Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Nemec v bitke, Slafkovský druhý najhorší. Fehérváry sa priblížil k MS, L.A. je v play-off

Vo štvrtok sa v NHL odohralo desať zápasov a spoznali sme ďalšieho účastníka play-off. To sa vzdialilo Martinovi Fehérvárymi. On ani jeho štyria krajania nebodovali. Šimon Nemec sa pobil.

Highlighty noci
  • Nemec sa pobil. On, Slafkovský, Fehérváry, Pospíšil ani Černák nebodovali
  • Tatar opäť nehral
  • Los Angeles si zaistilo play-off
  • Islanders vyhrali šiesty zápas po sebe, Jets piaty
  • Crosby zaknihoval 1000. asisteniu v kariére
  • Kučerov už nazbieral 141 bodov
  • Matthews už strelil 68 gólov
  • Raymond strelil hetrik a bol štvorbodový
  • Bobrovskij a Brossoit vychytali čisté kontá
  • Cooley urobil 49 zákrokov, Greaves 42


BUF - WSH 4:2

Capitals prišli prehrou so Sabres o divokú kartu

Washington prišiel o druhú divokú kartu vo Východnej konferencii po tom, čo prehral s Buffalom 4:2 a preskočil ho Pittsburgh s jednobodovým náskokom. Bodovo ho vyrovnali Detroit a Philadelphia, ktoré odohrá o jeden zápas menej ako ostatní konkurenti v boji o play-off. Tých čakajú ešte tri duely. Kým Capitals prehrali siedmy zápas z posledných ôsmich, Sabres predišli tretej prehre v sérii. Gólmi k tomu pomohli Zach Benson, Alex Tuch, Jack Quinn a Dylan Cozens, ktorý skóroval do prázdnej brány. Jordan Greenway a Henri Jokiharju zaznamenali po dve asistencie a Ukko-Pekka Luukkonen kryl 22 striel. Prekonali ho Connor McMichael a Tom Wilson. John Carlson dvakrát asistoval a Charlie Lindgren zastavil 13 zo 16 striel. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 20 a pol minúty s mínusovým bodom, dvoma blokmi a troma bodyčekmi.


Hviezdy duelu: 1. A. Tuch (BUF), 2. U. Luukkonen (BUF), 3. Z. Benson


TOR - NJD 5:6

Devils sa tešili z tesnej výhry nad Torontom, Nemec sa musel pobiť

Auston Matthews strelil dva góly, aby ich mal na konte už 68, ale dva góly strelil aj Jesper Bratt, ktorý tým druhým rozhodol v 59. minúte o výhre New Jersey 6:5 nad Torontom. Bratt pridal aj asistenciu a s rovnakou bilanciou 2+1 skončil aj Timo Meier. Po góle strelili Nolan Foote a Erik Haula, dve asistencie si pripísal Luke Hughes. Jake Allen kryl 27 striel. Okrem Matthews ho dvakrát prekonal aj John Tavares, raz David Kämpf. Iľja Samsonov urobil 14 zákrokov a Max Domi dvakrát asistoval. V druhej tretine odštartoval bitku so Šimonom Nemcom, ktorý predtým zažil dôrazný boj o puk s Matthewsom. Pre slovenského obrancu išlo o prvú bitku v NHL. Inak si pripísal aj dve trestné minúty za hákovanie, mínusový bod a dva bodyčeky. Odohral necelých 13 minút. Matthews ťahá sedemzápasovú gólovú sériu. Prvý gól bol jeho 366. v kariére, čím prekonal Davea Keona na treťom mieste v klubovej histórii. Teraz stráca 53 na Matsa Sundina, 22 na Darryla Sittlera.


Leafs a Devils si vymenili góly v prvých 39 sekundách zápasu:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Bratt (NJD), 2. A. Matthews (TOR), 3. T. Meier (NJD)



TBL - OTT 2:3 SN

Kučerov pridal ďalšie dva body pri nájazdovej prehre so Senators

Nikita Kučerov prihrával na dva góly, aby mal na čele ligového poradia už 141 bodov. Jeho Tampa Bay však prehrala s Ottawou 2:3 po nájazdoch, v ktorých ako jediný uspel Brady Tkachuk. Ten v normálnom hracom čase strelil gól a prihrával aj na presný zásah Drake Bathersona. Anton Forsberg pomohol k druhej výhre z posledných troch stretnutí 24 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodoví Conor Sheary a Brayden Point. Matt Tomkins urobil 25 zákrokov. Slovenský obranca Erik Černák odohral 15 minút s dvoma blokmi a štyrmi bodyčekmi. Pripísal si aj dva mínusové body. V druhej tretine duel opustil po tom, čo ho trafil puk do nohy. Neskôr sa do akcie vrátil.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. Forsberg (OTT), 2. M. Tomkins (TBL), 3. C. Sheary (TBL)



NYI - MTL 3:2 PP

Palmieri rozhodol v predĺžení o dôležitej výhre nad Canadiens

Kyle Palmieri skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Islanders zdolali Montreal 3:2 a šiestou výhrou v sérii si upevnili tretie miesto v Metropolitnej divízii. Pierre Engvall a Casey Cizikas po prihrávkach Adama Pelecha vyrovnávali v normálnom hracom čase stav, Semion Varlamov urobil 12 zákrokov. Canadiens viedli po góloch Jordana Harrisa a dvojbodového Colea Caufielda, ale nakoniec prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Sam Montembeault ho opustil s 28 zásahmi. Slovenský útočník Juraj Slafkovský tentoraz nebodoval. Odohral 17 a pol minúty so ziskom „mínusky“, troch blokov, bodyčeku a dvoch trestných minút za držanie. V hodnotení GameScore skončil ako druhý najhorší v zápase s -2,25. Horší bol len spoluhráč Jayden Struble. New Yorku, ktorý má v divízii trojbodový náskok pred Pittsburghom, sa v zápase zranil obranca Noah Dobson.


Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (NYI), 2. A. Pelech (NYI), 3. C. Caufield (MTL)


LAK - CGY 4:1

Kings si výhrou nad Flames zaistili play-off

Los Angeles si zaistilo miestenku v play-off výhrou 4:1 nad Calgary, ktoré prehralo deviaty zápas z posledných jedenástich. Viktor Arvidsson strelil víťazný gól a neskôr pridal poistku do prázdnej brány, skórovali aj Kevin Fiala a Akil Thomas, dve asistencie si pripísal Anže Kopitar a 23 zákrokov urobil Cam Talbot. Puk vyberal z brány len po góle Jonathana Huberdeaua, ktorý v tretej tretine znižoval na 1:3. Jacob Markström urobil 26 zákrokov a slovenský útočník Martin Pospíšil odohral skoro 15 minút s jednou strelou na bránu a dvoma bodyčekmi. Trafil aj tyčku.


Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson (LAK), 2. A. Thomas (LAK), 3. P. Danault (LAK)


FLA - CBJ 4:0

Bobrovskij vynuloval Columbus, Florida sa priblížila Bruins

Sergej Bobrovskij zatiahol roletu proti bývalému tímu a s 25 zákrokmi doviedol Floridu k výhre 4:0, ktorou si domáci natiahli bodovú sériu na štyri zápasy (3-0-1). Bolo to jeho šieste čisté konto v sezóne, čím sa vyrovnal lídrom Connorovi Igramovi z Arizony a Tristanovi Jarrymu z Pittsburghu. Do streleckej listiny sa zapísali Matthew Tkachuk, Evan Rodrigues, Sam Reinhart a Vladimir Tarasenko. Oliver Ekman-Larsson si pripísal dve asistencie. Jet Graves predviedol v zápase 42 zákrokov, ale tretiu prehru Blue Jackets v sérii to odvrátiť nepomohlo. Panthers aktuálne strácaj len bod na lídra Atlantickej divízie, Boston.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (FLA), 2. E. Rodrigues (FLA), 3. O. Ekman-Larsson (FLA)



NYR - PHI 1:4

Flyers si ukončili sériu prehier a v MSG získali dôležité body

Philadelphia si ukončila osemzápasovú sériu prehier a získala dôležité body v boji o play-off, keď zdolala Rangers 4:1. Aktuálne má rovnaký počet bodov ako Detroit a Washington a stratu jedného bodu na Pittsburgh na pozícii druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Odohrá však o jeden zápas menej ako súperi. Vo štvrtok jej k výhre pomohlo 24 zákrokov Samuela Erssona, ako aj góly Cama Yorka, Bobbyho Brinka, Noaha Catesa a dvojbodového Travisa Konecnyho. Ryan Poehling dvakrát asistoval. O čestný úspech New Yorku sa postaral Artemij Panarin, zatiaľ čo Jonathan Quick urobil 23 zákrokov. Rangers prehrali druhý zápas po sebe, čo sa im nestalo od 20. januára. Flyers čakajú už len zápasy proti Devils a Capitals. Odohrajú ich doma.

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. R. Poehling (PHI), 3. S. Ersson (PHI)



PIT - DET 6:5 PP

Crosbyho 1000. asistencia pomohla k dôležitej výhre nad Detroitom, Raymondov hetrik pomohol k bodu

Sidney Crosby strelil gól a pridal dve asistencie, aby pomohol Pittsburghu k výhre 6:5 nad Detroitom, ktorý stále bojuje o play-off. Druhá asistencia bola významná dvakrát – viedla k víťaznému gólu Erika Karlssona v predĺžení a zároveň bola 1000. v kariére kanadského centra. K natiahnutiu bodovej série na desať zápasov (7-0-3) viedli aj góly Drewa O’Connora, Krisa Letanga, Bryana Rusta a Jeffa Cartera. Rust pridal aj dve asistencie, dvakrát asistovali ak Rickard Rakell a Reilly Smith. Alexa Nedeljkovica prekonali z 35 striel Jeff Petry, Dylan Larkin a Lucas Raymond, ktorý dosiahol svoj druhý hetrik v kariére. K trom gólom pridal aj asistenciu, dve si pripísal Larkin, tri Alex DeBrincat. Alex Lyon kryl 21 striel a Red Wings prehrali siedmy zápas z posledných deviatich. Aktuálne strácajú na play-off bod. Pred nimi sú práve Penguins. Larkin dosiahol svoj 500. bod v NHL.


Lucas Raymond a jeho druhý hetrik v kariére:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. E. Karlsson (PIT), 3. L. Raymond (DET)



DAL - WPG 0:3

Brossoit vynuloval Stars, Jets preskočili Colorado

Laurent Brossoit zneškodnil všetkých 24 striel, aby s tretím čistým kontom v sezóne a šiestym v kariére doviedol Winnipeg k výhre 3:0 nad Dallasom, po ktorej sa kanadský tím posunul na druhé miesto v Centrálnej divízii. Nikolaj Ehlers otvoril skóre zápasu, do čierneho sa trafil aj David Gustafsson a do prázdnej brány Mark Scheifele. Mason Appleton dvakrát asistoval a Jets vyhrali piaty zápas po sebe. Jake Oettinger opustil duel s 21 zásahmi a prišiel o osemzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. L. Brossoit (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. D. DeMelo (WPG)



SEA - SJS 1:3

Cooley zažiaril pri výhre nad Kraken

Devin Cooley zažiaril so 49 zákrokmi, ktoré predviedol pri výhre San Jose 3:1 nad Seattlom. Kyle Burrought strelil víťazný gól, skórovali aj Luke Kunin a Fabian Zetterlund a dvakrát asistoval William Eklund. O jediný gól Kraken sa postaral Brian Dumoulin, ktorý vyrovnával na 1:1. Joey Daccord opustil duel, v ktorom si Tomáš Tatar nezahral, s 20 zákrokmi. Cooley zaknihoval svoju druhú výhru v NHL, v ktorej odchytal štyri stretnutia. Mikael Granlund asistoval, aby bodoval v desiatom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. D. Cooley (SJS), 2. B. Dumoulin (SEA), 3. W. Eklund (SJS)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Fehérváry (WSH)
20:38
0
0
0
-1
0
0
3
 J. Slafkovský (MTL)
17:33
0
0
0
-1
2
0
1
 Š. Nemec (NJD) 
12:51
0
0
0
-1
7
0
2
 E. Černák (TBL)
15:01
0
0
0
-2
0
0
4
 M. Pospíšil (CGY)
14:51
0
0
0
0
0
1
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies