Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Sumáre

Sekera asistoval, Svatoš nebodoval

V noci z piatka na sobotu bolo v Národnej hokejovej lige na programe päť duelov. Zo slovenských hráčov zasiahli do hry Andrej Sekera a Marek Svatoš. Obaja sa tešili z výhier a Sekera získal aj jednu asistenciu.

Do kanadského bodovania sa zo Slovákov v piatok zapísal len obranca Buffala Andrej Sekera, ktorý nazbieral jednu asistenciu. Aj vďaka nemu napokon Sabres vyhrali v domácom prostredí nad Floridou 4:2, ktorá prehrala tretíkrát v rade. O víťazný gól sa v 50. minúte postaral obranca Jordan Leopold. Jason Pominville strelil prvý gól „šablí“ a Drew Stafford zaznamenal ostatné dva presné zásahy, ku ktorým pridal aj jednu prihrávku. Tyler Ennis zaknihoval dve asistencie a gólman Ryan Miller zlikvidoval 22 streleckých pokusov. Do listiny strelcov a za „panterov“ zapísali Sergej Samsonov a Jevgenij Dadonov. Sekera strávil na ľadovej ploche viac ako 22 minút, počas ktorých si do štatistík pripísal aj jeden plusový bod, jednu strelu a dva bodyčeky. Tomáš Vokoun opustil stretnutie s 28 úspešnými zákrokmi.

Z víťazstva sa tešil aj útočník Marek Svatoš, ktorý hráva za Ottawu. Tím z hlavného mesta Kanady vyhral v domácej aréne nad Washingtonom 2:0. Veľkú zásluhu na tom má brankár Craig Anderson, ktorý chytil všetkých 31 striel a udržal svoje druhé čisté konto v tomto ročníku. Do brány Capitals sa po zranení vrátil Semion Varlamov, ktorý čelil 23 strelám, z ktorých dostal dva góly. Ich autormi boli Colin Greening (víťazný gól) a Erik Condra. Svatoš neohrozil ruského brankára ani raz a v zápase odohral viac ako deväť a pol minúty. „Senátori“ majú z posledných desiatich duelov bilanciu 7-3-0, Washington 8-2-0.

Alexandre Bolduc strelil v 33. minúte svoj druhý presný zásah v prebiehajúcej sezóne, ktorým rozhodol o výhre Vancouveru nad Atlantou v pomere 3:1. Na zisku dvoch bodov sa veľkou mierou podieľal aj brankár Roberto Luongo, ktorý zneškodnil 30 striel a prekonať ho dokázal len Bryan Little. Ďalšie góly „kosatiek“ zaznamenali Mason Raymond, ktorý otvoril skóre stretnutia, a Alexandre Burrows, ktorý skóroval trinásť sekúnd pred koncom duelu do prázdnej brány. Chris Mason z Atlanty mal na svojom konte 23 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Erik Cole strelil dva góly, gólman Cam Ward chytil 18 striel, aby Carolina zvíťazila nad Tampou Bay 4:3. Strelcom rozhodujúceho gólu bol kapitán Eric Staal, ktorý skóroval 30. raz v tomto ročníku. Jeff Skinner sa tiež zapísal do streleckej listiny a Joni Pitkanen dvakrát nahral. Z hráčov floridského klubu, ktorý ešte v 53. minúte prehrával 1:4 a dvoma gólmi v 54., resp. 55. minúte duel zdramatizoval, sa gólovo presadili Simon Gagne (dvakrát) a Vincent Lecavalier, ktorý získal aj jednu asistenciu. Dva body mal na svojom konte aj Martin St. Louis, ktorý dvakrát asistoval. Dwayne Roloson chytil 35 striel.

James Neal sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a stal sa hrdinom stretnutia, v ktorom jeho Pittsburgh vyhral nad New Jersey 1:0. K tretej výhre „tučniakov“ v rade pomohol aj brankár Marc-Andre Fleury, ktorý zlikvidoval 21 striel (3. shutout v sezóne). O päť úspešných zásahov viac mal na svojom konte Martin Brodeur. Legendárny gólman zaznamenal svoje šieste tohtosezónne čisté konto a 116. v kariére.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Sekera (BUF) 22:16 0 1 1 +1 1 0
Marek Svatoš (OTT) 09:39 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Top kandidáti na post trénera Toronta: Budú k dispozícii aj traja stále aktívni v NHL?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies