Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Gáborík rozhodol o výhre Rangers

V noci z piatka na sobotu sa v Národnej hokejovej lige odohrali štyri duely. Nastúpili v nich aj dvaja Slováci. Do bodovania sa zapísal len Gáborík, ktorý strelil jeden gól.

Montreal zvíťazil nad NY Rangers vo všetkých troch predchádzajúcich tohtosezónnych stretnutiach, no v sobotu odchádzal z ľadu ako porazený. Manhattanský klub si po víťazstve 6:3 pripísal do tabuľky ďalšie dôležité dva body. Rozhodla o tom úvodná dvadsaťminútovka, v ktorej „jazdci“ zaznamenali až päť presných zásahov, vrátane víťazného. Ten putoval na konto slovenského útočníka Mariána Gáboríka, ktorý rozhodol o výhre druhý raz v rade. Careyho Pricea, ktorý opustil bránu po piatom inkasovanom góle, prekonali aj Artem Anisimov, Dan Girardi, Ryan Callahan a Brian Boyle. Posledný gól newyorského klubu strelil na konci tretej tretiny Vinny Prospal. Gólman Henrik Lundqvist pomohol k víťazstvu 22 úspešnými zákrokmi. Prekonať ho dokázali P.K. Subban, James Wisniewski a Brian Gionta. Gáborík odohral šestnásť minút, počas ktorých nazbieral aj jednu strelu.

Slovensko malo zastúpenie aj v zápase medzi Carolinou a NY Islanders, v ktorom sa zrodila výhra Hurricanes (3:2 po predĺžení). Rozhodujúci gól strelil v čase 63:58 obranca Joni Pitkänen. V normálnej hracej dobe sa v drese Caroliny presadili Jeff Skinner, ktorý otvoril skóre duelu, a Erik Cole, ktorý v 56. minúte vyrovnal na 2:2. Cam Ward zlikvidoval 35 streleckých pokusov. Raz ho ohrozil aj obranca Milan Jurčina, ktorý strávil na ľade viac ako trinásť minút. Do štatistík si zapísal aj jeden mínusový bod, štyri zblokované strely a dva hity. Z jeho spoluhráčov skórovali len Frans Nielsen a Michael Grabner, ktorí získali aj po jednej asistencii. Al Montoya chytil 32 striel. Carolina je momentálne v tabuľke Východnej konferencie na deviatom mieste s rovnakým počtom bodov ako Buffalo, ktoré však odohralo o dva zápasy menej.

Absolútnou hviezdou piatkového večera sa stal brankár Phoenixu Jason LaBarbera, ktorý pomohol svojmu zamestnávateľovi k výhre nad Vancouverom v pomere 3:1. LaBarbera zaznamenal dohromady 46 úspešných zásahov. Prekonať ho dokázal len Christian Ehrhoff. O góly Phoenixu, ktorý vyhral piaty raz v rade, sa postarali Radim Vrbata, Shane Doan, ktorí zaznamenali aj po jednej asistencii. Posledný gól arizonského klubu dosiahol Lee Stempniak, ktorý skóroval do prázdnej brány. Roberto Luongo zneškodnil 26 striel.

Zaujímavý zápas videli diváci v New Jersey, kde proti domácim Devils nastúpili Capitals z Washingtonu. Zo zisku dvoch bodov sa napokon po výsledku 3:0 radoval tím z hlavného mesta USA, ktorý vyprodukoval len dvanásť striel. Mike Knuble (dvakrát) a Jeff Schultz (víťazný gól) sa zapísali do streleckej listiny, a brankár Michal Neuvirth chytil všetkých 33 striel. Alex Ovečkin a John Carlson nazbierali po dve asistencie. Washington vyhral deviaty z posledných desiatich stretnutí.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 16:03 1 0 1 0 1 0
Milan Jurčina (NYI) 13:15 0 0 0 -1 1 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies