Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Boston nás ničím neprekvapil, tvrdí Tatar

Detroit postúpil do play-off až z pozície mužstva s divokou kartou, no v štvrťfinálovej sérii proti Bostonu, najlepšiemu tímu základnej časti, ukazuje, že svoju kožu nepredá lacno. Po dvoch zápasoch je stav vyrovnaný 1:1.

Stretnutia medzi Bruins a Red Wings sú vždy vyrovnané, vypäté a divácky obľúbené, čo sa potvrdilo aj v úvodných dvoch zápasoch. V prvom sa z najtesnejšieho víťazstva 1:0 tešil Detroit. Boston na prehru zareagoval najlepším možným spôsobom – vystupňoval svoju hru a v druhom dueli vyhral 4:1.

„Nie je to ľahká séria, ale nikto nečakal, že jeden z tímov bude mať výhodu. Zápasy sú vyrovnané, aj keď sme posledný prehrali. V prvom dueli sme hrali disciplinovane a bez chýb, v druhom nám to už tak dobre nešlo,“ povedal pre SlovakNHL.sk útočník Red Wings Tomáš Tatar

Boston zaznamenal v základnej časti 54 víťazstiev a 117 bodov, aby sa po 24 rokoch tešil zo zisku druhej Prezidentovej trofeje. Ako sa pripravovali hráči „červených krídel“ na tím, ktorý patrí medzi najväčších favoritov súťaže?

Článok pokračuje pod reklamou

„O Bostone sme vedeli takmer všetko. V základnej časti sme s nimi odohrali štyri zápasy. Máme rozobratých ich hráčov a v stretnutiach nás ničím neprekvapili,“ pokračoval dvadsaťtriročný krídelník, ktorý sa vyjadril aj k svojmu premiérovému duelu v play-off NHL: „Bol som trošku nervózny, najmä pre tú atmosféru. Počas zápasu to ale zo mňa opadlo.“

Detroit sa v sezóne trápil herne aj so zraneniami, veľa ľudí ho už odpisovalo, ale napokon predĺžil rekordnú šnúru 23 účastí vo vyraďovacích bojoch. Ktoré obdobie základnej časti možno označiť za zlomové?

„Keď sa po olympiáde zranik Henrik (Zetterberg) aj Pavel (Daciuk), vedeli sme, že to bude náročné. Museli sme sa zomknúť a zvládnuť to. Podarilo sa nám to, vyhrali sme pár zápasov a videli, že sa to dá,“ skonštatoval dubnický odchovanec, ktorý v 73 dueloch získal 39 kanadských bodov za devätnásť gólov a dvadsať asistencií.

Séria medzi Bruins a Red Wings je pre slovenského fanúšika azda najzaujímavejšia. Na opačných stranách barikády stoja až štyria kamaráti a závoreň reprezentanti, ktorí sa zúčastnili Zimných olympijských hier v Soči. V Bostone pôsobia obrancovia Zdeno Chára s Andrejom Meszárošom, zatiaľ čo dres Detroitu oblieka okrem Tatara aj útočník Tomáš Jurčo.

„Pred sériou som im písal (Chárovi a Meszárošovi, pozn. red.) a poprial veľa šťastia. Po sérii sa určite pozhovárame,“ uviedol minuloročný víťaz Americkej hokejovej ligy (AHL).

O viac ako dva týždne sa v bieloruskom Minsku začne svetový šampionát a vicemajster sveta spred dvoch rokov pred záverom základnej časti, keď ešte nebolo zrejmé, či Detroit postúpi do play-off, naznačil, že by rád pomohol slovenskej reprezentácii. Stane sa tak aj v prípade vypadnutia „červených krídel“ z play-off?

„Uvidíme, ako sa to vyvinie. Budem musieť rokovať o kontrakte. Ak by som išiel, určite by som potreboval poistku, ktorá by ma chránila v prípade zranenia. Všetko by to bolo v štádiu riešenia,“ dodal Tatar, ktorého agent už absolvoval s vedením Red Wings neformálne stretnutia.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies