Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Svatoš hviezdou zápasu, Canucks získali Prezidentovu trofej

V posledný marcový deň sa v NHL odohralo desať zápasov, v ktorých do akcie zasiahlo päť Slovákov. Bodovali dvaja – Marián Gáborík a Marek Svatoš, ktorý sa stal treťou hviezdou zápasu. Canucks si zaistili víťazstvo v základnej časti.

Colin Greening spálil veľkú príležitosť zaknihovať svoj prvý hetrik v kariére, no nováčik Ottawy bol so svojím výkonom nadmieru spokojný. „Bolo to fantastické. Bol to môj prvý viacgólový zápas,“ povedal hráč, ktorý rozhodol o víťazstve 4:1 nad Floridou. Na oba jeho góly nahrával slovenský útočník Marek Svatoš, ktorý sa stal treťou hviezdou duelu po Greeningovi a brankárovi Craigovi Andersonovi, ktorý zaznamenal 37 zákrokov. K víťazstvu viedli aj góly Nicka Foligna a Filipa Kupu. Z hostí sa presadil len Michal Řepík a Panthers si zapísali na svoje konto siedmu prehru v rade. Ani raz v sezóne proti Senators neuspeli. Svatoš odohral v akcii 13 minút a 18 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body a dva bodyčeky.

Do bodovania sa zo slovenských zástupcov zapísal už len útočník Marián Gáborík, ktorý asistoval pri úvodnom góle newyorského derby, ktoré bolo dôležitejšie pre Rangers. A práve jazdci v ňom neuspeli, keď im na víťazstvo nestačili góly Václava Prospala a Brandona Prusta. Islanders zvíťazili 6:2 hlavne vďaka štvorgólovej druhej tretine. Rangers sa tak ešte budú o svoju účasť v play-off v závere základnej časti triasť. K víťazstvu „ostrovanov“ pomohol 25 zákrokmi Al Montoya a do streleckej listiny sa zapísali Blake Comeau, Radek Martínek, Jesse Joensuu, P.A. Parenteau, Matt Moulson a Trevor Gillies. Dylan Reese zaznamenal tri asistencie. Gáborík odohral v drese hosťujúceho tímu 17 minút a 40 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj plusový bod, dve strely a štyri trestné minúty.

Toronto pokračuje v živení svojich malých postupových nádejí a ak by do play-off nepostúpili, atmosféru vyraďovacích bojov si vyskúšali vo štvrtkovom zápase proti Bostonu. Nazem Kadri sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, aby doviedol Maple Leafs k výhre 4:3. K piatemu víťazstvo zo šiestich zápasov pomohol dvoma gólmi a asistenciou Joffre Lupul. Okrem neho sa z gólu tešil Luke Schenn. James Reimer zaznamenal 35 zákrokov. Prekonať ho dokázali Brad Marchand, David Krejčí a Andrew Ference. Zdeno Chára odohral 25 minút a 26 sekúnd, počas ktorých zaznamenal plusový bod, päť striel na bránu a dve trestné minúty. Duel v závere druhej tretiny opustil, no do akcie sa opäť vrátil v úvode tretej tretiny. Bruins podľahli Torontu v tejto sezóne vo štvrtom zápase zo šiestich vzájomných.

Článok pokračuje pod reklamou

Jediný gól a výborný výkon brankára viedli k víťazstvu Atlanty nad Philadelphiou. Chris Mason zastavil všetkých 43 striel Flyers, aby vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne, 21. v kariére a stal sa prvou hviezdou duelu, v ktorom víťazný gól strelil v 51. minúte Nik Antropov. Thrashers tak stále môžu dúfať v účasť v play-off, no museli by vyhrať všetky zostávajúce zápasy a dúfať, že niekto z tímov na postupovej pozícii zakopne. Naopak, Philadelphia má účasť vo vyraďovacej časti sezóny istú. Sergej Bobrovsky podal solídny výkon, keď zaznamenal 21 zákrokov. Jeho spoluhráč Andrej Meszároš odohral 25 minút a zaznamenal štyri strelecké pokusy a dve trestné minúty. Okrem toho si na svoje konto pripísal tri bodyčeky.

Obranca Christian Ehrhoff strelil víťazný gól 0,9 sekundy pred koncom druhej tretiny, aby doviedol Vancouver k víťazstvu 3:1 nad Los Angeles, ktoré v predstihu zaistilo tímu z Britskej Kolumbie zisk svojej prvej Prezidentovej trofeje, určenej víťazovi základnej časti. Daniel Sedin strelil gól a pridal aj asistenciu pri góle Ryana Keslera. Tá bola jeho 100. bodom v tomto ročníku. Roberto Luongo prispel k výhre 18 zákrokmi a zastavil aj dva strelecké pokusy Michala Handzuša, ktorý počas 18 minút a 20 sekúnd zaznamenal mínusový bod a 53,3% úspešnosť na vhadzovaniach. Z jeho spoluhráčov sa presadil len Kyle Clifford, ktorý v 14. minúte otvoril skóre zápasu. Jonathan Quick opustil duel s 32 zákrokmi. Kings v tretej tretine neohrozili Luonga ani jednou strelou.

Jason Chimera rozhodol v tretej minúte predĺženia o víťazstve Washingtonu nad Columbusom, jeho bývalým zamestnávateľom, v pomere 4:3. Strelecky sa za Capitals, ktorí prekročili métu 100 bodov, v základnej hracej dobe presadili Carlson, Knuble a Arnott. Brankár Neuvirth zaznamenal 20 úspešných zákrokov. Prekonať ho dokázali Vermette, Tyutin a Upshall. V bráne Columbusu stál Steve Mason, ktorý chytil 29 striel.

Tampa Bay v domácom prostredí nezaváhala a porazila Pittsburgh 2:1, aby si na svoje konto pripísala tretiu výhru v rade. Víťazný gól strelil v 11. minúte Martin St. Louis. Prvý gól „bleskov“ dosiahol Steve Downie. Dwayne Roloson pomohol k zisku dvoch bodov 36 zásahmi. Čisté konto mal do 45. minúty, kedy sa do listiny strelcov zapísal Michael Rupp. Penguins zaznamenali druhú prehru za sebou.

Gól Brada Staubitza z 27. minúty rozhodol o víťazstve Minnesoty, ktorá vo štvrtok zdolala Edmonton 4:2. „Divosi“, ktorí vyhrali druhýkrát v rade, neboli strelecky aktívnejší a na zisk dvoch bodov im stačilo aj 22 striel. Chabibulina prekonali aj Miettinen, Židlický a Havlát. Bäckström mal viac práce a duel opustil s 33 zásahmi. Góly mu strelili iba Gilbert a Omark, ktorí sa presadili v presilovkách. Oilers majú v posledných desiatich stretnutiach bilanciu 0-7-3.

Antti Niemi urobil 29 zákrokov, aby vychytal svoj šiesty shutout v sezóne a pomohol zaistiť Sharks účasť v play-off. Tím z Kalifornie zdolal Dallas hladko 6:0. Dvakrát sa presadil Patrick Mareau a do listiny strelcov sa zapísali aj Logan Couture, Dan Boyle, Marc-Edouard Vlasic a Ben Eager. San Jose vyhralo šiesty zápas z posledných siedmich a po štvrtku je druhé v Západnej konferencii, bod pred Detroitom.

Pekka Rinne urobil 27 zákrokov a Nashville porazil Colorado, aby zaknihoval svoje deviate víťazstvo v posledných 11 dueloch. K výhre 3:2 prispel gólom a asistenciou Martin Erat. Okrem neho sa z gólu tešili Colin Wilson a Jordin Tootoo. Paul Stastny a David Jones strelili góly Avalanche a Brian Elliott urobil 31 zákrokov. Colorado v tomto ročníku neuspelo ani v jednom zápase proti Predators.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 25:26 0 0 0 +1 5 2
Marián Gáborík (NYR) 17:40 0 1 1 +1 2 4
Andrej Meszároš (PHI) 24:59 0 0 0 0 4 2
Marek Svatoš (OTT) 13:18 0 2 2 +2 0 0
Michal Handzuš (LAK) 18:20 0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies