Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Magazín

Slováci, ktorí v NHL nikdy nezískali ani bod

V celej histórii sa v zámorskej NHL ukázalo viac ako osem desiatok slovenských hokejistov. Nie všetci však mali to šťastie, že sa zapísali do bodovania v najlepšej hokejovej lige sveta. Doteraz sa to nepodarilo šiestim z nich, pričom traja odohrali aj viac ako jeden zápas.

Jozef Čierny – 1 zápas

Krídelník Jozef Čierny zaujal skautov Buffala, ktoré ho draftovalo v roku 1992 z celkového 35. miesta. V drese Sabres však svoj jediný zápas v NHL neodohral. Ešte nemal ani dvadsať rokov a už svoj debut zažil v drese Edmontonu, v ktorom sa stretol so Zdenom Cígerom. Stalo sa tak 18. januára 1994 zápase proti Ottawe. Duel opustil s jednou „mínuskou“. Po sezóne 1993/94 už šancu medzi elitou nedostal a ďalšie tri strávil len v nižších zámorských ligách. Napokon, po sezóne 1996/97, zamieril do Nemecka.

Stanislav Gron – 1 zápas

Aj Stanislav Gron bol draftovaný pomerne vysoko – v roku 1997 z 38. miesta. Po drafte išiel do zámoria, kde si najskôr zvykal na nový štýl hokeja v juniorskej lige. Od sezóny 1999/2000 už hrával medzi mužmi. Svoj veľký moment zažil 23. februára 2001, keď odohral proti Caroline desať minút. Zaznamenal jeden plusový bod, dve strely, ale do kanadského bodovania sa nezapísal. Na ďalšiu šancu už čakal márne a v roku 2002 sa vrátil do Európy.

Milan Kytnár – 1 zápas

Príbeh Milana Kytnára si ešte mnohí dobre pamätajú. Už ani on nedúfal, že by sa jedného dňa mohol predstaviť v NHL. V sezóne 2011/12 sa mu naskytla šanca napriek tomu, že v tom čase pôsobil o dve úrovne nižšie, v ECHL. Edmonton vtedy potreboval z núdzových dôvodov útočníka, no zo záložného tímu z AHL ho povolať nemohol, pretože ten bol na opačnej strane kontinentu – nestihol by pricestovať. Zhodou okolností však bol blízko topoľčiansky rodák, ktorý 11. januára 2012 zažil svoj debut v NHL. „Darilo sa mu skutočne dobre. Myslím si, že bol veľmi zodpovedný v útoku i v obrane,“ povedal na jeho adresu vtedajší tréner Oilers Tom Renney. Na ďalší deň sa z tímu porúčal.

Článok pokračuje pod reklamou

Jaroslav Obšut – 7 zápasov

Viac ako jeden zápas odohral v NHL obranca Jaroslav Obšut. Toho si stihol na drafte vybrať ešte pôvodný tím Winnipeg Jets v roku 1995. Po pár rokoch v zámorí sa z neho v roku 1997 stal profesionál snažiaci sa preraziť. Šancu mu nakoniec dalo St. Louis v ročníku 2000/01. Hoci bol sklamaný z toho, že si miesto v prvom tíme nevybojoval hneď po kempe, nakoniec dostal šancu v priebehu sezóny odohrať svoje prvé štyri zápasy v NHL. Nebyť zranenia kolena, možno by ich absolvoval aj viac. O rok neskôr odohral tri zápasy v drese Colorada, do ktorého bol medzičasom vymenený. Ani v jednom zo siedmich duelov nebodoval a po dvoch ďalších sezónach v nižšej AHL sa rozhodol vrátiť do Európy.

Ladislav Karabín – 9 zápasov

O dva zápasy viac odohral v NHL krídelník Ladislav Karabín, ktorý patril medzi prvých hráčov spod Tatier v NHL od rozdelenia republík. Rodák zo Spišskej Novej Vsi ich všetky odohral v sezóne 1993/94 v drese Pittsburghu, ktorý ho draftoval v roku 1990. Veľa priestoru nedostal, a tak si z nich odniesol len dve trestné minúty, plusový bod a tri strely. Zámorie však po ročníku 1995/96 opustil s tým, že si zahral v jednom tíme s viacerými výnimočnými hráčmi, vrátane Jaromíra Jágra, Rona Francisa či Maria Lemieuxa.

Radoslav Hecl – 14 zápasov

Slovákom s najväčším počtom odohraných zápasov v NHL bez bodového zisku je obranca Radoslav Hecl. Rodák z Partizánskeho bol draftovaný Buffalom po tom, čo sa stal majstrom sveta. Sabres dali vtedy dvadsaťosemročnému Slovákovi šancu a v sezóne 2002/03 odohral 14 zápasov. Debut v lige zažil 30. novembra a proti Torontu odohral takmer 14 minút. Potom už bol jeho „ice-time“ len nižší. Do prvého tímu bol povolaný štyrikrát, pričom pri treťom povolaní odohral desať zápasov po sebe. Zámorie opustil hneď v nasledujúcej sezóne.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies