Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Slováci v NHL

Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec

Dalibor Dvorský (foto: X/Sudbury Wolves)

Slovenský útočník Dalibor Dvorský je odhodlaný zabojovať o premiéru v NHL už v sezóne 2024/25. Vzormi sú mu pritom iné dve veľké nádeje spod Tatier, ktoré sa už v najlepšej lige sveta etablovali.

Dvorský bol draftovaný v minulom roku z celkového 10. miesta tímom St. Louis Blues. V podraftovej sezóne sa mu venovala veľká pozornosť, ale jeho štart v mužskej lige vo Švédsku mu nevychádzal podľa predstáv. Preto sa rozhodol vymeniť Oskarhamn za Sudbury z juniorskej OHL. S odstupom času to vníma ako dobré rozhodnutie.

„Prehrali sme v úvode niekoľko zápasov, tréneri potom posadili mladých hráčov a dostával som málo priestoru. Prebral som to s klubom, rodinou a agentom a rozhodol som sa pre juniorku, čo bol správny krok,“ povedal Dvorský pre reláciu V športovom SITE.

Dvorského si pod krídla ešte počas jeho pôsobenia vo Švédsku zobral ako rozvojový tréner Alex Steen. V zámorí ho sledoval a usmerňoval Matt D’Agostini.

Článok pokračuje pod reklamou

„Často sme spolu telefonovali a preberali, čo môžem zlepšiť a ako sa správne rozvíjať,“ prezradil Dvorský. „Necítim nejaký výrazný tlak. Skôr by som povedal, že som motivovaný pracovať na sebe, aby som sa dostal čo najskôr do NHL.“

Osemnásťročný zvolenský rodák po dominancii v OHL by rád zažil debut v NHL ideálne už v najbližšej sezóne. Avizuje, že v lete bude tvrdo pracovať a tom, aby sa mu tento cieľ podarilo splniť. V tíme St. Louis by sa pritom pre neho mohla otvoriť príležitosť na pozícii centra.

„V lete sa chcem čo najlepšie pripraviť a zabojovať o prvý tím v kempe. Viem, že to nebude jednoduché, ale vzorom mi sú chalani ako Juraj Slafkovský so Šimonom Nemcom, ktorí tiež nič nedostali zadarmo, ale bojovali o svoju príležitosť,“ poznamenal Dvorský.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies