Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Správy z NHL

Poznáme nomináciu na Calder Trophy

Vedenie Národnej hokejovej ligy v stredu zverejnilo mená troch nominovaných hráčov na Calder Memorial Trophy pre najlepšieho nováčika sezóny 2013/14. Získa ju Nathan MacKinnon z Colorada alebo dvojica Tyler Johnson a Ondřej Palát z Tampy Bay.

Členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov (PHWA) nominovali dvoch hráčov z jedného tímu prvýkrát od roku 2008, keď sa medzi finalistov dostali útočníci Chicaga Blackhawks Patrick Kane a Jonathan Toews.

TYLER JOHNSON – TAMPA BAY LIGHTNING

Dvadsaťtriročný Johnson odohral v základnej časti všetkých 82 stretnutí, v ktorých nazbieral 24 gólov (delené prvé miesto medzi nováčikmi), 26 asistencií a 23 plusových bodov. Rodák zo Spokane sa po Dennisovi Marukovi stal iba druhým nováčikom, ktorý zaznamenal päť gólov v presilových hrách i oslabení. Johnson je zároveň prvým hráčom od roku 1991, ktorý sa ocitol medzi finalistami aj napriek tomu, že nikdy nebol draftovaný. Tým posledným bol brankár Ed Belfour.

Článok pokračuje pod reklamou

NATHAN MACKINNON - COLORADO AVALANCHE

Iba osemnásťročný MacKinnon zaznamenal spomedzi nováčikov najviac bodov (63), gólov (24; delené prvé miesto), asistencií (39), presilovkových gólov (8), víťazných gólov (5; delené prvé miesto) a striel (241). Minuloročná draftová jednotka bodovala od 25. januára do 6. marca v trinástich dueloch v rade, čím pokorila rekord Wayna Gretzkého v najdlhšej bodovej šnúre hráča vo veku osemnásť rokov.

ONDŘEJ PALÁT - TAMPA BAY LIGHTNING

Dvadsaťtriročný Palát obsadil v bodovaní nováčikov druhé miesto (23 gólov, 36 asistencií) a iba o tri kanadské body zaostal za klubovým rekordom Brada Richardsa. Třinecký rodák získal od začiatku aktuálneho kalendárneho roka najviac bodov zo všetkých nováčikov – 44 (17+27). Od 23. decembra do 9. januára bodoval osemkrát v sérii, čím vytvoril nový rekord Lightning.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies