Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
NYR
CAR
DAL
VGK
«

Správy z NHL

Poznáme nomináciu na Vezinovu trofej

Vedenie Národnej hokejovej ligy v stredu zverejnilo mená troch hráčov nominovaných na Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára základnej časti sezóny 2015/16. Sú nimi Ben Bishop z Tampy Bay, Braden Holtby z Washingtonu a Jonathan Quick z Los Angeles.

BEN BISHOP, TAMPA BAY LIGHTNING

Po tom, čo vlani vytvoril osobný i klubový rekord so 40 víťazstvami, skončil v tomto ročníku štvrtý v NHL s 35 vychytanými triumfami. Prekonal klubový rekord v počte výhier, ktorý držal Nikolaj Chabibulin. S priemerom 2,06 inkasovaného gólu na zápas bol v lige prvý, s 92,6% úspešnosťou zákrokov druhý. Obe čísla sú jeho osobné maximá. Jeho maximom bolo aj šesť čistých kônt. Na cenu je nominovaný po druhýkrát.

BRADEN HOLTBY, WASHINGTON CAPITALS

Článok pokračuje pod reklamou

Holtby vyrovnal ligový rekord Martina Brodeura so 48 víťazstvami a doviedol svoj tím k zisku Prezidentovej trofeje, ceny určenej najlepšiemu tímu základnej časti. Stal sa pritom len siedmym brankárom histórie, ktorý zaznamenal dve sezóny po sebe s viac ako 40 výhrami. Na trofej je nominovaný prvýkrát a pomohla mu k tomu aj 92,2% úspešnosť zákrokov a priemer 2,2 inkasovaného gólu na zápas.

JONATHAN QUICK, LOS ANGELES KINGS

Quick bol najvyťažovanejším brankárom ligy, keď odchytal 68 zápasov. V počte výhier bol druhý s okrúhlou štyridsiatkou. Prekonal ňou aj klubový rekord, ktorý stanovil on sám v roku 2009/10 s 38 výhrami. Vychytal päť čistých kônt, aby sa stal v tomto smere americkým rekordérom. Zneškodnil 91,8% striel a v priemere inkasoval 2,22 gólu na zápas. Na cenu je nominovaný po druhýkrát.

Trofej sa odovzdáva od ročníka 1926/27, pričom do sezóny 1981/82 ju dostával brankár s najnižším počtom inkasovaných gólov. Kto sa stane jej tohtoročným držiteľom, sa dozvieme 22. júna na slávnostnom odovzdávaní výročných ocenení v Las Vegas.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Kde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies