SlovakNHL.sk

Martin Marinčin – talizman úspechov Edmontonu?

Tím Edmonton Oilers poslal pred začiatkom základnej časti Martina Marinčina do AHL. Netrvalo však dlho, kým sa slovenský obranca ocitol späť v zostave „olejárov“. Teraz sa dokonca stal symbolom víťazstiev.

V Edmontone urobili po tréningovom kempe zostavu, ktorá bola podľa ich názoru tá najlepšia. Košický rodák v nej nedostal priestor, pretože mu kemp nevyšiel ideálne a tím mu neveril napriek jeho vlaňajším výborným výkonom.

To sa stretlo s negatívnymi reakciami nielen slovenských, ale aj kanadských fanúšikov. Edmontonu sa to vypomstilo. Obrancovia, ktorých tím uprednostnil, nepodávali veľmi dobré výkony a nakoniec z toho bol najhorší vstup do sezóny v klubovej histórii.

Potom však prišlo povolanie Marinčina a osud tímu sa akoby zázrakom otočil. V prvom zápase proti Vancouveru podal tím podstatne lepší výkon a darilo sa aj mladému Slovákovi. Triumf ešte stále neprišiel. Od ďalších duelov ale prichádzali už len výhry a momentálne Oilers ťahajú štvorzápasovú sériu výhier.

Je Marinčin talizmanom úspechov Edmontonu? Je zrejmé, že skôr či neskôr tím opäť prehrá, no je zaujímavé sledovať, ako sa zmenil osud tímu po príchode slovenského obrancu. Pred jeho príchodom získali Oilers jeden bod z ôsmich, po jeho príchode osem z desiatich.

Samotný Marinčin doteraz ešte nebodoval, no má nepopierateľný vplyv na výsledky klubu. S výnimkou jedného zápasu sa mu darilo tak dobre, ako v minulej sezóne. Spolu s Markom Faynom vytvorili pevný defenzívny pár.

// Publikované: 28. 10. 2014
 

Posledný zápas

14. 05. 2024
EDM 
-
 VAN

3:2

(1:0, 1:0, 1:2)

Nasledujúci zápas

VAN 
-
 EDM
16. 05. 2024 -

Novinky z tímu

13. 05. 2024 - Útočník Adam Henrique vynechal nedeľný zápas Edmontonu proti Vancouveru pre zranenie dolnej časti tela. Henrique vynechal prvý zápas série a v druhom odohral len 11 minút a 38 sekúnd. V prvom kole play-off pritom v priemere hrával skoro 16 minút na zápas. V zostave ho v nedeľu nahradil Connor Brown.
08. 05. 2024 - Tím Edmonton Oilers by mohol v stredu odštartovať sériu druhého kola play-off proti Vancouveru bez útočníka Adama Henriqueho. Ten sa vyrovnával so zranením členka, pre ktoré v utorok netrénoval. Hlavný tréner Kris Knoblauch nevylúčil jeho štart v stredajšom zápase, ale podľa Marka Spectora z televízie Sportsnet je nepravdepodobný.
29. 04. 2024 - Edmonton povolal do prvého tímu brankára Jacka Campbella a obrancu Philipa Broberga, ktorým skončila sezóna v nižšej AHL. Bakersfield prehral sériu s Ontariom. To je zhodou okolností „farmou“ Los Angeles, s ktorým bojujú Oilers v play-off.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

sekeraAndrej
SEKERA

obranca
#2

Reklama

O tíme v kocke

Edmonton Oilers

Vznik: 1972
Aréna: Rogers Place (kapacita: 16 839)
Adresa: Edmonton Oilers, 11230 - 110 Street, Edmonton, Alberta T5G 3H7
Oficiálny web: www.edmontonoilers.com
Farma(AHL): Oklahoma City Barons
Najväčšie úspechy: 5x Stanley Cup (1984, 1985, 1987, 1988, 1990)
Vyradené čísla: 3 (A.Hamilton), 7 (P.Coffey), 9 (G.Anderson), 11 (M.Messier), 17 (J.Kurri), 31 (G.Fuhr), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jozef Čierný, Zdeno Cíger, Miroslav Šatan, Ľubomír Višňovský, Milan Kytnár, Martin Marinčin, Andrej Sekera