SlovakNHL.sk

Bylsmu mrzí nevyužitá príležitosť, Iginla rozhodnutie neľutuje

Kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby verí, že jeho tím si nezaslúžil takýto koniec sezóny. „Tučniaci“ prehrali v piatok 0:1 a rozlúčili sa s play-off po hladkej prehre 0:4 na zápasy s Bostonom Bruins vo finále Východnej konferencie.

„Myslím si, že sme si v pár posledných zápasoch zaslúžili dopadnúť lepšie,“ skonštatoval Crosby. „Keď už ste takto blízko, je jasné, že chcete postúpiť do finále. Takéto príležitosti neprichádzajú neustále, takže je to určite sklamaním.“

Penguins zažili trpký vstup do série, no svoj výkon vystupňovali. Góly však nechodili a víťazstvá takisto. Po prvýkrát od roku 1979 tak prehrali sériu play-off v štyroch dueloch. Vtedy to bolo tiež proti Bruins. Tento rok ich to však môže mrzieť viac, pretože boli na východe najväčším favoritom.

„Náš tím sám seba považoval za tím schopný získať Stanley Cup. Také boli naše očakávania od prvého dňa,“ povedal tréner Dan Bylsma. „Nezískať Stanley Cup je bez pochýb sklamaním. Niet pochýb, že sa na toto budeme pozerať ako na nevyužitú príležitosť.“

Pittsburgh v prvých dvoch kolách ukazoval, že ide o tím s obávanou ofenzívou – v priemere strelil 4,27 gólu na zápas. Pušný prach však v konferenčnom finále vyhasol a priemer sa znížil na 0,44 streleného gólu na zápas. Crosby a Jevgenij Malkin dokonca ani nebodovali.

„Ak sa na to pozriete späť, šance tam boli. Snažíte sa bojovať, snažíte sa dostať k bráne a dostávať sa k dorážkam. Niekedy k vám puky idú a niekedy nie. Samozrejme, streliť dva góly ako tím behom štyroch zápasov a osobne ani raz nebodovať, nie je nič dobré,“ priznal Crosby.

Penguins dokázali v sérii streliť dva góly a zdá sa, že rozhodujúcim elementom bol aj brankár Bostonu Tuukka Rask, ktorý v dvoch zápasoch vychytal čisté konto a celkovo zaznamenal 98,5% úspešnosť zákrokov. V piatok urobil 26 zákrokov.

„Netreba pochybovať o tom, že jeho výkon v tejto sérii bol elitný. Bol rozdielom v tejto sérii, o tom niet pochýb,“ zhodnotil Bylsma, ktorého doplnil útočník James Neal.

„Snažili sme sa na neho strieľať všetko čo sa dalo a snažili sme sa nájsť priestor v bráne, nájsť cestu pre gól. Dnes sme opäť mali skvelé vyhliadky. Bojovali sme za každú šancu, boli sme k tomu blízko, no jednoducho sme nedokázali streliť gól. Celý zápas to bolo tak, že sme išli forčekovať, vypracovali sme si šance a vyslali sme na bránu strely. V posledných dvoch zápasoch sme jednoducho len nedokázali streliť gól,“ povedal Neal.

Pred prestupovou uzávierkou urobil Pittsburgh niekoľko výmen, ktoré z neho urobili ešte obávanejší tím. V jednej z nich prišiel do tímu aj Jarome Iginla, ktorý odmietol výmenu do Bostonu, aby nakoniec proti nemu neuspel v drese Penguins. V konferenčnom finále pritom zaznamenal len päť striel a štyri mínusové body.

„Jednoducho som nehral veľmi dobre. Toto sú obdobia, kedy chcete pre váš tím hrať najlepšie ako to ide,“ skonštatoval Iginla, ktorý svoje marcové rozhodnutie neľutuje. „Bruins hrali veľmi dobre a sú veľmi dobrým tímom. Mal som šťastie, že som si mohol vyberať a keď si vyberiete, určite veríte v tú skupinu hráčov a ja si myslím, že až do tejto série sme hrali skvelý hokej.“

// Publikované: 08. 06. 2013
 

Posledný zápas

17. 04. 2024
NYI 
-
 PIT

5:4

(1:1, 2:2, 2:1)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

19. 04. 2024 - Tím Pittsburgh Penguins po skončení sezóny poslal Jacka St. Ivanyho, Valtteriho Puustinena a Radima Zohornu do Wilkes-Barre/Scranton z AHL. Namierené tam má aj obranca Ryan Shea, ktorý však musel byť zapísaný na waiver listinu nechránených hráčov.
30. 03. 2024 - Tím Pittsburgh Penguins si bude musieť neurčitý čas poradiť bez služieb obrancu Ryana Gravesa, ktorý nedohral štvrtkový zápas proti Columbusu. Klub potvrdil, že ho trápia následky otrasu mozgu. Po boku Jacka St. Ivanyho by ho mohol nahradiť ďalší nováčik, John Ludvig.
28. 03. 2024 - Skúsený útočník Jeff Carter by sa mohol vrátiť do akcie vo štvrtkovom zápase Pittsburghu proti Columbusu. V stredu trénoval naplno po tom, čo vynechal predošlé štyri zápasy so zranením hornej časti tela. Tréning vynechal útočník Reilly Smith, ktorému sa narodilo dieťa. Nie je známe, či vynechá aj štvrtkový duel.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V tíme nemá platnú zmluvu ani jeden Slovák.

Reklama

O tíme v kocke

Pittsburgh Penguins

Vznik: 1967
Aréna: PPG Paints Arena (kapacita: 18 087)
Adresa: PPG Paints Arena, 1001 Fifth Ave., Pittsburgh, PA 15219
Oficiálny web: www.pittsburghpenguins.com
Farma(AHL): Wilkes-Barre/Scranton Penguins
Najväčšie úspechy: 5x Stanley Cup (1991, 1992, 2009, 2016, 2017)
Vyradené čísla: 21 (M.Briere), 66 (M.Lemieux), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Róbert Dome, Ladislav Karabín, Martin Štrbák, Richard Lintner, Žigmund Pálffy, Tomáš Surový, Ronald Petrovický, Marián Hossa, Miroslav Šatan