Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Sumáre

Svatoš strelil 100. gól kariéry, Bruins sú v play-off

Marek Svatoš strelil v nedeľnom stretnutí Ottawy dva góly, aby zaknihoval svoj jubilejný 100. gól v kariére a pomohol tímu k zisku bodu. V akcii sa predstavili aj Andrej Meszároš a Zdeno Chára, ktorého Boston si zaistil účasť v play-off.

Slovenský útočník Marek Svatoš zažil v nedeľu svoj individuálne najvydarenejší zápas sezóny, keď strelil dva góly a vďaka jeho druhému presnému zásahu, jubilejnému stému v kariére, získala Ottawa v stretnutí proti Atlante aspoň bod za remízu v normálnom hracom čase. Po samostatných nájazdoch sa však z víťazstva 5:4 tešili hráči Thrashers. V štvrtej sérii o tom rozhodol Andrew Ladd, z ktorého spoluhráčov sa v normálnom hracom čase presadili Blake Wheeler, Bryan Little, Mark Stuart a Ben Maxwell, ktorý strelil svoj premiérový gól v NHL. Chris Mason zaznamenal 24 zákrokov a v normálnej hracej dobe ho okrem Svatoša prekonali aj Chris Neil a Eric Condra. Svatoš ho prvýkrát prekonal v šiestej a druhýkrát v 55. minúte. Košický rodák odohral v zápase 12 minút, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body a dve strelecké pokusy. Svoj samostatný nájazd v tretej sérii nepremenil.

Vo Philadelphii na seba narazili dvaja slovenskí obrancovia. Andrej Meszároš odohral síce viac minút ako Zdeno Chára, no z víťazstva sa tešil jeho skúsenejší krajan. Brad Marchand ukončil svoje strelecké trápenie v správny moment a svojím 20. gólom v sezóne rozhodol v 57. minúte o víťazstve Bruins 2:1, ktoré pre hostí znamenalo zaistenie účasti v play-off. Bruins po prvej tretine prehrávali 0:1, keď Tima Thomasa prekonal Kris Versteeg. V druhej tretine vyrovnal stav zápasu Nathan Horton pred tým, než v tej tretej strelil Marchand svoj prvý gól v 13 zápasoch. Tim Thomas prispel k víťazstvu 27 zákrokmi. Chára strávil na ľade 24 minút, počas ktorých vyslal na bránu Briana Bouchera štyri strely. Rovnaký počas striel na bránu zaznamenal aj Meszároš, ktorý odohral 27 minút a prezentoval sa aj šiestimi bodyčekmi. Boucher zaznamenal 34 zákrokov.

Vancouver v nedeľu v Columbuse zaznamenal 50. víťazstvo po prvýkrát vo svojej 40-ročnej histórii, keď zdolal Blue Jackets hladko 4:1. Chris Higgins strelil dva góly a pridal asistenciu, aby doviedol Canucks k ôsmemu víťazstvu vonku v rade, čím kanadský tím vyrovnal svoj rekord z roku 2004. Strelecky sa presadili aj Christian Ehrhoff a Henrik Sedin. Mason Raymond zaznamenal tri asistencie, Ryan Kesler dve. Cory Schneider zastavil 39 striel a prekonať ho dokázal len R.J. Umberger, ktorý mu pokazil čisté konto desať minút pred koncom.

Alex Kovalov a James Neal sa presadili v samostatných nájazdoch, Marc-Andre Fleury zaznamenal 37 úspešných zákrokov a Pittsburgh vyhral svoj štvrtý zápas po samostatných nájazdoch v rade, keď v úvodnom nedeľnom zápase porazil Floridu pomerom 2:1. Ben Lovejoy sa presadil v normálnej hracej dobe a Fleury stanovil nový klubový rekord, keď medzi dvoma inkasovanými gólmi prešlo 150 minút a 14 sekúnd. Jediný gól mu strelil Ryan Carter. Panthers prehrali piaty duel v sérii.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marek Svatoš (OTT) 11:56 2 0 2 +2 2 0
Zdeno Chára (BOS) 23:56 0 0 0 0 4 0
Andrej Meszároš (PHI) 27:06 0 0 0 0 4 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies