Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Višňovský vyrovnal osobné maximum, Hossa a Kopecký strelili góly

Päť slovenských hráčov sa predstavilo v akcii v stredu večer, kedy bolo v NHL na programe osem zápasov. Strelecky sa presadili Hossa a Kopecký, ktorých góly boli pre Blackhawks veľmi dôležité. Bodoval aj Višňovský, ktorý si vyrovnal osobné maximum.

Slovenský obranca Ľubomír Višňovský to dokázal a v stredu večer vyrovnal svoje osobné bodové maximum zo sezóny 2005/06, kedy v drese Los Angeles zaznamenal 67 kanadských bodov. Jeho 67. bodom v tejto sezóne bola asistencia, ktorou prispel k víťazstvu Anaheimu 6:2 nad San Jose. Hviezdou duelu bol jeho spoluhráč Corey Perry, ktorý strelil svoj tretí hetrik v kariére a na svojom konte už má v tomto ročníku 50 gólov. K nemu pridal aj asistenciu, aby rovnako ako Ryan Getzlaf, zaznamenal štvorbodový večer. Getzlaf nazbieral štyri asistencie. Strelecky sa presadili aj Cam Fowler, Teemu Selanne a Jason Blake. Anaheim ešte potrebuje dva body na to, aby mal zaistený postup do play-off. Zostáva mu ešte odohrať dva zápasy. Z hráčov Sharks sa strelecky presadili Dan Boyle a Ben Eager.

Marián Hossa strelil v stredu svoj 24. gól v aktuálnej sezóne a Tomáš Kopecký sa o pár minút neskôr tešil zo svojho 15. presného zásahu, aby sa Blackhawks podarilo dohnať dvojgólovú stratu. Strelecky sa presadil aj Nick Leddy, no ten najdôležitejší gól vsietil v štvrtej minúte predĺženia kapitán Jonathan Toews, ktorý rozhodol o víťazstve 4:3 nad St. Louis. Tímu už tak bude stačiť získať dva body z dvojice zápasov proti Detroitu, aby si zaistil postup do play-off. Corey Crawford zaznamenal 21 zákrokov a prekonali ho David Backes, T.J. Oshie a Chris Stewart. Šancu v bráne Blues dostal Ty Conklin, ktorý zneškodnil 35 striel. Hossa naňho vyslal spolu štyri puky počas 22 minút a 41 sekúnd. Kopecký, ktorý odohral len 11 minút, bol o jednu strelu aktívnejší.

Shawn Thorton sa vrátil do akcie po tom, čo pre tržnú ranu na predlaktí vynechal tri zápasy a postaral sa o oživenie štvrtého útoku Bruins. Najskôr strelil svoj 10. gól v sezóne a neskôr sa v kľúčových momentoch ukázal jeho spoluhráči z formácie - Gregory Campbell strelil víťazný gól a Daniel Paille, ktorý v záverečnej minúte zblokoval nebezpečnú strelu. Do streleckej listiny sa zapísal aj Dennis Seidenberg a Boston doma porazil NY Islanders pomerom 3:2. Tima Thomasa, ktorý zaznamenal 30 zákrokov, prekonal dvakrát Michael Grabner. 30 zákrokov zaznamenal aj jeho spoluhráč Rick DiPietro. Zdeno Chára ho ohrozil dvoma strelami. V zápase odohral 22 minút a 18 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden mínusový bod a dve trestné minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Samostatné nájazdy rozhodli o osude zápasu medzi dvoma divíznymi rivalmi Los Angeles Kings a Phoenixom Coyotes. Napokon sa z víťazstva 3:2 i zo zaisteného play-off tešili „králi“ po tom, čo sa v nájazdoch presadili Michal Handzuš a Jarret Stoll, ktorý zaknihoval víťazný samostatný nájazd a presadil sa aj v normálnej hracej dobe. Okrem neho sa z gólu tešil aj Kyle Clifford a Jonathan Quick opustil duel s 33 zákrokmi. Handzuš odohral v stretnutí 21 minút a 15 sekúnd, počas ktorých ohrozil súperovu bránu jednou strelou a zaznamenal aj 42,1% úspešnosť na vhadzovaniach. Z hráčov hostí sa presadili Lee Stempniak a Taylor Pyatt. Obaja zaznamenali aj po asistencii a z Coyotes už bodoval len Vernon Fiddler, ktorý asistoval pri oboch góloch.

Cam Ward zaznamenal 42 zákrokov, aby vychytal svoje druhé čisté konto v mesiaci a Carolina zdolala Detroit 3:0, aby si udržala nažive nádeje v postup do play-off. Jeff Skinner a Derek Joslin sa presadili strelecky v druhej tretine a Erik Cole pridal gól v tretej. Hurricanes vyhrali sedem zápasov z posledných deviatich a na postup potrebujú vyhrať zostávajú dva, pričom Rangers musia prehrať jeden z dvoch. Tri asistencie v stredu zaznamenal Eric Staal.

Iľja Kovaľčuk strelil svoj 30. gól v sezóne a pridal aj asistenciu, aby doviedol New Jersey k víťazstvu 4:2 nad Torontom v stretnutí dvoch tímov, ktorým vyšiel záver sezóny, no na postup do play-off im to nestačilo. Mattias Tedenby, Henrik Tallinder a Patrik Eliáš sa tiež presadili strelecky a martin brodueur urobil 22 zákrokov. V tretej tretine ho prekonali Phil Kessel a Tyler Bozak.

Mike Knuble a Jason Chimera strelili presilovkové góly v prvej tretine a Washington vyhral svoj štvrtý zápas v rade, aby bol na dosah prvému miestu vo Východnej konferencii. Sean Collins, spevnil vedenie svojím druhým gólom v kariére, na 4:0 upravil Matt Hendricks a Alex Ovečkin pridal gól do prázdnej brány. Capitals zdolali Floridu 5:2. Simeona Varlamova prekonali David Booth a Mike Santorelli. Ruský brankár inak zaznamenal 31 zákrokov.

Albertské derby vyhralo pohodlným spôsobom Calgary. K víťazstvu 6:1 prispel najvýraznejšie kapitán Flames Jarome Iginla, ktorý strelil tri góly a pridal asistenciu. Alex Tanguay strelil gól a pridal dve asistencie a do listiny strelcov sa zapísali aj Rene Bourque a Curtis Glencross. Mikael Backlund zaznamenal tri asistencie a Miikka Kiprusoff 22 zákrokov, aby vyrovnal klubový rekord Mikea Vernona s 262 víťazstvami. Jediný gól mu strelil Magnus Paajarvi. Flames však po víťazstve radosť nemali – Chicago i Anaheim zvíťazili, a tak do play-off tento rok nepostúpia.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 22:41 1 0 1 0 4 0
Tomáš Kopecký (CHI) 11:07 1 0 1 0 5 0
Zdeno Chára (BOS) 22:18 0 0 0 -1 2 2
Ľubomír Višňovský (ANA) 17:30 0 1 1 +2 1 0
Michal Handzuš (LAK) 21:15 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies