Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Slováci v NHL

Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním?

Šimon Nemec (foto: X/New Jersey Devils)

Obranca Šimon Nemec má napriek mladému veku celkom bohaté skúsenosti s reprezentovaním Slovenska na vrcholných podujatiach. A teraz sa dokonca môže na svetovom šampionáte zapísať do histórie ako rekordér.

Novinár Matej Deraj z denníka Šport poukázal na to, že slovenský talent New Jersey Devils potrebuje na turnaji v Českej republike odohrať len štyri zápasy na to, aby sa stal rekordérom v počte zápasov odohraných na majstrovstvách sveta medzi hráčmi do 20 rokov.

Nemec odohral doteraz na seniorskom svetovom šampionáte 18 zápasov, pričom aktuálnym rekordérom je Švajčiar Ferdinand Cattini s 21 stretnutiami. S 20 zápasmi ho nasledujú aj také mená, ako Sebastian Aho, Pavel Bure, Bobby Holík, Dylan Larkin či Michal Pivoňka.

Podľa údajov Elite Prospects sa rodák z Liptovského Mikuláša stane len druhým hráčom v tejto vekovej kategórii, ktorý zažije už svoje štvrté seniorské majstrovstvá sveta po Maďarovi Sándorovi Miklósovi.

Pokiaľ ide o počet zápasov, hneď za Nemca by sa mohol tento rok zaradiť aj slovenský útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský, ktorý doteraz odohral 14 zápasov, rovnaký počet ako Marián Hossa pred 21. narodeninami. Len v samotnej skupinovej fáze odohrá každý tím sedem stretnutí.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies