Sorokin predviedol 18 zákrokov a Islanders zdolalo Chicago 2:1, aby po tretej výhre z posledných štyroch zápasov strácali na Capitals na druhej divokej karte Východnej konferencie už len bod. Washington však má zápas k dobru. O jediný gól Blackhawks sa po prihrávke Connora Bedarda postaral Jason Dickinson, ktorý otváral skóre stretnutia. Petr Mrázek ho opustil s 27 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (NYI), 2. I. Sorokin (NYI), 3. S. Holmstrom (NYI)


MIN - OTT 3:2

Wild ukončili Ottawe víťazné ťaženie

Vinni Lettieri skóroval v tretej tretine, aby rozhodol o výhre Minnesoty 3:2 nad Ottawou, ktorej sa podarilo dvoma presilovkovými gólmi zmazať dvojgólovú stratu. Ešte pred nimi skórovali Mason Shaw a Matt Boldy, ktorí pomohli Wild natiahnuť bodovú sériu na štyri zápasy (2-0-2). Marc-Andre Fleury urobil 30 zákrokov a puk z brány vyberal po góloch dvojbodových Drake Bathersona a Jakoba Chychruna. Joonas Korpisalo urobil 17 zákrokov a Senators prišli o päťzápasovú víťaznú sériu. Fleury sa stal druhým aktívnym brankárom, ktorý vychytal 50 výhier v dresoch troch rôznych tímov (MIN, VGK, PIT). Napodobnil Frederika Andersena (CAR, TOR, ANA).

Hviezdy duelu: 1. Z. Bogosian (MIN), 2. M. Fleury (MIN), 3. J. Chychrun (OTT)



NSH - BOS 0:3

Ullmark vynuloval Predators a pridal aj asistenciu

Linus Ullmark zneškodnil všetkých 31 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v tejto sezóne a ôsme v kariére. Položil ním základy výhry Bostonu 3:0 nad Nashvillom, ktorý prehral tretí zápas po sebe. Charlie Coyle otvoril skóre v oslabení, do čierneho sa trafil aj Pavel Zacha a do prázdnej brány David Pastrňák. Zacha, Pastrňák i Ullmark pridali aj po asistencii, dve si pripísal Danton Heinen. Bruins vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. Juuse Saros inkasoval dva góly z 31 striel. Kým Predators sa do zostavy vrátil Alexandre Carrier, Bostonu sa v zápase zranil Justin Brazeau.

Coyle rozhodol o výhre gólom v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. J. Saros (NSH)



VGK - VAN 6:3

Golden Knights si natiahli bodovú sériu na sedem duelov výhrou nad Canucks

Vegas strelilo štyri góly v prvej tretine, aby si položilo základy výhry 6:3 nad Vancouverom, ktorou si natiahlo víťaznú sériu na tri zápasy a bodovú na sedem (6-0-1). Jonathan Marchessault zaznamenal gól a dve asistencie, Anthony Mantha a Jack Eichel po góle a asistencii. Skórovali aj Noah Hanifin, William Karlsson a Brett Howden, Ivan Barbašov dvakrát asistoval a Logan Thompson urobil 27 zákrokov. Dvakrát ho pokoril Quinn Hughes, raz Nils Hoglander. Casey DeSmith opustil duel, v ktorom si Canucks pripísali tretiu prehru z posledných štyroch stretnutí, s 24 zásahmi. Hanifin skóroval prvýkrát po výmene. Nikita Zadorov nedohral zápas pre trast za narazenie Howdena.


Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. N. Hanifin (VGK), 3. J. Eichel (VGK)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
18:46
0
1
1
+1
6
5
3
 M. Fehérváry (WSH)
20:36
1
0
1
0
0
1
3
 Š. Nemec (NJD) 
18:15
0
0
0
-2
0
0
0
 M. Pospíšil (CGY)
15:16
0
2
2
0
0
1
7



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Lightning pri sezónnej derniére neuznali dva góly + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies