Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Komunita: Diskusia > Minnesota Wild

Tému založil: Wild
23.08.2011 - 22:48:18
Ako to vidíte s Minnesotou do novej sezóny?

19.05.2015 - 14:45:26
avatar
Takže sezóna Wild je už pár dní minulosťou a najväčšia priorita je pre Fletchera predĺženie zmluvy s Dubnykom. Malo by sa jednať o kratšiu zmluvu niekde v rozmedzí 4-4,5 milióna na sezónu.

Granlund je toto leto RFA, už počas sezóny mal záujem podpísať bridge contract ale nakoniec to nechali až na leto. Malo by ísť o niečo na 2 roky za nie veľké peniaze. Začína sa poriadne špekulovať, že by sa mohol vyskúšať na krídle (veľmi by som to chcel vidieť, podľa mňa by mu to tak šlo lepšie) a tým pádom by trebalo priviesť centra, keďže post stredného útočníka je u Wild najväčšou slabinou. A tu je niekoľko variánt, ktoré som už čítal:

- získať RNH od Oilers, keďže s McDavidom, Draisaitlom by mali mať obsadené prvé dva útoky + pravdepodobne predĺžia Roya, opačne by mal ísť Spurgeon (ktorému bude ďalšiu sezónu končiť zmluva a jeho miesto by mohol nahradiť Dumba, ktorý druhú polovicu sezóny hrá vynikajúco a Folin by si už zaslúžil stabliné miesto v zostave) + ešte niečo...
- zisk Grigorenka z Buffala, taktiež kvôli dostatku mladých centrov (Eichel, Reinhart, Girgensons) a keďže Grigorenko a Buffalo proste nevyšlo, nový začiatok by sa mu hodil a Mikhail je veľký, silný center čo Minnesota potrebuje

Ohľadom draftu, Minnesota bude ťahať z 20. priečky a takmer určite sa bude jednať o centra, optimálne väčšieho, tvrdého - vyzerá to na Joela Erikssona, ktorý by mal byť do tej pozície voľný a je to Švéd, ktorý hrá už teraz v dospeláckej lige, takže by sa mohol rýchlejšie dostať do NHL.

V druhom kole by sa asi malo ísť po brankárovi a vyzeralo by to dosť reálne aj na nášho Tomeka, ak nebude potiahnutý predtým.
04.07.2015 - 18:30:41
avatar
Minulá sezóna sa dá hodnotiť vcelku pozitívne kedže to že by sme mohli poraziť STL čakal asi len málokto(bola to iba 4.vyhraná séria play-off v histórií Wild).Naneštastie,proti Chicagu už bublina splasla a sen o SC sa rozplynul.Sezóna 14/15 by sa dala rozdeliť na 2 časti : pred a po príchode Dubnyka.Po nej sa všetci na čele s Mikkom a Vanekom spamätali a
bol z toho postup do play-off.
Jednotlivý hráči:
Zach Parise-Klasika,líder bodovania a spolu s Brodinom aj P/M.
Thomas Vanek-neni to až taká hrôza ako v MTL,naopak vcelku dobré teda,až na to P/M.
Jason Zucker-21+5 z 52 zápasov...čo by za to dal Semin.Na druhú stranu,má najhoršie P/M z celého tímu.
Erik Haula-Myslím že potenciál tak na hráča 3/4.formácie.Je síce rýchly ale nieje veľmi produktívny.
Sean Bergenheim-Zo 17 zápasov 1 gól?V play-off tiež nič moc.Mali by ho preradiť na farmu za Hagela
Mikko Koivu-Ako kapitán na nič.Nieje to vodcovský typ.Ale inak vcelku OK,drží si ten svoj štandard okolo 50 bodov
Mikael Granlund-od toho ošialu keď dal ten florbalový gól o ňom ticho.Čakalo sa od neho síce viac,ale že by to bola vyložene katastrofa to zas nie
Charlie Coyle-má vybornú postavu na hokej,podla mňa by si zaslúžil vyšší icetime
Jason Pominville-keď ho vidím mám pocit že Gáborík neodišiel.Stále je to práve krídlo s vyborným korčulovaním a tvrdou strelou
Nino Niederreiter-na to koľko má rokov výborný hráč,strelec a v súčastnosti asi najlepší Švajčiar v NHL
Ryan Suter-zo 15O striel 2 góly?Rly?Inak hrá to čo sa od neho čakalo.
Matt Dumba-asi najväčšie prekvapenie,veľmi tvrdá i keď nie veľmi presná strela,solídna rýchlosť.Štýlom hry mi pripomína Byfugliena
Keith Ballard-Keď hral,veľmi často strácal puky,robil zbytočné chyby.Ale zato môže hlavne zranenie
V dalšej sezóne to vidím na prvé kole play-off.Toto jednoducho nieje tím ktorý by mohol vyhrať SC.
A k draftu : prečo keď mali možnosť vybrať si Colina Whita prečo si ho nevybrali????

Trejd by neuškodil najlepšie James Neal za Fontaina,Kuempera a draft
14.09.2015 - 20:02:41
avatar
http://wild.nhl.com/v2/ext/WilddotcomPDFs/2015-16%20Training%20Camp%20Roster%209-2-15.pdf
09.10.2015 - 11:54:35
avatar
No, ja keby som bol fanúšik Minnesoty v hladisku na včerajšom zápase, tak sa po tom Pariseho hetriku čo zakončil obrat asi rozplačem od šťastia. Home-opener jak sviňa, neskutočný bojový výkon v tretej, neuveriteľné aký je Parise tímový líder.
09.10.2015 - 12:01:21
avatar
Reakcia na: Shini, 09.10.2015 - 11:54:35
No, ja keby som bol fanúšik Minnesoty v hladisku na včerajšom zápase, tak sa po tom Pariseho hetriku čo zakončil obrat asi rozplačem od šťastia. Home-opener jak sviňa, neskutočný bojový výkon v tretej, neuveriteľné aký je Parise tímový líder. :s04:
∧ skryť ∧
home-opener až na to, že sa hralo v Denveri
09.10.2015 - 14:08:17
avatar
To fakt? mne sa zdalo ze som videl tu Wilodvsku hlavu na lade nakreslenu... My bad, mal by som viac spavat, menej pozerat hokej po noci Ale ved uplne sa fanusikovia tesili aj som hned videl siltovky na lade ked dal hetrik Parise
18.05.2016 - 19:19:55
avatar
Wild podpísali maďarského brankára Adama Vaya, ktorý chytal na tohtoročných MS (prehra 5:1 s USA - 35 zákrokov, prehra 3:0 s Fínskom - 48 zákrokov a dochytal zápas s Kanadou, z 12 striel pustil 1 gól), mal by sa pobiť o miesto na farme s Michalekom a Hoffmanom.
18.05.2016 - 21:52:06
avatar
Tak vela stastia a dufam ze mu to vyjde a bude cislo jedna na farme
26.05.2016 - 20:05:34
avatar
Wild maju vraj seriozny zaujem o Dereka Stepana. Podla Larryho Brooksa je, podobne ako vacsina timu Rangers, dostupny za zodpovedajucu ponuku.
26.06.2016 - 23:43:45
avatar
Tak draft máme za sebou, Minnesota síce mala len 4 výbery no z 2 som naozaj veľmi potešený. V prvom kole Wild potiahli veľmi sľubného centra - Luke Kunin. Zažil vynikajúcu prvú sezónu v kvalitnej NCAA kde hral za veľmi slabý tím proti hráčom starším aj o 4-6 rokov a nazbieral v 34 zápasoch 32 bodov. Je to rodený líder, na MS do 18 rokov bol kapitánom (a to boli v tíme hráči ako Matthews alebo Thachuk). Veľmi rýchly obojstranný útočník, extrémne snaživý a má na svoj vek veľmi kvalitnú strelu. Kunina prirovnávajú k Pavelskimu, čo je presne to, čo Minnesote chýba - kvalitný center, ktorý dokáže strieľať góly.

Až v siedmom kole bol potiahnutý rus Dmitrij Sokolov. Pred sezónou sa o ňom hovorilo ako o istom hráčovi na prvé kolo, dokonca až na TOP15, no zranenie a zlá kondička spôsobili tento prepad. Aj napriek tomu dokázal nastrieľať v OHL 30 gólov (najviac z nováčikov). V Minnesote dúfajú, že tento prepad spôsobí, že bude chcieť na sebe poriadne zamakať aby dokázal, že na NHL skutočne má. Taktiež sám uprednostnil OHL pred Ruskom, keďže tvrdí, že by chcel hrať v NHL a KHL ho neláka. Sokolov by mohol byť za pár rokov ukážkový low risk, high reward pick.

Zvyšné 2 výbery boli krídlo Brandon Duhaime (šikovný obojstranný útočník) a defenzívny zadák a brutálna korba Braydyn Chizen.


Fletcher sa odhodlal vyplatiť Vaneka zo zmluvy, čo oceňujem. Od začiatku sa mi jeho podpis nepáčil, pretože už v Montreale mal nábeh na Heatleyho 2.0. Preplatený, lenivý, pomalý hráč, ktorý sa ani za nič nevracal dozadu a to vďaka čomu profitoval dlhé roky už nie je to čo bývalo (zbieranie bodov). No nanešťastie má Fletcher zálusk na Backesa alebo Okposa. Najmä u Backesa je možný scenár Vanek. Dúfam, že nepodpíše ani jedného ale radšej pomocou výmeny dotiahne centra. Už počas draftu sa vo veľkom rozprával s Chiarellim ohľadom Nugenta-Hopkinsa, taktiež sa hovorí o záujme o Stepana alebo o Hanzala + obrovskom talente Arizony Dvorakovi.

Osobne sa mi najviac páči RNH. V Edmontone sa proste nechytil, no skrýva sa v ňom neuveriteľný potenciál. V Minnesote by dostal 1C minúty, kvalitné a tvrdé krídla ako Parise, Coyle alebo Nino a ofenzívny Boudreau by z neho mohol skutočne vyloviť všetko to aby dokázal, prečo bol draftovaný ako jednotka. Opačným smerom by šiel jeden z dvojice Brodin/Dumba + something.

Najbližších pár dní bude veľmi zaujímavých, dúfam, že sa Fletcher pochlapí a najmä, prestane vymieňať draftové výbery nižšie ako 1. kolo za zbytočných rental hráčov, ktorí za Wild odohrali hovno (Moulson, Stewart, Bergenheim a spol.).


A musím ešte spomenúť, GM Arizony Chayka sa predviedol vo vynikajúcom svetle. Skvelý draft Kellera, okamžite využitá príležitosť prepadu Chychruna, dotiahnutie DeAngela. Yotes majú s prehľadom najlepšiu základňu talentov v NHL, po tomto drafte sa to len potvrdilo a mám taký ciťák, že Chayka ich dotiahne dosť vysoko.
02.07.2016 - 10:58:24
avatar
No, neviem, neviem... ja byť na mieste fans Wild, tak mám dôvodné obavy o pôsobenie Staal v drese Wild. Prečo by hráč jeho predchádzajúcich kvalít (a s ohľadom na jeho obriu zmluvu, ktorá mu teraz skončila) podpisoval 3-ročnú zmluvu za 10,5 mil???? Takmer každý hráč v jeho pozícii by podpísal jednoročnú zmluvu za nižší plat, aby ukázal, že s zaslúži viacej peňazí. Ale čo Staal? Neverí si? alebo chcel vyťažiť maximum zo svojej povesti? Teraz má slušný peniaz na 3 roky, som zvedavý ako sa bude snažiť na ľade... ale mám pochybnosti a jeho motivácii niečo niekomu dokázať...

Hádam sa ale mýlim...
02.07.2016 - 11:40:51
avatar
Reakcia na: krungthep, 02.07.2016 - 10:58:24
No, neviem, neviem... ja byť na mieste fans Wild, tak mám dôvodné obavy o pôsobenie Staal v drese Wild. Prečo by hráč jeho predchádzajúcich kvalít (a s ohľadom na jeho obriu zmluvu, ktorá mu teraz skončila) podpisoval 3-ročnú zmluvu za 10,5 mil???? Takmer každý hráč v jeho pozícii by podpísal jednoročnú zmluvu za nižší plat, aby ukázal, že s zaslúži viacej peňazí. Ale čo Staal? Neverí si? alebo chcel vyťažiť maximum zo svojej povesti? Teraz má slušný peniaz na 3 roky, som zvedavý ako sa bude snažiť na ľade... ale mám pochybnosti a jeho motivácii niečo niekomu dokázať... Hádam sa ale mýlim...
∧ skryť ∧
Vzhľadom na to, za aké peniaze a na aké roky boli včera podpisovaní hráči tak je tento podpis veľmi dobrý. Minnesote trebalo centra ako soľ, síce prišiel hráč, ktorý má svoje najlepšie roky za sebou ale prichádza s obrovskou motiváciou sa ukázať, že na NHL ešte má a že vie byť pre tím prínosom.

V NYR hral na krídle, čo nie je jeho pozícia, u nás bude na 100% na centri, kde mu to ide lepšie. Bude hrať s veľmi kvalitnými krídlami, ktore v Caroline k dispozícii nemal. Chcel si zahrať pod ofenzívnym trénerom. Chcel si konečne zahrať play-off, čo sa mu v Caroline nedarilo. A prečo podpísal za menej ako mohol? Pretože z tímov, ktoré oňho mali záujem boli Wild pravdepodobne najatraktívnejším tímom s najväčšou šancou vyhrať a najmä vie, že si zahrá v TOP6.

A sám vie, že ďalší rok bude expansion draft a pokiaľ nebude hrať dobre, Wild ho neochránia a myslím, že veľmi pravdepodobne by si ho Vegas zobralo na druhého/tretieho centra - a tým pádom skončí v tíme, ktorý ani zďaleka nebude môcť pomýšľať na play-off, nie to na Stanley Cup.
02.07.2016 - 18:35:06
avatar
Reakcia na: Wild, 02.07.2016 - 11:40:51
Vzhľadom na to, za aké peniaze a na aké roky boli včera podpisovaní hráči tak je tento podpis veľmi dobrý. Minnesote trebalo centra ako soľ, síce prišiel hráč, ktorý má svoje najlepšie roky za sebou ale prichádza s obrovskou motiváciou sa ukázať, že na NHL ešte má a že vie byť pre tím prínosom. V NYR hral na krídle, čo nie je jeho pozícia, u nás bude na 100% na centri, kde mu to ide lepšie. Bude hrať s veľmi kvalitnými krídlami, ktore v Caroline k dispozícii nemal. Chcel si zahrať pod ofenzívnym trénerom. Chcel si konečne zahrať play-off, čo sa mu v Caroline nedarilo. A prečo podpísal za menej ako mohol? Pretože z tímov, ktoré oňho mali záujem boli Wild pravdepodobne najatraktívnejším tímom s najväčšou šancou vyhrať a najmä vie, že si zahrá v TOP6. A sám vie, že ďalší rok bude expansion draft a pokiaľ nebude hrať dobre, Wild ho neochránia a myslím, že veľmi pravdepodobne by si ho Vegas zobralo na druhého/tretieho centra - a tým pádom skončí v tíme, ktorý ani zďaleka nebude môcť pomýšľať na play-off, nie to na Stanley Cup.
∧ skryť ∧
Tiež sa mi podpis E.Staala pozdáva. Koivu s Granlundom vyzerali spolu dobre na MS, mohli by ich nechať spolu aj u vás. Myslíš, že zostane pokope aj z minulej sezóny dobre zohratý 3.útok?

Parisé-Koivu-Granlund
Zucker-Staal-Coyle
Nino-Haula-Pommer
Schroeder?-Graovac?-Stewart

Obrana vyzerá super. Až moc, smerom k Expanssion Draftu...
02.07.2016 - 20:00:58
avatar
Reakcia na: Reese, 02.07.2016 - 18:35:06
Tiež sa mi podpis E.Staala pozdáva. Koivu s Granlundom vyzerali spolu dobre na MS, mohli by ich nechať spolu aj u vás. Myslíš, že zostane pokope aj z minulej sezóny dobre zohratý 3.útok? Parisé-Koivu-Granlund Zucker-Staal-Coyle Nino-Haula-Pommer Schroeder?-Graovac?-Stewart Obrana vyzerá super. Až moc, smerom k Expanssion Draftu...
∧ skryť ∧
Granlund s Mikkom je asi istota, čo sa týka toho Staalovho útoku tak Boudreau včera viackrát spomenul, že sa mu pozdáva idea Parise - Staal - Coyle. Určite to vyskúša v kempe, uvidíme, ako sa chytia.

Čo sa týka tej tretej formácie, doprial by som Ninovi úlohu v TOP6 s Mikkom a Granlundom, no či by potom tretia lajna v zložení Zucker - Haula - Pominville nebola príliš soft. Čo ma však teší je to, že Boudreau rád využíva všetky 4 formácie, takže ak by aj Nino bol na papieri v tretej formácii s Haulom a Pommerom, tak by to automaticky neznamenalo ako u Yeoa, že bude hrať tak 13 minút na zápas a takmer žiadne PP ale kľudne by možno odohral viac minút ako hráči druhej formácie.

V obrane je pretlak - Suter, Spurgeon, Brodin, Scandella, Dumba majú isté miesto v obrane, Prosser asi bude len siedmy obranca a na pozíciu šiesteho obrancu je Folin, Rielly a v podstate aj Olofsson. Olofsson bude na farme, no Rielly už má určite na NHL a po sezóne mu končí zmluva, takže ak by nehral pravidelne v NHL je možné, že by po sezóne nechcel predĺžiť s Wild. Folin by musel prejsť waiverom, aby šiel na farmu a to by si ho pravdepodobne niekto stiahol a k tomu po sezóne bude spomínaný Expansion draft a tam si zakryjeme 3 či 4 obrancov (nie som si istý koľko sa dá) a niekoho z nich nám na 100% zoberú. Takže ideálna by bola nejaká výmena teraz za nejaký prospekt, draftovú voľbu apod., keďže pozícia centra je momentálne, síce nie ideálne, vyriešená a príchod RNH alebo niekoho by to po podpise Staala dosť skomplikoval.
21.08.2019 - 20:52:23
avatar
B.Guerin nový GM Minnesoty
18.07.2020 - 03:26:25
avatar
https://www.slovaknhl.sk/ko_blog_view.php?id=755 Nech sa páči priatelia zhodnotenie histórie bránkoviska MInnesory Wild

< 1 ... 21 22 23 24 25 26

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies