Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Sumáre

Kopecký hviezdou zápasu, Halák prehral

V dvanástich sobotňajších dueloch zámorskej NHL zasiahlo do hry aj desať slovenských hokejistov. Do kanadského bodovania sa zapísali traja, do streleckej listiny jeden. Tomáš Kopecký sa stal hviezdou zápasu, brankár Jaroslav Halák prehral.

Marcel Goc strelil ako jediný gól v trestných strieľaniach a rozhodol o výhre Nashville nad Chicagom v pomere 3:2. Úvodný gól zápasu strelil v pätnástej minúte počas presilovej hry slovenský útočník Tomáš Kopecký z Chicaga. Na začiatku druhej tretiny vyhrávali Blackhawks zásluhou Viktora Stalberga už 2:0, ale náskok neudržali. Na 1:2 znížil v 50. minúte Jerred Smithson a o tri minúty neskôr vyrovnal Shea Weber. Nováčik v bráne Chicaga , Corey Crawford chytil 24 striel. Jeho náprotivok Pekka Rinne opustil zápas s 31 úspešnými zákrokmi. Trikrát naňho vystrelil Kopecký, ktorý odohral takmer sedemnásť minút a stal sa treťou hviezdou stretnutia. Jeho krajan a spoluhráč, Marián Hossa, strávil na ľade skoro 19 a pol minúty a do štatistík si zapísal päť streleckých pokusov a dve trestné minúty. Útočník Predators, ktorí vyhrali siedmy z posledných ôsmich duelov, Marek Svatoš bol zdravým náhradníkom.

Rick DiPietro chytil 40 striel, John Tavares strelil v druhej tretine v rozpätí siedmich minút svoj druhý hetrik v kariére, aby Islanders pomohli k víťazstvu 5:3 nad Buffalom. Blake Comeau a Michael Grabner tiež skórovali za newyorský klub, za ktorý nastúpil aj obranca Milan Jurčina, ktorý získal jednu asistenciu. Na ľade strávil šestnásť minút a do svojich štatistík si zapísal aj jeden plusový bod, dve strely, štyri trestné minúty, tri hity a dve zblokované strely. V drese „šablí“ sa predstavil obranca Andrej Sekera, ktorý odohral takmer dvadsať minút a v zápase zaknihoval až tri mínusové body. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Thomas Vanek, Tyler Ennis a Jochen Hecht. Jason Pominville získal tri asistencie a Ryan Miller zlikvidoval 32 striel.

Skúsený útočník strelil dva góly a na jeden nahral, Lee Stempniak dal jeden gól a na dva prihral, aby Phoenix zdolal divízneho rivala z Anaheimu 6:2. Víťazný gól zápasu zaznamenal Taylor Pyatt a o ďalšie góly arizonského klubu, ktorý vyhral štvrtý duel v rade, dosiahli Adrian Aucoin a Samo Lepisto. Iľja Bryzgalov zaznamenal 26 úspešných zákrokov a puk zo svojej brány vyťahoval len po góloch Matta Beleskeyho a Coreyho Perryho, ktorému prihrával náš Ľubomír Višňovský. Topoľčiansky rodák odohral 22 minút a pätnásť sekúnd a na svoje konto si pripísal aj tri mínusové body a tri strelecké pokusy. Jonas Hiller odchytal za Ducks prvé dve tretiny a z 26 striel dostal štyri góly. V tretej tretine nastúpil náhradný brankár Curtis McElhinney (6/8).

Článok pokračuje pod reklamou

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa opäť predstavil v bráne Blues, ktorí však prehrali so Sharks 2:4 a náš gólman zaznamenal piatu prehru z posledných šiestich zápasov. Na víťazstve „žralokov“, ktorí ukončili sériu šiestich porážok za sebou, sa gólovo podieľali Dany Heatley, ktorý skóroval dvakrát, Joe Thornton a Jamie McGinn. Halák mal na svojom konte 25 úspešných zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa do listiny strelcov zapísali B.J. Crombeen, ktorý otvoril skóre zápasu, a Erik Johnson. Zápas okorenili aj dva pästné súboje.

Jordan Staal strelil víťazný gól na začiatku tretej tretiny, aby pomohol Pittsburghu Penguins zdolať Boston Bruins pomerom 3:2. Aj v tomto vzájomnom zápase prišli Penguins o dvojgólové vedenie, no aj napriek absencii Sidneyho Crosbyho napokon zápas zvládli. Marc-Andre Fleury zaznamenal 44 zákrokov a z gólov sa tešili aj Chris Kunitz a Pascal Dupuis. Bruins sa podarilo vyrovnať zásluhou Dennisa Seidenberga a Michaela Rydera. Tuukka Rask zaznamenal 33 zákrokov. Najvyťažovanejším mužom zápasu bol Zdeno Chára, ktorý odohral 29 minút. Na svoje konto si pripísal jeden mínusový bod tri strelecké pokusy.

Andrej Kosticyn strelil v sedemnástej minúte prvej tretiny víťazný gól zápasu, v ktorom sa z víťazstva radoval Montreal, ktorý porazil NY Rangers tesne 3:2. Ďalšie dva góly Canadiens zaznamenali Roman Hamrlík a Tomáš Plekanec, ktorí sa presadili v presilovkách. James Wisniewski získal dve asistencie. K výhre pomohol aj brankár Carey Price, ktorý zlikvidoval 31 striel a prekonať ho dokázali len Brian Boyle a Mats Zuccarello. Dve asistencie získal Matt Gilroy. Slovenský útočník Marián Gáborík ohrozil Pricea trikrát. V dueli odohral dvadsať minút, ale do kanadského bodovania sa nezapísal. Henrik Lundqvist, brankárska jednotka „jazdcov“, chytil 38 striel.

Jarret Stoll strelil dva góly, vrátane víťazného, Jonathan Bernier urobil 24 zákrokov, aby Kings vyhrali nad Edmontonom 5:2. Devana Dubnyka, ktorý chytil 18 striel, prekonali aj Marco Sturm, Anže Kopitar a Drew Doughty. Posledný gól zápasu strelil Stoll do prázdnej brány. Dustin Penner a Andrew Cogliano boli autormi dvoch presných zásahov „olejárov“. Do hry zasiahol aj Michal Handzuš, ktorý strávil na ľadovej ploche jedenásť minút, počas ktorých zaknihoval jednu strelu na bránu, dve trestné minúty a vyhral štyri z deviatich vhadzovaní.

Johan Franzen strelil gól na konci prvej minúty predĺženia a Detroit vyhral v domácom prostredí nad Columbusom 6:5. K víťazstvu pomohol aj Drew Miller, ktorý jeden gól dal a na dva prihral. Okrem toho získal aj štyri plusové body. Steve Mason (28/34) vyťahoval puk zo svojej bránky aj po góloch Valtteriho Filppulu, Jonathana Ericssona, Briana Rafalskiho a Krisa Drapera. Joey MacDonald z Detroitu opustil duel s 25 úspešnými zákrokmi a do streleckej listiny sa za Blue Jackets zapísali Derick Brassard, Grant Clitsome, Matt Calvert, R.J. Umberger a Rick Nash, ktorý získal aj dve prihrávky. V drese víťazného tímu nastúpil aj Tomáš Tatar, ktorý odohral takmer osem minút a nazbieral jeden mínusový bod.

Adam Burish bol autorom víťazného gólu zápasu, v ktorom vyhral jeho Dallas nad Atlantou vysoko 6:1. Na výhre sa strelecky podieľali Jeff Woywitka, Trevor Daley a James Neal, ktorí strelili po dva góly. „Hviezdy“ využili tri presilovky z troch a vyhrali piaty z posledných šiestich zápasov. Lehtonen odchytal proti Atlante, svojmu bývalému zamestnávateľovi, prvý duel a zlikvidoval 29 striel. Prekonal ho len Ladd. Brankár Thrashers Chris Mason utrpel v prvej tretine zranenie a zápas dochytal Pavelec, ktorý dostal šesť gólov z 24 striel.

Jussi Jokinen dal dva góly a na jeden prihral, Eric Cole trikrát asistoval, aby Carolina vyhrala nad divíznym rivalom z Tampy Bay 6:4. Víťazný gól strelil kapitán Staal a do streleckej listiny sa za Hurricanes zapísali aj LaRose, Skinner a McBain. Ward pomohol k zisku dvoch bodov 30 zákrokmi. Prekonať ho dokázali Stamkos, ktorý dal svoj 33. gól v tejto sezóne, Lecavalier a Gagne, ktorý skóroval dvakrát. Roloson chytil 25 striel.

Obranca Dmitri Kulikov strelil 84 sekúnd pred koncom predĺženia gól, ktorým rozhodol o výhre Panthers, ktorí zdolali Devils 3:2. V normálnej hracej dobe sa za víťazné mužstvo presadili Dadonov a Wideman. Obaja skórovali v presilových hrách. Palmieri a Clarkson boli autormi dvoch gólov New Jersey. Scott Clemmensen pomohol k tretej výhre v rade 33 úspešnými zákrokmi, Martin Brodeur chytil 19 striel.

Olli Jokinen premenil v štvrtej sérii svoj nájazd a Calgary porazilo Toronto 2:1. V základnej hracej dobe videli diváci góly a v tretej tretine. Najprv skóroval útočník Calgary Stajan a trinásť sekúnd pred koncom tretiny vyrovnal Michail Grabovskij. Jean-Sebastien Giguerre sa po mesiaci vrátil do brány „javorových listov“ a zápas opustil s 32 úspešnými zákrokmi. Miikka Kiprusoff zlikvidoval tiež 32 striel.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 29:06 0 0 0 -1 3 0
Andrej Sekera (BUF) 19:49 0 0 0 -3 0 0
Milan Jurčina (NYI) 15:59 0 1 1 +1 2 4
Marián Gáborík (NYR) 20:01 0 0 0 0 3 0
Tomáš Tatar (DET) 07:53 0 0 0 -1 0 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 22:15 0 1 1 -3 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 16.54 1 0 1 0 3 0
Marián Hossa (CHI) 19:24 0 0 0 0 5 2
Michal Handzuš (LAK) 11:04 0 0 0 -1 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies