Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
NHL live
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Reprezentácia

Višňovský: Slafkovský pôsobí suverénne. On a Nemec nestačia. Toto beriem ako povinnosť

J. Slafkovský, Š. Nemec (foto: X/Canadiens Montreal, Instagram/New Jersey Devils)

Legendárny slovenský obranca Ľubomír Višňovský sa pred štartom majstrovstiev sveta podelil o svoje dojmy zo zostavy národného tímu. Samozrejme, nemohol vynechať zhodnotenie zadných radov.

„ Defenzívu máme veľmi slušnú. Prišli Šimon Nemec i Martin Fehérváry. Veľmi sa mi v príprave páčil Mário Grman. Je poctivým korčuliarom, ktorý vyniká v defenzívnych činnostiach. Škoda, že sa zranil Martin Marinčin, ale aj napriek tomu máme výbornú obranu,“ povedal Višňovský pre športweb.pravda.sk.

„Máme zároveň aj kvalitných brankárov. Všetko bude záležať od toho, či sa budú útočníci strieľať góly. Ak strelíme o jeden viac ako súper, budeme majstri sveta.“

Najväčšiu pozornosť v zostave Slovenska pútajú mladíci Juraj Slafkovský a Šimon Nemec, ktorí sa v tejto sezóne zaradili medzi opory svojich tímov v NHL. Prvý menovaný by podľa topoľčianskeho rodáka mohol spolu s Tomášom Tatarom, Marekom hrivíkom či petrom Cehlárilom patriť medzi lídrov tímu.

Článok pokračuje pod reklamou

„Juraj Slafkovský urobil za posledné dva roky obrovský progres. Pôsobí suverénnym dojmom a to je veľmi dôležité, ak hráte v prvých dvoch formáciách,“ poznamenal Višňovský.

Višňovský opakovane vyčíta súčasnej generácii hokejistov, že jej chýba väčšia kreativia. Podľa neho to nezmenili ani prví dvaja draftovaní hráči z roka 2022.

„To je strašne málo. Vidím, že súčasní mladíci sú rýchlejší a silnejší, ale často si nevedia prihrať a nájsť moment prekvapenia. Nedokážu na seba naviazať súpera. Je to skôr strojený hokej. Hrajú síce rýchlo, ale nedokážu ničím zaskočiť. V minulosti sme mali 15 až 20 kreatívnych hráčov a teraz máme jedného možno dvoch. Zatiaľ sa to príliš nemení,“ skonštatoval Višňovský.

A aké má majster sveta z Goteborgu očakávania, pokiaľ ide o umiestnenie Slovenska na turnaji?

„Postup do štvrťfinále beriem ako povinnosť. Potom záleží aj od šťastia. Príkladom môže byť naša osemnástka, ktorej zo začiatku nevychádzal šampionát a napokon bojovala o medaily. Síce nie sme favoritmi, ale v športe je možné všetko,“ povedal Višňovský, podľa ktorého je štvrťfinále reálne, ak bude hrať tím Craiga Ramsayho dobre a potvrdí očakávania aj v samotných zápasoch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Najlepšie aktíva Canadiens na výmenu? Je medzi nimi aj Slovák Experta zaujalo viac Lotyšov ako Slovákov. Vyzdvihol len dvoch našich útočníkov Slafkovský je v NHL nedocenený: Sledoval som ho celý rok, bude superhviezdou! Chromiak sa vrátil do zostavy, ale sezóna sa mu končí. Radosť z postupu má iný SlovákVráti sa Drouin do Colorada? V nedeľu dal najavo svoje preferencie Česká hviezda chce výmenu. Spája sa s tímami troch mladých SlovákovSlovensko môže mať nôž na krku: Kedy postúpi do štvrťfinále? Budú Bruins v lete aktívni na trhu s voľnými hráčmi? Čo by mohlo v lete čakať na Colorado? Demko sa ešte nevráti, prišla nečakaná rana: Top strelec Canucks zrejme vynechá zápas o všetko!Dobrá správa z New Yorku: Známy veterán bude už proti Panthers k dispozícii Potvrdené: Carolina vyriešila svoju trénerskú otázku. Na dlhý časMS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies