Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Sumáre

Višňovský rozhodol zápas, St. Louis zahanbilo Detroit

Obranca Ľubomír Višňovský sa priblížil k svojmu osobnému maximu, ktoré bude jeho forme odolávať len s ťažkosťami. V stredu zaznamenal dva body, vrátane víťazného gólu. St. Louis v bráne s Jaroslavom Halákom zahanbilo Detroit.

Obranca Ľubomír Višňovský pokračuje v bodovaní. V stredu odohral 24 minút a 38 sekúnd, počas ktorých zaznamenal dva body, ktorými sa priblížil na rozdiel troch bodov k svojmu osobnému maximu zo sezóny 2005/06. Tentokrát asistoval a neskôr strelil svoj 16. gól sezóny, ktorým rozhodol o víťazstve Ducks 4:2 nad Calgary. Dva góly a jednu asistenciu zaznamenal Corey Perry, Ray Emery zaznamenal 23 zákrokov a strelecky sa presadil aj Bobby Ryan. Ducks sa posunuli na šieste miesto v Západnej konferencii aj zásluhou ďalšieho víťazstva Emeryho, ktorý od svojho príchodu do tímu zaknihoval šesť víťazstiev a žiadnu prehru. V stredu ho prekonali len Jarome Iginla a Mark Giordano. Flames prehrali sedem zápasov z posledných deviatich.

Ak by Detroit v Joe Louis Aréne nastrieľal svojmu súperovi desať gólov, nebolo by to nič mimoriadne. V stredu to bol však on, ktorý pred zrakmi svojich priaznivcov prehral zahanbujúco 3:10 so St. Louis. K víťazstvu Blues prispel 41 zákrokmi Jaroslav Halák, ktorého prekonali Mike Modano, Todd Bertuzzi a Henrik Zetterberg. V zápase to bolo však viac o strelcoch hostí. Dva góly a jednu asistenciu zaznamenal Chris Porter a strelecky sa presadili aj ôsmi ďalší hokejisti – Chris Stewart, Cam Janssen, Matt D'Agostini, B.J. Crombeen, David Backes, Roman Polák, Vladimír Sobotka a Patrik Berglund. Detroit, ktorý z posledných šiestich duelov vyhral len jeden, dostal desať gólov po prvý raz od roku 1993. „Vďaka bohu, že je koniec. Chvíľu to vyzeralo, akoby to nemalo nikdy skončiť. Bolo to neakceptovateľné,“ povedal po zápase tréner Mike Babcock, ktorý bol nútený urobiť dvakrát brankársku zmenu. Do duelu vstupoval Joey MacDonald, ktorého po piatich góloch vystriedal Thomas McCollum (povolaný z ECHL). Ten po troch inkasovaných góloch pustil do brány opäť MacDonalda.

Dvaja slovenskí hokejisti na seba narazili v Buffale, ktoré na domácom ľade privítalo hráčov neďalekého New Yorku Rangers. O osude zápasu rozhodol len jeden gól. Obaja brankári chytali spoľahlivo, no Henrik Lundqvist predsa len raz zaváhal. V šiestej minúte druhej tretiny ho počas presilovky prekonal Tim Connolly, ktorý zariadil veľmi dôležité víťazstvo pre Buffalo, ktoré si chráni svoju pozíciu zaručujúcu play-off. Obranca Andrej Sekera odohral v zápase 24 minút a odniesol si z neho dve strely a 12 trestných minút za to, že si po záverečnom hvizde vyšliapol na Ryana Callahana. Jeho spoluhráč Jhonas Enroth vychytal svoj prvý shutout, keď zastavil 23 striel. Medzi nimi bolo aj päť pokusov Mariána Gáboríka, ktorý na ľade strávil necelých 19 minút. Lundqvist opustil duel s 34 zákrokmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Andy Greene strelil rozhodujúci gól päť minút pred koncom tretej tretiny a New Jersey porazilo NY Islanders, aby si udržalo minimálne teoretické šance na postup do play-off. K víťazstvu 3:2 dopomohli gólmi aj Iľja Kovaľčuk a Jacob Josefson, ktorí poslali Devils do dvojgólového vedenia. To zmazal dvoma gólmi Frans Nielsen. Ak by sa „diablom“ predsa podarilo postúpiť, bolo by to v 14. sezóne v rade. Lepšou sériou sa môže pochváliť len Detroit.

Jeff Skinner strelil dva góly a pridal aj asistenciu, ďalší nováčik Jamie McBain sa tiež presadil strelecky dvakrát a Cam Ward urobil 38 zákrokov, aby Carolina zdolala Montreal pomerom 6:2. Góly pridali aj Cory Stillman a Joni Pitkanen. Hurricanes po strede strácajú na Buffalo a NY Rangers tri body. Momentálne sú na deviatej pozícii. Warda prekonali len Mike Cammalleri a P.K. Subban.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 41/44 - - - - - -
Andrej Sekera (BUF) 23:55 0 0 0 0 2 12
Marián Gáborík (NYR) 18:44 0 0 0 0 5 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 24:38 1 1 2 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies