Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Sumáre

Meszároš prispel k výhre nad Senators

V noci zo štvrtka na piatok sa v NHL odohralo 12 stretnutí, v ktorých sa predstavilo osem Slovákov. Najlepšie sa darilo Andrejovi Meszárošovi, ktorý strelil gól a pridal jednu asistenciu. Bodoval aj Ľubomír Višňovský.

Andrej Meszároš strelil svoj tretí gól v aktuálnom ročníku, keď počas presilovky uzavrel v 53. minúte skóre zápasu Philadelphie proti Ottawe, v ktorom sa zrodilo víťazstvo Flyers 6:2. Bývalý obranca Senators si na svoje konto pripísal aj prihrávku a bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu, v ktorom odohral 21 minút. Mike Richards strelil dva góly a pridal dve asistencie, Sergej Bobrovsky zaznamenal 25 zákrokov a do streleckej listiny sa zapísali aj Danny Briere, Scott Hartnell a James van Riemsdyk. Z hráčov hostí sa presadili Milan Michálek a Nick Foligno. Zápas musel divákov tešiť a tí domáci si zaspomínali na staré dobré časy Broad Street Bullies. V tretej tretine, v ktorej „letci“ definitívne rozhodli o svojej výhre, videli päť pästných súbojov a niekoľko šarvátok. „Ľuďom sa to páčilo. Boli to dobré časy,“ povedal po zápase Claude Giroux.

Treťou hviezdou zápasu sa stal aj obranca Buffala Andrej Sekera, ktorý pomohol svojou defenzívnou prácou k víťazstvu Sabres 4:2 nad Bostonom. Ryan Miller zaknihoval 18 z jeho 38 zákrokov v tretej tretine a Buffalo vyhralo piaty zápas z posledných siedmich, keď si vo štvrtok poradilo s Bostonom 4:2. Víťazný gól strelil Thomas Vanek a do streleckej listiny sa zapísali aj Cody McCormick, Nathan Gerbe a Jason Pominville. Millera prekonali len Dennis Seidenberg a Gregory Campbell. Zdeno Chára ho ohrozil trikrát, no na svoje konto si počas 27 a pol minúty pripísal len jeden mínusový bod. Sekera odohral 19 minút a 22 sekúnd. Štatistiky si vylepšil o dva plusové body a tri strely na bránu.

Do bodovania sa zapísal aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý nahrával na úvodný gól svojho tímu, ktorým Dan Sexton otvoril v ôsmej minúte skóre zápasu Anaheimu proti Torontu. V kanadskom meste sa však zrodila výhra Maple Leafs 5:2, o ktorú sa 26 zákrokmi postaral bývalý „káčer“ Jean-Sebastien Giguere a dvoma gólmi Mikhail Grabovski. Víťazný gól strelil Tyler Bodzak a presadili sa aj Carl Gunnarsson a Clarke MacArthur, ktorý zaznamenal aj dve asistencie. Jonas Hiller zaznamenal 32 zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa presadil aj Brandon McMillan. Višňovský strávil na ľade 24 minút a zaznamenal aj jednu strelu na bránu.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvaja Slováci proti sebe nastúpili aj v St. Louis, kde domáci Blues privítali Red Wings z Detroitu. A hostia sa tešili z víťazstva 4:3, ktoré im zabezpečil v druhej minúte predĺženia Darren Helm. Jaroslav Halák čelil 29 strelám a v normálnom hracom čase ho prekonali Patrick Eaves, Todd Bertuzzi a Jakub Kindl, ktorý vsietil svoj prvý gól v kariére. Tomáš Tatar ho neotestoval ani raz. V zápase odohral necelých sedem minút. Jiří Hudler zaznamenal tri asistencie, Valtteri Filppula dve. Hostia viedli 3:0, no domácemu tímu sa podarilo vyrovnať, keď sa postupne presadili T.J. Oshie, Patrik Berglund a David Backes.

Marián Gáborík po streleckej explózii v zápase proti Torontu nepokračoval v strieľaní gólov v Raleigh, kde proti Caroline zaznamenal len dve strely na bránu počas 18 minút, ktoré strávil na ľade. Na svoje konto si pripísal aj mínusový bod a netešil sa z víťazstva. Hurricanes vyhrali 4:1, keď víťazný gól strelil Jussi Jokinen a Camerona Warda zo 40 striel prekonal len Brandon Prust. Chad LaRose a Jeff Skinner zaznamenali po góle a asistencii, a strelecky sa presadil aj Brandon Sutter.

V akcii sa vo štvrtok predstavil aj center Michal Handzuš, ktorý so spoluhráčmi z Los Angeles na domácom ľade v Staples Center privítal arizonských „kojotov“. Hosťujúci Martin Hanzal a Lee Stempniak sa presadili v priebehu jednej minúty v druhej tretine, aby rozhodli o víťazstve Phoenixu 2:0. Čisté konto vychytal Iľja Bryzgalov, ktorý čelil 36 strelám. Handzuš ho ohrozil jednou strelou. V stretnutí odohral 16 minút a na vhadzovaniach zaznamenal 44% úspešnosť.

Nicklas Backstrom strelil v 24. minúte víťazný gól zápasu, v ktorom jeho tím, Washington Capitals, vyhral nad Islanders z New Yorku tesne 2:1. Ďalší gól Capitals, ktorí vyhrali tretí zápas v rade, strelil Chimera, ktorý otvoril v štvrtej minúte skóre duelu. Alex Ovečkin zaznamenal dve asistencie a brankár Braden Holtby, ktorý nastúpil v bráne Washingtonu prvý raz od 22. novembra, chytil 24 striel. Puk zo svojej brány vyťahoval len po góle Grabnera. Rick DiPietro opustil zápas s 22 úspešnými zákrokmi.

Brankár Devils Martin Brodeur chytil vo štvrtok všetkých 23 striel hráčov Penguins a udržal svoje štvrté čisté konto v tejto sezóne (115. v kariére). New Jersey vyhralo 2:0 a oba góly strelilo v prvej tretine. Autorom víťazného bol Rolston a ďalší dal Palmieri. Brent Johnson, ktorý dostal príležitosť v bráne Penguins, zlikvidoval osemnásť striel. Devils vyhrali druhý zápas v rade a štvrtý z posledných piatich, Pittsburgh ukončil trojzpasovú víťaznú šnúru.

Jamie Benn strelil gól a pridal aj asistenciu, a Kari Lehtonen urobil 30 zákrokov, aby Dallas zdolal Edmonton pomerom 4:2. Mike Ribeiro, James Neal a Adam Burish sa tiež tešili z gólov za Stars, ktorí v januári z ôsmich zápasov prehrali len jeden. Za Edmonton sa presadili Ryan Jones a Jeff Petry, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL.

Pekka Rinne zastavil 32 striel vo štvrtkovom zápase proti Coloradu, v ktorom sa z víťazstva 5:1 tešili hráči Predators. Sergei Kostitsyn, Cody Franson, Matt Halischuk, David Legwand a Colin Wilson pomohli gólmi k deviatemu víťazstvu v posledných 11 zápasoch. Jediný gól Avalanche strelil Matt Duchene.

Najlepší strelec NHL Steven Stamkos strelil dva góly a Dominic Moore pridal rozhodujúci samostatný nájazd, aby doviedli Tampu Bay k 10. víťazstvu nad Atlantou v rade, keď Thrashers zdolali pomerom 3:2. O dva góly domáceho tímu sa postarali Niclas Bergfors a Anthony Stewart. Stamkos má na svojom konte už 37 gólov.

Joe Pavelski sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a Antti Niemi zastavil pokusy všetkých troch strelcov Canucks, aby San Jose zvíťazilo nad Vancouverom 2:1. V normálnej hracej dobe sa presadili domáci Henrik Sedin a hosťujúci Logan Couture. Roberto Luongo zaknihoval 44 zákrokov, Niemi 36.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 25/29 - - - - - -
Tomáš Tatar (DET) 06:52 0 0 0 0 0 0
Marián Gáborík (NYR) 17:58 0 0 0 -1 2 0
Zdeno Chára (BOS) 27:36 0 0 0 -1 3 0
Andrej Sekera (BUF) 19:22 0 0 0 +2 3 0
Andrej Meszároš (PHI) 21:04 1 1 2 0 1 0
Michal Handzuš (LAK) 15:59 0 0 0 0 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 23:59 0 1 1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies