Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Nemec zažil peklo a vytvoril si vďaka nemu rekord, Tatar už do play-off nepostúpi

V stredu sa v NHL odohralo päť zápasov a v troch z nich si zahrali aj Slováci. Jeden z nich už nemôže postúpiť do play-off.

Highlighty noci
  • Nemec si vytvoril nový rekord v množstve odohraných minút
  • Černák sa tešil z výhry, Tatar sa vrátil do zostavy
  • Rangers a Devils otvorili zápas hromadnou bitkou
  • Dallas vyhral ôsmy zápas po sebe - klubový rekord
  • Kučerov už v sezóne nazbieral 130 bodov
  • Moore strelil hetrik
  • Oettinger vychytal čisté konto


TOR - TBL 1:4

Kučerov trojbodový pri výhre nad Maple Leafs

Nikita Kučerov nazbieral tri asistencie, aby pomohol Tampe k výhre 4:1 nad Torontom, ktoré prišlo o trojzápasovú víťaznú sériu. Lightning vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich a deviaty z posledných 11 aj vďaka gólom Victora Hedmana, Braydena Pointa, Stevena Stamkosa a Nicholasa Paula, dvom asistenciám Brandona Hagela a 28 zákrokom Andreja Vasilevského. Toho prekonal len Auston Matthews, ktorý strelil svoj 63. gól v sezóne. Joseph Wolld opustil duel s 21 zásahmi. Slovenský obranca Erik Černák ho neohrozil ani raz. Na ľade strávil 23 minút a 42 sekúnd, počas ktorých nazbieral plusový bod, dva bloky a štyri bodyčeky. Ak by Maple Leafs získali aspoň bod, mali by istú účasť v play-off. Kučerov má na konte už 130 bodov, s čím o dva body prekonal svoje doterajšie kariérne maximum z ročníka 2018/19. Zároveň tým vylepšil aj svoj klubový rekord.


Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. B. Hagel (TBL)


NYR - NJD 4:3

Nemec vďaka hromadnej bitke ešte vyťažovanejší nebol, Devils prehrali s Rangers

Zápas medzi dvoma rivalmi začal hromadnou bitkou po úvodnom vhadzovaní a skončil víťazstvom Rangers 4:3 nad New Jersey, ktoré po tretej prehre v sérii stráca na postupovú pozíciu šesť zápasov pred koncom šesť bodov, pričom Washington na pozícii druhej divokej karty má dva zápasy k dobru. Rangers vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich vďaka gólom Kaapa Kakka a Chrisa Kreidera z tretej tretiny, ktorí otočili stav z 2:3. V prvej tretine skórovali Artemij Panarin a Alexis Lafreniere. Obaja pridali po asistencii, dve zaznamenal Adam Fox. Igor Šesťorkin urobil 17 zákrokov, o 20 menej ako Kaapo Kahkonen. Devils preklopili misky váh na svoju stranu v druhej tretine, v ktorej sa po sebe presadili Ondřej Palát, Brendan Smith a Nico Hischier. Jesper Bratt dvakrát asistoval. Aj vďaka tomu, že úvodná bitka priniesla osem trestov do konca zápasu, vrátane dvoch pre obrancov každého tímu, zvyšní hráči hrávali viac ako bežne. Slovenský obranca Šimon Nemec si napríklad vytvoril nové kariérne maximum s hracím časom 26:23 (predošlé: 25:28). Pripísal si jeden plusový bod a jeden bodyček. Kreider strelil svoj 43. víťazný gól, čím sa osamostatnil na treťom mieste historického poradia Rangers za Rodom Gilbertom (52) a Jeanom Ratallem (46). Panarin strelil v tejto sezóne už 45 gólov. Nedraftovaný hráč ich naposledy toľko strelil v ročníku 1992/93, kedy Adam Oates tiež skóroval 45-krát.


Hviezdy duelu: 1. A. Fox (NYR), 2. A. Lafreniere (NYR), 3. A. Panarin (NYR)


LAK - SEA 5:2

Moore strelil hetrik pri výhre nad Kraken, Tatar v play-off nebude

Trevor Moore strelil svoj druhý hetrik v kariére, aby pomohol Los Angeles ukončiť trojzápasovú sériu prehier triumfom 5:2 nad Seattlom, ktorý prehral druhý zápas z posledných troch. Z gólov sa tešili aj Adrian Kempe a dvojbodový Kevin Fiala, Pierre-Luc Dubois nazbieral tri asistencie, Viktor Arvidsson dve. Cam Talbot predviedol 21 zákrokov a puk vyberal z brány po góloch Andreho Burakovskyho a Briana Dumoulina, ktorí v tretej tretine znižovali na 1:3, resp. 2:4. Philipp Grubauer urobil 22 zákrokov. Po štvorzápasovej odmlke sa do zostavy Kraken vrátil Tomáš Tatar, ktorý si natiahol bodové suchoty na sedem zápasov. Slovenský útočník odohral 10 a pol minúty s dvoma „mínuskami“ a jednou strelou na bránu. Jeho tím už nemôže postúpiť do play-off ani matematicky.

Článok pokračuje pod reklamou

Trevor Moore a jeho druhý hetrik v NHL:

Hviezdy duelu: 1. T. Moore (LAK), 2. P. Dubois (LAK), 3. V. Arvidson (LAK)



DAL - EDM 5:0

Stars vyhrali ôsmy zápas po sebe, Oettinge vynuloval Oilers

Jake Oettinger zneškodnil 35 striel, aby vychytal druhé čisté konto po sebe a doviedol Dallas k výhre 5:0 nad Edmontonou, ktorou si texaský tím natiahol víťaznú sériu už na osem zápasov. Oettinger, ktorý vynuloval v sobotu Seattle, vychytal v kariére už desať čistých kont. Jeho náprotivok, Calvin Pickard, čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali piati rôzni hráči. Radek Faksa zaznamenal gól a dve asistencie, Wyatt Johnston a Sam Steel po góle a asistencii a skórovali aj Jamie Benn a Tyler Seguin. Craih Smith si pripísal dve asistencie. Oilers prišli o štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1) a prehrali druhý zápas po sebe. Dallas doteraz nikdy neťahal osemzápasovú sériu výhier. Johnson je len druhým hráčom v klubovej histórii s 30-góĺovou sezónou pred 21. narodeninami. Brian Bellows strelil v ročníku 1982/83 35 gólov a o rok neskôr 41.

Dallas strelil štyri góly za menej ako šesť minút:

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. R. Faksa (DAL), 3. W. Johnston (DAL)



ARI - VAN 1:2

Garland rozhodol v závere o výhre nad Coyotes

Conor Garland strelil víťazný gól necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny, aby Vancouver zdolal Arizonu 2:1 a vyhral druhý zápas z posledných troch. Quinn Hughes strelil prvý gól zápasu a na posledný prihrával. Arturs Silovs čelil 21 strelám, z ktorých ho prekonal len Dylan Guenther. Connor Ingram mal v bráne viac práce a zápas opustil s 31 zákrokmi. Coyotes prehrali druhý zápas po sebe.

Víťazný gól Garlanda:

Hviezdy duelu: 1. C. Garland (VAN), 2. C. Ingram (ARI), 3. Q. Hughes (VAN)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD) 
26:23
0
0
0
+1
0
0
1
 E. Černák (TBL)
23:42
0
0
0
+1
0
0
4
 T. Tatar (SEA)
10:37
0
0
0
-2
0
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies