Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
10. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
11. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
«

Sumáre

Slováci nebodovali, Penguins ukončili v prestrelke sériu Caps

V pondelok sa v NHL odohralo sedem zápasov, v ktorých sa ukázalo päť Slovákov. Ani jeden nebodoval, ale Tomáš Tatar a Andrej Sekera sa tešili aspoň z víťazstiev svojich tímov. Peter Budaj prehral.

Oilers vyhrali tretí zápas po sebe

Jujhar Khaira (1) svojím prvým gólom v kariére rozhodol o výhre Edmontonu 3:1 nad Arizonou. K tretiemu triumfu v sérii viedli aj góly Ryana Nugent-Hopkinsa (9) a Leona Draisaitla (17). Cam Talbot urobil 20 zákrokov a Oilers sa tešili z piatej výhry z ostatných siedmich zápasov. Jediný gól Coyotes zaznamenal Radim Vrbata (10) a Mike Smith opustil duel s 24 zákrokmi. Andrej Sekera ho ohrozil troma strelami. Slovenský obranca odohral 22 minút a pripísal si aj jeden plusový bod. Kým kanadskému tímu sa darí, ten arizonský prehral 11 z posledných 13 zápasov. V drese Coyotes si konečne zahral aj Alex Burmistrov, ktorého tím získal 1. januára z waiver listiny.

Hviezdy duelu: 1. R. Nugent-Hopkins, 2. J. Khaira, 3. J. Eberle (všetci EDM)

Vanek, Coreau zabezpečili Detroitu výhru nad Montrealom

Thomas Vanek (12) bodoval v šiestom zápase po sebe a bol opäť pre Red Wings dôležitý. V pondelkovom zápase proti Montrealu skóroval ako jediný v závere druhej tretiny, aby Detroit porazil Montreal futbalovo 1:0 a prvýkrát od októbra vyhral dva zápasy v normálnej hracej dobe po sebe. Svoje druhé čisté konto v kariére vychytal Jared Coreau, ktorý nemal veľa práce a zneškodnil 18 striel. Jeho náprotivok, Carey Price, urobil o jeden zákrok viac. Najväčším zneškodnil na konci prvej tretiny únik Andreasa Athanasioua. Dvakrát kryl aj pokusy Tomáša Tatara, ktorý v zápase odohral 14 minút a 12 sekúnd. Tomáš Jurčo opäť nehral.

Článok pokračuje pod reklamou

Najlepšie zákroky Coreaua:

Hviezdy duelu: 1. J. Coreau (DET), 2. T. Vanek (DET), 3. C. Price (MTL)

Budajovci nestačili na Tampu Bay

Slovenský brankár Peter Budaj čelil 29 strelám, z ktorých kapituloval dvakrát. Aj to však Tampe Bay stačilo na to, aby porazila Los Angeles pomerom 2:1 napriek tomu, že jej chýbal kľúčový obranca Victor Hedman. Kings pre zmenu Anže Kopitar, obaja ochoreli. Budaja prekonali Tyler Johnson (13) a Brian Boyle (11), ktorým sa podarilo otočiť stav z 0:1. Skóre otvoril v deviatej minúte Kyle Clifford (3), ktorý ukončil svoje 24-zápasové suchoty. Ben Bishop pri tomto góle zaváhal, ale následne sa prezentoval dobrým výkonom a duel opustil s 31 zákrokmi. Marián Gáborík ho ohrozil trikrát, pričom odohral 16 a pol minúty. Tampa Bay vyhrala v Staples Center po prvýkrát od 12. januára 2009.

Boyleov dotlačený víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin (TBL), 2. A. Stralman (TBL), 3. D. Doughty (LAK)

Islanders vynulovali Boston na jeho ľade, Greiss s prvým shutoutom

Thomas Greiss zastavil všetkých 32 striel hráčov Bostonu a doviedol New York Islanders k výhre 4:0 v TD Garden. Vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a piate v kariére. O druhom triumfe v posledných troch zápasoch rozhodol v trojgólovej druhej tretine už úvodný gól Nikolaja Kuľomina (7). Neskôr pridal druhý, na listine strelcov ho doplnili Josh Bailey (6) a dvojbodový Jason Chimera (8) v oslabení. Casey Cizikas dvakrát asistoval a newyorský tím ukončil trojzápasový výjazd s bilanciou 2-1-0. Boston s ním prehral aj v druhom vzájomnom súboji sezóny. Jeho brankárska jednotka Tuukka Rask striedal po dvoch tretinách a troch inkasovaných góloch z 15 striel. Zane McIntyre potom chytil 11 zo zvyšných 12. Slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára odohral vyše 23 minút ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu, ktorý v ostatných siedmich dueloch strieda výhry s prehrami. Pripísal si mínusový bod, štyri strely, menší trest za hákovanie a dva bodyčeky. Islanders zvíťazili aj bez zranených útočníkov Andrewa Ladda a Cala Clutterbucka v zostave.

Hviezdy duelu: 1. N. Kuľomin, 2. T. Greiss, 3. C. Cizikas (všetci NYI)

Buffalo si doma poradilo s Dallasom

Tyler Ennis (2) otvoril skóre už po 19 sekundách jeho prvého zápasu od 7. novembra a nasmeroval Buffalo k domácemu víťazstvu 4:1 nad Dallasom, ktorým ukončilo krátku sériu dvoch prehier. Do akcie sa vrátil po 30-zápasovej absencii spôsobenej zranením a následnou operáciou slabín. Rozdielový gól a svoj prvý v sezóne strelil v 13. minúte Jake McCabe (1) v presilovej hre. Radek Faksa (6) znížil na 1:2 a Stephen Johns vyrovnal, ale jeho gól neplatil pre ofsajd. Jake Eichel (10) neskôr dvoma gólmi potvrdil tretí domáci triumf Sabres v sérii pred 19 070 divákmi vo vypredanej hale KeyBank Center. Prvý vsietil v presilovke, druhý do prázdnej brány. Robin Lehner prispel k výhre 31 zákrokmi, jeho náprotivok Kari Lehtonen ich urobil 25. Stars prehrali druhý zápas po sebe, šiesty z posledných ôsmich a prišli o trojzápasovú víťaznú sériu proti Buffalu.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. T. Ennis, 3. S. Reinhart (všetci BUF)

Penguins ukončili sériu Capitals v divokej prestrelke

Dobré vedieť...
Naposledy, čo Capitals strelil 7 gólov a nevyhrali, čelili 11. októbra 1988 Pittsburghu. Penguins vtedy vyhrali 8:7 a Mario Lemieux strelil hetrik.

Matt Murray klesol z 5. miesta (92,5%) na 24. miesto (91,6%) v úspešnosti zákrokov.

Diváci v PPG Paints Aréne nemali v zápase dvoch rivalov núdzu o góly, zvraty a ani o pozitívny výsledok. Pittsburgh porazil Washington po tom, čo divokú prestrelku ukončil svojím druhým gólom v zápase v úvodnej minúte predĺženia trojbodový Conor Sheary (13). K výhre 8:7 a ukončeniu trojzápasovej série prehier významne prispeli aj Jevgenij Malkin (21), ktorý sa prezentoval hetrikom a Sidney Crosby (27), ktorý zaznamenal gól a tri asistencie. Z gólov sa tešili aj Nick Bonino (7) a Bryan Rust (11). Matt Murray odchytal celý zápas a tešil sa z výhry aj napriek tomu, že inkasoval sedem gólov z 28 striel. Dvakrát ho prekonal Lars Eller (6), no z hráčov hostí skórovali aj Andre Burakovsky (7), Nicklas Bäckström (WSH), Justin Williams (15), Brett Connolly (7) a T. J. Oshie (15). Capitals v zápase viedli 3:0, potom vyrovnali stav z 3:5 i 5:7, no nakoniec prišli o svoju deväťzápasovú víťaznú sériu. Philipp Grubauer inkasoval tri góly z 11 striel, Braden Holtby pred ním päť z 26 streleckých pokusov.

Shearyho zlepený víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. L. Eller (WSH)

Sharks porazili Jets 5:2

Po prehre so St. Louis chceli Sharks zareagovať víťazne a v zápase proti Winnipegu sa im to aj podarilo. Joel Ward (4) skóroval v oslabení, aby naštartoval cestu Sharks za výhrou 5:2. Kalifornský tím viedol v strede tretej tretiny už 4:0, keď sa z gólov tešili aj Timo Meier (2), Brent Burns (18) a Chris Tierney (4). Po dvoch góloch Jets pridal ešte poistku Joe Thornton (3), ktorý všetky svoje góly v tejto sezóne strelil do prázdnej brány. Martina Jonesa z 28 striel prekonali Josh Morrisey (2) a dvojbodový Mark Scheifele (20). Michael Hutchinson opustil zápas, v ktorom si jeho tím pripísal štvrtú porážku v sérii, s 27 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Ward, 2. M. Jones, 3. T. Meier (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 27/29 (93,1%) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 16:29 0 0 0 0 0 3 0
T. Tatar (DET) 14:12 0 0 0 0 0 2 2
Z. Chára (BOS) 23:05 0 0 0 +1 2 4 2
A. Sekera (EDM) 21:59 0 0 0 +1 2 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Bostonu sa pred tretím zápasom série zotavila posila spred uzávierkyMS 2024: Séria nekončí. Slovensko prvý zápas na turnaji prehraloSúpiska Slovenska ja kompletná, známy je aj kapitán. Slafkovský je rodeným lídrom, tvrdí Ramsay Najväčšie hviezdy z NHL na MS 2024Slafkovský zaujal v zámorí už pred štartom MS: Je v spoločnosti hviezd Pred 70 rokmi bola prvýkrát udelená prestížna trofej. Vyhral ju aj jeden SlovákVišňovský: Slafkovský pôsobí suverénne. On a Nemec nestačia. Toto beriem ako povinnosťO Marnera sa už zaujímajú ostatné tímy. Vyhodeného trénera má v hľadáčiku aj tím Slováka Repčík sa presadil. Jeho tím vstúpil do finále veľkým štýlom! + video Vymenia Devils svoju prvú voľbu na drafte? Odhodlá sa Vancouver k zmene brankára aj po prvej výhre nad Oilers?Panthers by sa mohli po presvedčivej výhre dočkať posily Veľký problém pre Oilers? Jedna zo superhviezd by nemusela v piatok hrať!V Dallase došlo k odplate, v Caroline bola ruská noc. Prvý tím má postupový mečbal! Carolina robí pred dôležitým zápasom veľkú zmenu Toronto vyhodilo hlavného trénera! Nemeňte ho: Nikto z letného trhu nestojí za obetovanie Nemca, znie zo zámoria Zostane Saros v Nashville? Budeme hovoriť, ale viem toto, tvrdí Trotz Studenič zažiaril, bodoval aj Sýkora. Slováci sú ďalej od MS + videoMôže byť voľným hráčom: Dúfam, že budem Rytierom do konca života, tvrdí hviezdny útočník Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies