Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté

Slafkovský, Tatar (foto: Instagram/Canadiens de Montreal, Instagram/Seattle Kraken)

V utorok sa v NHL odohralo osem zápasov so štyrmi Slovákmi v akcii. Dvaja sa presadili a jeden sa dozvedel definitívu ohľadom play-off.

Highlighty noci
  • Slafkovský strelil 20. gól a dosiahol 50. bod
  • Skóroval aj Tatar, Fehérváry a Pospéšil nebodovali
  • Washington spečatil postup do play-off
  • Florida a Vancouver si zaistili divízny titul
  • Winnipeg vyhral siedmy zápas po sebe
  • Chicago prehralo piaty zápas po sebe
  • Werenski bol štvorbodový
  • Smejkal a Del Bel Belluz strelili svojprvý gól v NHL


MTL - DET 4:5 SN

Slafkovský pokoril méty 20 gólov a 50 bodov, Detroitu nestačila ani výhra

Patrick Kane uspel v nájazdoch ako jediný, aby Detroit zdolal Montreal 5:4 a získal dva body. Ani to však nestačilo na to, aby ukončil čakanie na play-off. Rozhodol o tom zápas vo Philadelphii, kde dva body získal aj Washington. David Perron vynútil nadstavený čas päť sekúnd pred koncom tretej tretiny, predtým skórovali aj Moritz Seider, Joe Veleno a dvojbodový Daniel Sprong. Shayne Gostisbehere dvakrát asistoval a James Reimer urobil 29 zákrokov. Prekonali ho Alex Newhook, dvojbodový Brendan Gallagher, Cole Caufield a Juraj Slafkovský, pre ktorého to bol 20. gól v sezóne. Keďže predtým raz aj asistoval, tak zároveň išlo o jeho 50. bod v ročníku. Slovenský útočník sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom odohral 23 minút aj s troma strelami, jedným blokom a jedným bodyčekom. Vďaka 20. gólu v sezóne sa teší aj z bonusu 250 000 amerických dolárov. Jeho spoluhráč Cayden Primeau urobil 36 zákrokov. Pri debute v NHL bodoval aj Logan Mailloux – zaznamenal asistenciu. Duel pre zranenie nedohral domáci Michael Pezzetta.


Samostatné nájazdy:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher (MTL), 2. J. Slafkovský (MTL), 3. A. Newhook (MTL)



PHI - WSH 1:2

Oshie rozhodol gólom do prázdnej brány o postupe do play-off

T.J. Oshie strelil gól do prázdnej brány tri minúty pred koncom tretej tretiny, aby Washington zdolal Philadelphiu 2:1 a spečatil postup do play-off vďaka vyššiemu počtu výhier v normálnom hracom čase ako dosiahol Detroit. Oshie zaznamenal aj asistenciu pri 31. góle Alexa Ovečkina v sezóne, ktorým otvoril skóre. Stav vyrovnal Erik Johnson. K tretej výhre Capitals v sérii pomohol Charlie Lindgren s 27 zákrokmi. Samuel Ersson ich urobil 16. Flyers ho odvolali z brány za nerozhodného stavu, pretože na udržanie postupových nádejí potrebovali výhru v normálnom hracom čase. Slovenský obranca Martin Fehérváry v druhom z posledných troch zápasov pokoril hranicu 27 odohraných minút. Vyťažovanejší bol opäť len John Carlsson. Bratislavský rodák si pripísal dva plusové body, strelu, dva bodyčeky a až päť blokov. Jeho tím narazí v play-off na Rangers.

Oshieho gól zaisťujúci postup do play-off:

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie (WSH), 2. E. Johnson (PHI), 3. A. Ovečkin (WSH)



WPG - SEA 4:3

Winnipeg si zaistil druhé miesto v divízii, Tatar skóroval

Tomáš Tatar sa vrátil do základnej zostavy Seattle a hoci strelil svoj deviaty gól v sezóne, z výhry sa jeho tím v štvrtom zápase po sebe netešil. Tentoraz ho pomerom 4:3 zdolal Winnipeg, ktorý vyhral siedmy zápas po sebe a zaistil si druhé miesto v Centrálnej divízii. Kyle Connor strelil dva góly, autorom víťazného bol Tyler Toffoli. On aj Nikolaj Ehlers dosiahli bilanciu 1+1. Po dve asistencie si pripísali Mark Scheifele, Josh Morrissey a Neal Pionk. Connor Hellebuyck urobil 20 zákrokov. Okrem Tatara ho prekonali dvojbodový Yanni Gourde a Tye Kartye. Philipp Grubauer opustil duel s 20 zákrokmi. Tatar odohral 12 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu, strely a dvoch bodyčekov. Gól bol jeho prvý od 5. marca. Jets narazia v prvom kole play-off na Colorado.

Tatarov 9. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. K. Connor (WPG), 3. N. Ehlers (WPG)



VAN - CGY 4:1

Demkov triumfálny návrat, Canucks získali divízny titul

Thatcher Demko sa vrátil zo zranenia a s 39 zákrokmi doviedol Vancouver k výhre 4:1 nad Calgary, ktorou si Canucks zaistili titul v Pacifickej divízii. Tyler Myers skóroval v oslabení a pridal asistenciu, po góle strelili aj Nils Hoglander, Dakota Joshua a J.T. Miller. O jediný gól Flames sa postaral Brayden Pachal v strede tretej tretiny. Jacob Markström opustil duel s 27 zásahmi. Slovenský útočník Martin Pospíšil odohral 15 a pol minúty s troma strelami na bránu a troma bodyčekmi. Dve minúty strávil aj na trestnej lavici, keď bol vylúčený za podrazenie. Canucks sa stali divíznym šampiónom po 11-krát vo svojej histórii a po prvýkrát od ročníka 2012/13.

Hviezdy duelu: 1. T. Demko (VAN), 2. T. Myers (VAN), 3. D. Joshua (VAN)



BOS - OTT 1:3

Smejkal strelil prvý gól pri výhre nad Bostonom

Boston neuspel so snahou zaistiť si divízny titul, keď prehral s Ottawou 1:3. Kanadský tím vyhral tretí zápas z posledných štyroch vďaka 34 zákrokom Antona Forsberga, ako aj gólom Jiřího Smejkala, Jakoba Chychruna a Arťoma Zuba, ktorý pečatil výhru gólom do prázdnej brány. Pre prvého menovaného išlo o prvý gól v NHL. Jeho krajan Pavel Zacha sa postaral o jediný gól Bruins, ktorí prehrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Linus Ullmark kryl 17 striel z 19. „Medvede“ narazia v prvom kole play-off na Toronto. Duel pre zranenie nedohral hosťujúci obranca Thomas Chabot.

Jiří Smejkal a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Forsberg (OTT), 2. P. Zacha (BOS), 3. C. McAvoy (BOS)



CBJ - CAR 6:3

Werenski štvorbodový pri výhre nad Hurricanes

Zach Werenski zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby Columbus ukončil svoju štvorzápasovú sériu prehier i päťzápasovú víťaznú sériu Caroliny víťazstvom 6:3. Luca Del Bel Belluz skóroval zo svojej prvej strely v NHL a do streleckej listiny sa zapísali aj James Malatesta, Johnny Gaudreau a Alexander Nylander. Mathieu Olivier a Erik Gudbranson zaznamenali po dve asistencie a Jet Greaves urobil 38 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Teuvo Teräväinen, raz dvojbodový Jesperi Kotkaniemi. Stefan Noesen a Brent Burns dvakrát asistovali, Spencer Martin urobil 19 zákrokov. Werenski vytvoril nový klubový rekord s počtom asistencií obrancu v jednej sezóne – so 46 prekonal Jamesa Wisniewskiho. S 57 bodmi tiež vytvoril klubový rekord Setha Jonesa. Opäť medzi obrancami. Carolinu čaká v play-off séria proti Islanders.

Luca Del Bel Belluz a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. L. Del Bel Belluz (CBJ), 3. T. Teräväinen (CAR)



FLA - TOR 5:2

Florida si zaistila divízny titul, Matthews zostáva na 69 góloch

Florida si zaistila titul v Atlantickej divízii výhrou 5:2 nad Torontom, ktoré prehralo tretí zápas po sebe. Maple Leafs viedli po prvej tretine o dva góly, keď skórovali Mitch Marner a Noah Gregor. Panthers však v druhej tretine strelili štyri góly po sebe, aby sa nasmerovali k štvrtej výhre v sérii a natiahnutiu bodovej série na šesť zápasov (5-0-1). O zvrat sa postarali Carter Verhaeghe, Sam Bennett a Sam Reinhart, do čierneho sa trafil ešte Brandon Montour a v závere tretej tretiny strelil Reinhart svoj druhý gól v zápase do prázdnej brány. Bennett pridal aj asistenciu, po dve si pripísali Aleksander Barkov a Matthew Tkachuk. Anthony Stolarz urobil 24 zákrokov, Joseph Woll 37. Florida narazí v prvom kole play-off na Tampu, Toronto na Boston. Panthers si zaistili divízny titul v druhej z posledných troch sezón a celkovo po štvrtýkrát v histórii. Auston Matthews bude mať ešte jednu šancu na strelenie 70. gólu v sezóne.

Florida strelila dva góly za 10 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett (FLA), 2. S. Reinhart (FLA), 3. A. Barkov (FLA)



VGK - CHI 3:1

Thompson doviedol Vegas k dôležitej výhre nad Blackhawks

Logan Thompson urobil 23 zákrokov a Vegas vyhralo nad Chicagom 3:1, aby sa posunulo na tretie miesto Pacifickej divízie. Víťazný gól strelil Michael Amadio, do čierneho sa trafil aj Brayden McNabb a do prázdnej brány Nicolas Roy. O jediný gól Blackhawks sa postaral po prihrávke Connora Bedarda Jason Dickinson. Petr Mrázek urobil 34 zákrokov. Kým Chicago prehralo piaty zápas po sebe, Golden Knights vyhrali posledné tri. Aktuálne majú jednobodový náskok pred Los Angeles a oba tímy ešte čaká jeden zápas.

Hviezdy duelu: 1. L. Thompson (VGK), 2. B. McNabb (VGK), 3. M. Amadio (VGK)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
22:55
1
1
2
0
0
3
1
 M. Fehérváry (WSH)
27:02
0
0
0
+2
0
1
2
 T. Tatar (SEA)
12:37
1
0
1
+1
0
1
2
 M. Pospíšil (CGY)
15:26
0
0
0
0
2
3
3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies