Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Komunita: Diskusia > brankári NHL

Tému založil: colorado avalanche1
22.11.2010 - 14:53:44
viem že pre každý tým je brankársky post dosť dôležitý ale čo myslíte ktorý brankar má vo svojom týme največšiu zásluhu na výsledkoch týmu?? u mňa to je Lundqvist minulú sezónu ťahal tým iba on a gabby za minulú sezonu by som dal este anderson -a táto sezóna sice iba zacina koho by ste dali vy??Ja asi Halák

24.06.2017 - 22:31:18
avatar
pred par dnami som sa v off season teme vyjadril k situacii v brankoviskach timov... ake su vase nazory?

toto je otazka do eteru a VELMI pevne dufam ze sa vyjadri viac ludi... Momentalne sa to tyka Raantu (ale aj inych brankarov ako napr Talbot alebo Smith atd...)

Osobne mam pocit, ze v NHL je za poslednych par rokov omnoho menej hviezdnych brankarov ako tomu bolo kedysi... Ze timy sa snazia z dvojky nejakeho silneho timu spravit jednotku toho svojho... Ako keby bolo malo talentovanych brankarov, nehovoriac o tom ze uz NIE SU medzi mladymi hracmi hviezdni brankari (Rinne, Fleury - svojho casu, Roy, Brodeur, Lundqvist atd..).. podla mna najvacsia nadej z draftov poslednych rokov bol Subban, ktory zatial ukazal skor ako nevie chytat, nie ako vie...

Momentalne vnimam ako naozaj talentovaneho mladeho brankara Murraya, ktoremu sa realne podarilo vytlacit z branky niekoho kto bol dlho povazovany za jedneho z najlepsich brankarov NHL (Mrazeka nevnimam ako niekoho kto dokazal vytlacit z brankoviska hviezdu, nakolko nou Howard podla mna nikdy nebol).

Moja otazka znie - cim to je? Ako je mozne ze timy siahaju po druhotriednych brankaroch aby z nich spravili svoje jednotky a ako je mozne ze NHL nema tolko hviezdnych hracov v brane ako tomu bolo kedysi?
25.06.2017 - 00:15:10
avatar
Reakcia na: matus198, 24.06.2017 - 22:31:18
pred par dnami som sa v off season teme vyjadril k situacii v brankoviskach timov... ake su vase nazory? :) toto je otazka do eteru a VELMI pevne dufam ze sa vyjadri viac ludi... Momentalne sa to tyka Raantu (ale aj inych brankarov ako napr Talbot alebo Smith atd...) Osobne mam pocit, ze v NHL je za poslednych par rokov omnoho menej hviezdnych brankarov ako tomu bolo kedysi... Ze timy sa snazia z dvojky nejakeho silneho timu spravit jednotku toho svojho... Ako keby bolo malo talentovanych brankarov, nehovoriac o tom ze uz NIE SU medzi mladymi hracmi hviezdni brankari (Rinne, Fleury - svojho casu, Roy, Brodeur, Lundqvist atd..).. podla mna najvacsia nadej z draftov poslednych rokov bol Subban, ktory zatial ukazal skor ako nevie chytat, nie ako vie... Momentalne vnimam ako naozaj talentovaneho mladeho brankara Murraya, ktoremu sa realne podarilo vytlacit z branky niekoho kto bol dlho povazovany za jedneho z najlepsich brankarov NHL (Mrazeka nevnimam ako niekoho kto dokazal vytlacit z brankoviska hviezdu, nakolko nou Howard podla mna nikdy nebol). Moja otazka znie - cim to je? Ako je mozne ze timy siahaju po druhotriednych brankaroch aby z nich spravili svoje jednotky a ako je mozne ze NHL nema tolko hviezdnych hracov v brane ako tomu bolo kedysi?
∧ skryť ∧
ahoj matus198,

a, talenty - neviem či práve Subbana by som označil za najväčší talent posledných rokov - možno bol ošial aj kvôli PK-jovi a tak. Podobne to bolo aj so Staalovcami, keď bol Eric hviezda tak to pomohlo aj ostatným. Zrovna draft 2012 bol celkom dobrý na brankárov. Napr. Sorokin alebo Vasilevsky v tom roku boli možno aj väčšie talenty.

b, druhotriedni brankári - no napr. Raanta je podľa mňa veľmi solídny brankár...ale hej, máš pravdu celkovo je dosť málo osobností a to nie len brankárov.

Celkom zaujímavé je keď si pozrieš čísla Raantu a napríklad aj Lundqvista. Nie je to až taký veľký rozdiel. Sranda, že Lundqvist je hviezda súťaže ale Raantu ako jednotku by chcel len málokto.

Tiež Talbot chytá v Edmontone veľmi dobre - ja som s ním spokojný

Je to veľmi subjektívne. Ale myslím, že brankári sa celkovo dosť zlepšili len momentálne tam nie je nejaká megastar medzi nimi.



25.06.2017 - 12:41:03
avatar
Nevie niekto ako je to s Adamom Huskom? Koľko rokov bude ešte chytať na univerzite?
18.07.2017 - 17:44:11
avatar
Reakcia na: Marek stifi, 25.06.2017 - 12:41:03
Nevie niekto ako je to s Adamom Huskom? Koľko rokov bude ešte chytať na univerzite?
∧ skryť ∧
Húska sa nechce do ničoho siliť. Vlani odmietol od newyorského klubu ponuku na nováčikovskú zmluvu.

„Chcel by som ostať v univerzite ešte aspoň dva roky. Prioritou pre mňa je dokončiť si aj vysokoškolský diplom zo športového manažmentu. Z hernej stránky by som mal byť jednotkou. Tréneri majú veľké očakávania, verím, že ich nesklamem. Aj mojím cieľom je byť jedným z najlepších brankárov v NCAA.“

„Postupnými krokmi sa tam plánujem prebojovať, ale nič nepotrebujem zbytočne urýchlovať. Najneskôr do piatich rokov by som chcel chytať v NHL.“ (sport.aktuality.sk)
18.07.2017 - 22:02:46
avatar
Reakcia na: Pens, 18.07.2017 - 17:44:11
Húska sa nechce do ničoho siliť. Vlani odmietol od newyorského klubu ponuku na nováčikovskú zmluvu. „Chcel by som ostať v univerzite ešte aspoň dva roky. Prioritou pre mňa je dokončiť si aj vysokoškolský diplom zo športového manažmentu. Z hernej stránky by som mal byť jednotkou. Tréneri majú veľké očakávania, verím, že ich nesklamem. Aj mojím cieľom je byť jedným z najlepších brankárov v NCAA.“ „Postupnými krokmi sa tam plánujem prebojovať, ale nič nepotrebujem zbytočne urýchlovať. Najneskôr do piatich rokov by som chcel chytať v NHL.“ (sport.aktuality.sk) ;-)
∧ skryť ∧
tak zatiaľ veľmi pekná postupnosť, titul z US univerzity, NHL a potom dovolenka v Jugoslávii...
22.08.2017 - 16:54:24
avatar
Anaheim Ducks: 191 cm vysoký a 103 kg vážiaci John Gibson je jednotkou v bránkovisku Ducks. 37-ročný Ryan Miller prišiel počas leta na pozíciu brankárskej dvojky a prináša v prvom rade skúsenosti. V San Diego Gulls (AHL) bude pravdepodobne prvým gólmanom Švajčiar Reto Berra. Ten ešte v apríli podpísal zmluvu s tímom Gottéron (NLA) a zdalo sa , že v zámorí skončil, ale v júli napokon kývol na ponuku Ducks. Dovolila mu to doložka v jeho zmluve. Berra má na svojom konte aj 71 zápasov odchytaných v dresoch Flames, Avalanche a Panthers. Dustin Tokarski nezažil práve najlepšiu sezónu 2016/17, ale sezónu by predsa len mohol začať u Gulls. Objavila sa však špekulácia, že o jeho služby prejavili záujem Genéve Servette (NLA). Predstavil už aj v NHL, keď za Lightning, Canadiens a Ducks chytal v 34 zápasoch v základnej časti a za Habs aj 5 v play off. V prípade jeho odchodu (možno aj tak) bude "backup" Kevin Boyle, ktorý práve zaujal v poslednej sezóne u Gulls a vyslúžil si novú zmluvu. Angus Redmond by mal poputovať ku Utah Grizzlies (ECHL). V tíme nášho Petra Siváka už je pod zmluvou aj Kevin Carr.
Arizona Coyotes: Mike Smith je preč. Bude Antti Raanta plnohodnotnou jednotkou ? Fín zatiaľ podpísal, len na rok. "Zálohou" mu bude Louis Domingue, alebo ak chcete celým menon Louis Boileau-Domingue. Ten v minulej sezóne po nie príliš vydarenom úvode, skvele finišoval v závere sezóny. U Tucson Roadrunners (AHL) dostáva šancu Adin Hill. Ten zažil úplne opačnú sezónu ako Domingue. Po výbornom úvode, v závere "odišiel s dychom". O post druhého brankára sa "pobijú" Čech Marek Langhamer (20.2. 2017 debutoval v NHL v zápase proti Ducks) a Michael Houser, ktorý podpísal s Roadrunners "one-way contract". Ten menej úspešný naberie asi smer Fort Wayne Komets (ECHL), a spolu s ním aj talentovaný Hunter Miska. Tu už sú však pod zmluvou Alex Sakellaropoulos a Garrett Bartus.
22.08.2017 - 16:59:00
avatar
... samozrejme toto je len "sumár" a tak budem rád za každý jeden príspevok, ktorý doplní prípadne upresní dané informácie.
22.08.2017 - 20:17:51
avatar
Ja len, ze Raanta s Coyotes nepodpisal, on mal dvojrocnu zmluvu s Rangers a toto je druhy rok tej zmluvy. Osobne mu dost verim, ze bude plnohodnotnou jednotkou.
23.08.2017 - 16:04:48
avatar
Reakcia na: laik, 22.08.2017 - 20:17:51
Ja len, ze Raanta s Coyotes nepodpisal, on mal dvojrocnu zmluvu s Rangers a toto je druhy rok tej zmluvy. Osobne mu dost verim, ze bude plnohodnotnou jednotkou.
∧ skryť ∧
Áno, zle som to formuloval. 2.mája 2016 podpísal dvojročnú zmluvu s Rangers ako píšeš. Skôr by sa tam hodilo "Fín má zatiaľ podpísané len na rok".
23.08.2017 - 16:33:00
avatar
Boston Bruins: Tu je všetko po starom. Tuukka Rask sa môže pripraviť na porciu veľkého počtu minút a Anton Chudobin zase napraviť renomé po nie príliš podarenej sezóne 2016/17. V Providence Bruins (AHL) je na pozícii jednotky pripravený Zane McIntyre. Ten má za sebou výbornú sezónu v AHL, ale šancu v NHL (8 zápasov v prvom tíme) nevyužil na zisk druhého brankára Bruins. "Kryť chrbát" mu bude pravdepodobne Malcolm Subban. Ten stále nepotvrdil očakávania, ktoré si zo sebou niesol už počas juniorskej kariéry. Doteraz si pripísal len dva štarty v NHL (1 v 14/15 a 1 v 16/17). Čech Daniel Vladař a Matt Ginn by mali pôsobiť u Atlanta Gladiators (ECHL).
Buffalo Sabres: Nenápadný a často prehliadaný Robin Lehner ostáva prvým mužom bránkoviska. Chad Johnson sa vracia do tímu, v ktorom už chytal v sezóne 2015/16. Presnejšie prišiel už v závere sezóny 2014/15, ale bez štartu za Sabres. Pokúsi sa nadviazať na úspešne obdobie v drese tohto tímu. Linus Ullmark, ktorý má už odchytaných aj 21 zápasov v prvom tíme asi naberie smer Rochester Americans (AHL). Tam by mal s ním vytvoriť tandem Adam Wilcox. Jonas Johansson a Jason Kasdorf (1 zápas za Sabres v sezóne 2015/16) poputujú asi ku Cincinnati Cyclones (ECHL).
28.08.2017 - 15:57:59
avatar
Calgary Flames: Sezóna 2015-16 a Jonas Hiller-Karri Rämo (aj Niklas Bäckstrom či Joni Ortio), 2016-17 zase Brian Elliott-Chad Johnson. Nová sezóna a opäť nové brankárske duo. Novým "spasiteľom" na pozícii jednotky tímu sa stal Mike Smith. Ten prichádza po 6 sezónach strávených v organizácii Coyotes. Eddie Läck si zase pokúsi napraviť povesť po nevydarenej anabáze u Hurricanes. Zaujímavé bude sledovať situáciu u Stockton Heat (AHL). Jon Gillies (v minulej sezóne debutoval v NHL 6.4.2017 proti Kings) a Čech David Rittich (ten zase 8.4.2017 proti Sharks) by mali mať miesta isté, ale o šancu zabojuje aj mimoriadne talentovaný Tyler Parsons. Tomu sa predpovedá za pár rokov skvelá kariéra v NHL. https://flameforthought.com/2017/07/25/calgary-flames-goaltender-future/ Jeden z trojice poputuje asi ku Kansas City Mavericks (ECHL), lenže pod zmluvou sú ešte aj Mason McDonald (takisto zaujímavý mladý brankár, ktorému však minulá sezóna príliš nevyšla) a Nick Schneider.
Carolina Hurricanes: Scott Darling, ktorého príbeh na výslnie NHL sa dočítate tu: https://www.theplayerstribune.com/scott-darling-goodbye-chicago/ sa stal novou jednotkou Canes. Cam Ward sa po rokoch bude musieť uspokojiť len s postom náhradníka. U Charlotte Checkers (AHL) by mal byť prvým brankárom Jeremy Smith. V minulej sezóne konečne zažil aj premiéru v NHL, keď sa Avalanche odchytal 10 zápasov. O pozíciu dvojky si to "rozdajú" Alex Nedeljkovic, Callum Booth a Martin Ouellette. Nedeljkovic je považovaný za najväčší talent v organizácii na pozícii brankára, aj keď posledná sezóna sa mu nie moc podarila. Napriek tomu si zachytal aj v prvom tíme (17.1.2017 proti Blue Jackets) a strelil gól v drese Florida Everblades (ECHL) 30.12.2016 proti Atlanta Gladiators ako 12.brankár v histórii tejto súťaže. Práve dvojica, ktorá nedostane šancu u Checkers bude asi chytať za Everblades.
29.08.2017 - 16:16:56
avatar
Chicago Blackhawks: Corey Crawford ostáva zase a znova jednotkou tímu. Po odchode Scotta Darlinga jeho miesto pravdepodobne zaujme Anton Forsberg. Ten prichádza z organizácie Blue Jackets, kde mal slušné "čísla" v rámci AHL, ale v prvom tíme odchytal za 3 sezóny, len 10 zápasov s bilanciou 4,02 a 87,9%, z toho len jeden víťazný. Ku Rockford IceHogs (AHL) sa asi presunie dvojica Jean-Francois Bérubé a 31-ročný Jeff Glass. Štartérom bude asi prvý menovaný, ktorý má na svojom konte aj 21 zápasov v NHL v drese Islanders. Collin Delia a Matt Tomkins by mali posilniť Indy Fuel (ECHL).
Colorado Avalanche: Ostane konečne Semjon Varlamov zdravý ? Avs to budú potrebovať po katastrofálnej sezóne. https://www.milehighhockey.com/2017/8/24/16195676/what-to-watch-for-from-semyon-varlamov-colorado-avalanche Na post dvojky prichádza Jonathan Bernier. U San Antonio Rampage (AHL) bude prvým gólmanom Spencer Martin. Ten minulú sezónu aj debutoval v prvom tíme, keď odchytal za Avs 3 zápasy. O post dvojky si to "rozdajú" Joe Cannata a Sam Brittain. Menej šťastný odíde asi ku Colorado Eagles (ECHL), kde ho už bude očakávať Lukas Hafner.
30.08.2017 - 15:44:53
avatar
Columbus Blue Jackets: Dvojnásobný víťaz Vezina Trophy Sergej Bobrovskij bude opäť dominovať bránkovisku Blue Jackets. "Kryť chrbát" mu bude Fín Joonas Korpisalo. Skúsený Brad Thiessen, ktorý v sezóne 2011/12 odchytal v NHL za Penguins 5 zápasov, bude jednotkou u Cleveland Monsters (AHL). Druhým gólmanom by mal byť Lotyš Matiss Kivlenieks. Ten poslednú sezónu chytal za Sioux City Musketeers (USHL) a v 49 zápasom mal bilanciu 1,85 a 93,2%. V tíme je ešte aj Bielorus Ivan Kulbakov, ale keďže Blue Jackets nemajú záložný tím v ECHL uvidíme kde napokon skončí. http://www.dispatch.com/sports/20170706/blue-jackets-goaltender-depth-chart-has-new-look
Dallas Stars: "Vykúpi" konečne Ben Bishop bránkovisko Stars ? Po rokoch nestability začínajú byť fanúšikovia tímu konečne viac optimisticky. Kari Lehtonen napokon ostal a zaberie post druhého brankára. V Texas Stars (AHL) bude jednotkou asi 34-ročný Mike McKenna. Počas svojej kariéry si pripísal aj 22 štartov v NHL v dresoch Lightning, Devils, Blue Jackets a Coyotes. "Náhradníkom" potom jeden z dvojice Philippe Desrosiers a Landon Bow. Desrosiers bol považovaný za najväčšiu nádej bránkoviska v organizácii, ale jeho progres vôbec nejde tak ako sa predpokladalo. Naopak Bow zaujal počas poslednej sezóny natoľko že si v marci vybojoval zmluvu aj s Dallas Stars. Predtým mal len so záložným Texas Stars, ale treba podotknúť , že záver sezóny mu príliš nevyšiel. Kto prehrá tento "boj" pôjde ku Idaho Steelheads (ECHL), kde je už podpísaný Branden Komm.
30.08.2017 - 19:36:25
avatar
Reakcia na: Pens, 28.08.2017 - 15:57:59
Calgary Flames: Sezóna 2015-16 a Jonas Hiller-Karri Rämo (aj Niklas Bäckstrom či Joni Ortio), 2016-17 zase Brian Elliott-Chad Johnson. Nová sezóna a opäť nové brankárske duo. Novým \"spasiteľom\" na pozícii jednotky tímu sa stal Mike Smith. Ten prichádza po 6 sezónach strávených v organizácii Coyotes. Eddie Läck si zase pokúsi napraviť povesť po nevydarenej anabáze u Hurricanes. Zaujímavé bude sledovať situáciu u Stockton Heat (AHL). Jon Gillies (v minulej sezóne debutoval v NHL 6.4.2017 proti Kings) a Čech David Rittich (ten zase 8.4.2017 proti Sharks) by mali mať miesta isté, ale o šancu zabojuje aj mimoriadne talentovaný Tyler Parsons. Tomu sa predpovedá za pár rokov skvelá kariéra v NHL. https://flameforthought.com/2017/07/25/calgary-flames-goaltender-future/ Jeden z trojice poputuje asi ku Kansas City Mavericks (ECHL), lenže pod zmluvou sú ešte aj Mason McDonald (takisto zaujímavý mladý brankár, ktorému však minulá sezóna príliš nevyšla) a Nick Schneider. Carolina Hurricanes: Scott Darling, ktorého príbeh na výslnie NHL sa dočítate tu: https://www.theplayerstribune.com/scott-darling-goodbye-chicago/ sa stal novou jednotkou Canes. Cam Ward sa po rokoch bude musieť uspokojiť len s postom náhradníka. U Charlotte Checkers (AHL) by mal byť prvým brankárom Jeremy Smith. V minulej sezóne konečne zažil aj premiéru v NHL, keď sa Avalanche odchytal 10 zápasov. O pozíciu dvojky si to \"rozdajú\" Alex Nedeljkovic, Callum Booth a Martin Ouellette. Nedeljkovic je považovaný za najväčší talent v organizácii na pozícii brankára, aj keď posledná sezóna sa mu nie moc podarila. Napriek tomu si zachytal aj v prvom tíme (17.1.2017 proti Blue Jackets) a strelil gól v drese Florida Everblades (ECHL) 30.12.2016 proti Atlanta Gladiators ako 12.brankár v histórii tejto súťaže. Práve dvojica, ktorá nedostane šancu u Checkers bude asi chytať za Everblades. ;-)
∧ skryť ∧
Mike Smith novou jedničkou Flames. Zase sa nádeje upínajú k novému brankárovi ako každý rok. O.K. Elliott sklamal a to hlavne v playoff a tak GM priviedol Smitha. No prečo ak chcel dobrú dvojku nevsadil na Johnsona? Veď ten udržal nádeje Calgary keď Ellliot nezvládal začiatok základnej časti? Čakal som, keď Johnsona pustil, že šancu na dvojku dostane Gillies alebo Rittich ktorý mal lepšiu sezónu ako Gillies ktorého všetci považovali za budúceho brankára č.1, no zatiaľ je asi trochu sklamaním a po výkonoch Parsonsa to už tak nie je. Pravdepodobne im Treliving ešte neverí no pri Smithových častých zdravotných problémoch niektorému z nich pribudne na konto ďalší štart v NHL. A iba tak na okraj - kde dnes mohli Calgary byť ak by si v drafte 2012 zo 75. miesta zvolili namiesto Gilliesa Matt Murraya, krorý išiel pár pickou po ňom do Pittsburghu?
01.09.2017 - 16:28:40
avatar
Detroit Red Wings: Dlho sa jeho meno spájalo s odchodom, napokon sa zdá že Jimmy Howard vstúpi do sezóny ako jednotka tímu. https://www.wingingitinmotown.com/2017/8/28/16209460/detroit-red-wings-player-preview-jimmy-howard Bolo prekvapením pre mnohých, keď počas expansion draftu sa Red Wings rozhodli "chrániť" Howarda a nie Petra Mrázka. V tejto súvislosti sa spomínali hlavne dve veci: charakter a pracovná morálka. Petr Mrázek si svoju pôvodnú pozíciu bude musieť vybojovať späť. V Grand Rapids Griffins (AHL) by mal byť prvým gólmanom Jared Coreau. V minulej sezóne odchytal v prvom tíme 14 zápasov. Navrátilec Tom McCollum pravdepodobne zaujme post dvojky. McCollum si práve v tejto organizácii pripísal na svoje konte svoje jediné štarty v NHL. V sezóne 2010/11 to bolo jedno stretnutie a v sezóne 1014/15 zase dve. Matěj Machovský a Pat Nagle asi smer Toledo Walleye (ECHL).
Edmonton Oilers: Cam Talbot konečne potvrdil, že si zaslúži byť štartérom s veľkým počtom odchytaných minút. Veľa sa v zámorí špekuluje, koľko zápasov ho čaká v bránkovisku v sezóne 2017/18. Laurent Brossoit bude čakať na svoju šancu a treba podotknúť že v minulej sezóne dokázal, že si ju zaslúži. Prekvapením minulej sezóny bol Nick Ellis. Zaujal až natoľko, že by mal byť jednotkou u Bakersfield Condors (AHL). Backup potom Eddie Pasquale. Vo Wichita Thunder (ECHL) už je pod zmluvou Joel Rumpel a tam ho pravdepodobne doplní Shane Starrett.
01.09.2017 - 17:08:51
avatar
http://thehockeywriters.com/top-10-craziest-goalies-in-nhl-history/
04.09.2017 - 08:18:11
avatar
Florida Panthers: V koľkých zápasoch sa predstaví v novej sezóne už 38-ročný Roberto Luongo ? Luongo má stále čo ponúknuť, len vek nezastavíš. https://therattrick.com/2017/07/19/florida-panthers-determined-roberto-luongo-heading-2017-18/ James Reimer je pripravený dopriať Luongovi dostatočný oddych v prípade potreby. Ku Springfield Thunderbirds (AHL) prichádza po 3 sezónach strávených v KHL Fín Harri Säteri. Ten to kedysi skúšal v organizácii Sharks, ktorá ho aj pôvodne draftovala, ale šancu zachytať si v NHL nedostal. Mal by robiť mentora pre dvojicu mladíkov, ktorá by mala zabojovať o post dvojky. Talentovaný Samuel Montembeault je favoritom na túto pozíciu. Uvidíme, kde napokon skončí Evan Cowley, keďže Panthers nemajú žiadny pridružený klub v ECHL.
Los Angeles Kings: Jonathan Quick je jasnou voľbou v bránkovisku Kings. Novou brankárskou dvojkou sa stal Darcy Kuemper, ktorý prišiel po 6 sezónach v organizácii Minnesota Wild. Zaujímavá situácia bude u Ontario Reign (AHL). Traja brankári a všetci si budú nárokovať na post jednotky. Jeff Zatkoff si "pošramotil" meno v minulej sezóne a má čo naprávať. Na svojom konte má aj 48 štartov v NHL za Penguins a Kings. Jack Campbell bol kedysi považovaný za veľký talent (draftovaný bol Stars v roku 2010 v 1.kole na 11.mieste), ale potenciál nenaplnil. V NHL sa predstavil len v dvoch prípadoch (1 zápas za Stars 2013/14 a 1 zápas za Kings 2016/17). Tretí do partie je Cal Petersen. Ten dal "košom" Buffalo Sabres a rozhodol sa pokračovať v kariére u Kings. Podľa mnohých odborníkom v zámorí by práve on mohol byť štartér u Reign aj keď má najmenšie skúsenosti z danej trojice. Pravdepodobne jeden, najmenej úspešný posilní Manchester Monarchs (ECHL).
05.09.2017 - 09:21:00
avatar
Minnesota Wild: Dominovať v bránkovisku tímu by mal opäť Devan Dubnyk. Na pozíciu dvojky sa posúva miestny rodák Alex Stalock. V najprestížnejšej lige sveta si zatiaľ pripísal 64 štartov za Sharks a Wild. Vo dvoch sezónach v KHL sa do zámoria vracia Švéd Niklas Svedberg. Pravdepodobne do ročníka vstúpi ako štartér u Iowa Wild (AHL), ale určite sa pokúsi si rozšíriť svoj počet zápasov v NHL, kde je momentálne na čísle 19, ktoré má ešte za svojho pôsobenia v organizácii Bruins. Perspektívny Steve Michalek asi ako jeho "záskok". Maďar Ádám Vay a Christian Frey si to asi namieria ku Rapid City Rush (ECHL).
Montreal Canadiens: Neotrasiteľná jednotka v bránke Habs Carey Price vstupuje už do 11.sezóny v drese tohto klubu. "The Big Cubano" Al Montoya sa pokúsi si "odtrhnúť" čo najväčší počet minút, ale treba podotknúť že u Laval Rocket (AHL) mu rastie konkurenciu v podobe Lindgrena. Charlie Lindgren už odchytal aj 3 zápasy za Habs, ale sezónu začne asi ako jednotka u Rocket. Zachary Fucale, ktorému sa ešte medzi juniormi predpovedala skvelá budúcnosť v rámci NHL, svoj potenciál zdá sa nenaplní a sezónu by mal začať ako dvojka tímu. Michael McNiven, ktorý si za sezónu 2016/17 vyslúžil ocenenie "CHL Goaltender of the year" si sezónu asi "odkrúti" u Brampton Beast (ECHL).
06.09.2017 - 09:32:39
avatar
Nashville Predators: Dvojica Fínov v bránkovisku posledného finalistu o Stanley cup. Jednotkou Pekka Rinne, ktorý pre zaujímavosť prešiel draftom v roku 2004 až v 8.kole na 258.mieste. Stále viac sa však na jeho miesto bude tlačiť Juuse Saros. Do známeho prostredia sa vracia Anders Lindbäck. Sezónu by mal odštartovať u Milwaukee Admirals (AHL) pravdepodobne ako prvý brankár. V NHL už odchytal 130 zápasov v základnej časti (Predators, Lightning, Stars, Sabres a Coyotes) a 5 v play off (Predators a Lightning). Druhú šancu o napravenie renomé dostáva aj Matt O´Connor. Pamätáte si ešte na jar 2015 a veľký boj o služby tohto, v tom čase univerzitného gólmana ? Vtedy sa napokon upísal Senators a za dva roky len jediný zápas v NHL (11.10. 2015 proti Habs) a v AHL to tiež nebola žiadna sláva. Jake Paterson by mal ročník odštartovať asi u Norfolk Admirals (ECHL), kde už figuruje Jamie Murray.
New Jersey Devils: Cory Schneider sa musí vrátiť ku svojich výkonom z predchádzajúcich sezón. Po tej minulej sa na neho zniesla vlna kritiky. https://www.allaboutthejersey.com/2017/7/12/15956068/schneider-will-be-a-liability-to-the-devils-sooner-or-later Keith Kinkaid si svoju "prácu" zastal. V Binghamton Devils (AHL) by mal začínať Scott Wedgewood, ktorý mal po väčšinu minulej sezóny zdravotné problémy. Ročník predtým si však pripísal aj 4 štarty v prvom tíme Devils. Dvojkou asi MacKenzie Blackwood. Vysoko hodnotený mladík medzi prospektmi nemal dobrý štart v minulej sezóne, ale v jej závere ukázal svoj potenciál. Ken Appleby by mohol začať u Adirondack Thunder (ECHL).
14.09.2017 - 22:23:24
avatar
New York Islanders: Thomas Greiss už vstúpi do sezóny ako jednotka tímu, ale Jaroslav Halák si túto pozíciu bude chcieť zobrať späť. Či sa mu to podarí ukáže aj samotná sezóna. V Bridgeport Sound Tigers (AHL) by to mal byť tak isto vyrovnaný súboj o post prvého brankára. Miernym favoritom je Lotyš Kristers Gudlevskis, ktorý má na svojom konte aj 3 zápasy v základnej časti a 2 v play off v NHL z čias pôsobenia u Lightning. Fín s netradičným menom Christopher Gibson (jeho otec pochádza z karibského ostrova Svätá Lucia) vynechal skoro celú minulú sezónu so zranením kolena a pravdepodobne začne sezónu ako dvojka. Tiež už "okúsil" NHL a to práve v drese Islanders v sezóne 2015/16 a to v 4 zápasoch. Eamon McAdam asi posilní Worcester Railers (ECHL), kde už je podpísaný Joe Fallon.
New York Rangers: Kto iný, ak nie Henrik Lundqvist. Trochu prekvapením bolo angažovanie jeho náhradníka. Tým sa stal Ondřej Pavelec. Rodák z bulharského Ruse Aleksandar Georgiev, inak reprezentujúci Rusko, by mal zaujať post prvého gólmana u Hartford Wolf Pack (AHL). Brandon Halverson, od ktorého si Rangers veľa sľubovali nemal práve najlepšiu sezónu. Možno aj to ho stálo, že túto sezónu nebude štartovať u Wolf Pack práve on. Dva krát sedel v minulej sezóne na lavičke aj prvom tíme , ale do hry nezasiahol (27.12.2016 proti Sens a 9.3.2017 proti Canes). Chris Nell pravdepodobne ku Greenville Swamp Rabbits (ECHL).

< 1 ... 14 15 16 17 18 19 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies