Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Gáborík skóroval, Marinčin s víťazným návratom

V jedenástich sobotných zápasoch NHL sa predstavila štvorica Slovákov. Traja sa tešili z výhier, no bodoval iba Marián Gáborík, ktorý skóroval v druhom zápase po sebe. Martin Marinčin sa po dlhšom čase vrátil do akcie.

Gáborík skóroval, Kings zdolali lídra súťaže

Slovenský krídelník Marián Gáborík (9) sa strelecky presadil v druhom zápase po sebe a svojím deviatym gólom v sezóne pomohol Los Angeles zdolať doma Washington 4:2. O druhej výhre Kings v sérii a tretej v posledných štyroch dueloch rozhodol v polovici tretej tretiny nováčik Adrian Kempe (1), ktorý skóroval premiérovo v NHL. Capitals dvakrát viedli o gól, ale Gáborík odpovedal na otvárací gól Jakuba Vránu (3) v presilovke a dvojbodový kapitán Anže Kopitar (9) vyrovnal tiež v početnej výhode na 2:2 po presnom zásahu T. J. Oshieho (26). Jeff Carter (31) mu prihral na gól a v závere duelu spečatil triumf strelou od prázdnej brány. Alec Martinez dvakrát asistoval a Jonathan Quick potreboval urobiť len 17 zákrokov. O jeden viac predviedol Philipp Grubauer, ktorého Gáborík ohrozil dvomi strelami. Počas takmer 19 minút v akcii si pripísal aj plusový bod a blok. Líder súťaže prehral prvýkrát od konca februára 2015 tretí zápas v sérii a aj druhý na aktuálnom kalifornskom výjazde. Pred Pittsburghom má na čele už len jednobodový náskok.

Gáboríkov 9. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. A. Kempe (obaja LAK), 3. A Ovečkin (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Stafford rozhodol v závere o výhre Bruins nad Flyers

Drew Stafford (6) skóroval aj s prispením teče obrancu Brandona Manninga 5,6 sekundy pred koncom tretej tretiny a rozhodol o domácom víťazstve Bostonu 2:1 nad Philadelphiou. V štyroch zápasoch po výmene z Winnipegu nazbieral štyri body (2+2). Skóre duelu otvoril v závere prvej tretiny David Pastrňák (28) v presilovej hre, o vyrovnanie sa postaral v úvode prostrednej časti hry Jordan Weal (3). Český mladík si predĺžil bodovú sériu už na osem zápasov (3+7), jeho najdlhšiu v kariére. Obaja brankári čelili 27 strelám. O jednu viac zastavil domáci Tuukka Rask, ktorý doviedol Bruins k druhej výhre po sebe a deviatej v ostatných 11 súbojoch v TD Garden. Slovenský obranca a kapitán „Medveďov“ Zdeno Chára pri nej odohral 26 minút a 23 sekúnd ako najvyťažovanejší hráč zápasu. Pripísal si počas nich na konto plusový bod a tri bloky. Peter Cehlárik bol opäť zdravým náhradníkom. Steve Mason predviedol 25 zákrokov, ale nezabránil druhej prehre Flyers po sebe a tretej v posledných štyroch dueloch. Boston si vylepšil bilanciu pod trénerom Bruceom Cassidym na 10-3-0.

Hviezdy duelu: 1. D. Stafford, 2. T. Rask (obaja BOS), 3. S. Mason (PHI)

Rielly rozhodol o výhre Toronta, Marinčin späť v akcii

Obranca Martin Marinčin sa vrátil prvýkrát od 4. februára do zostavy Toronta, ktoré zvíťazilo na ľade Caroliny 3:2. Rozhodol o tom Morgan Rielly (4) svojím prvým gólom v predĺžení v kariére. V jeho tretej minúte zavŕšil víťazný obrat Maple Leafs, ktorí v zápase dvakrát prehrávali o gól. K tretej výhre po sebe im pomohli aj presné zásahy Mitchella Marnera (17) a dvojbodového Jamesa van Riemsdyka (21). Ten odpovedal v druhej tretine na gól Teuva Teräväinena (13) v presilovej hre, Marner skóroval v polovici úvodnej časti hry už 57 sekúnd po otváracom góle Victora Raska (15). Nemenej dôležitý bol výkon Frederika Andersena, ktorý predviedol 36 zákrokov. Domáci Cam Ward čelil 25 strelám. Ani jedna nebola z hokejky Marinčina, ktorý odohral 12 minút a 17 sekúnd s bilanciou dva plusové body, menší trest za sekanie a dva bodyčeky. Hurricanes prehrali šiesty duel z posledných ôsmich a druhý z troch proti Torontu v sezóne. Už pri prvom striedaní sa im zranil nováčik Valentin Zykov po bodyčeku Romana Poláka.

Riellyho 1. gól v predĺžení v kariére:

Hviezdy duelu: 1. M. Rielly, 2. J. van Riemsdyk (obaja TOR), 3. V. Rask (CAR)

Hamilton, Elliott pomohli natiahnuť víťaznú sériu Flames

Obranca Dougie Hamilton nakoniec pre zranenie nevynechal ani jeden zápas a v sobotu sa stal jedným z najdôležitejších hráčov tímu. Zaznamenal tri asistencie, aby pomohol Calgary k triumfu 3:0 nad Winnipegom, už deviatemu v sérii. Svoje druhé čisté konto po sebe i v sezóne vychytal Brian Elliott, ktorý zneškodnil 31 striel. O góly sa postarali Mikael Backlund (21), dvojbodový Michael Frolík (15) a Alex Chiasson (9). Connor Hellebuyck čelil 29 strelám a v každej tretine kapituloval raz. Jednu strelu na neho vyslal aj slovenský útočník Marko Daňo, ktorý odohral len necelých šesť minút. Stihol počas nich urobiť aj dva bodyčeky. Kým Jets prehrali tretí duel po sebe, Flames majú šancu ďalším triumfom vyrovnať rekord organizácie v dĺžke víťaznej série, ktorý stanovila ešte Atlanta Flames v roku 1978.

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott, 2. D. Hamilton, 3. M. Frolík (všetci CGY)

Predators ukončili v San Jose sériu prehier

James Neal (19) strelil v strede druhej tretiny rozhodujúci gól, Juuse Saros sa prezentoval 25 zákrokmi a Nashville porazil San Jose 3:1, aby ukončil štvorzápasovú sériu prehier. „Bolo pre nás dôležité zakončiť výjazd správnym spôsobom. Mohli sme dosiahnuť aj lepšie výsledky v prvých dvoch dueloch, ale dnes sme hrali podľa plánu a našli sme cestu za dvoma bodmi,“ poznamenal pre AP Ryan Johansen, ktorý vyhral 14 vhadzovaní z 15. Lepší vstup do zápasu mali Sharks, ktorí vďaka Paulovi Martinovi (4) vyhrávali od siedmej minúty. Stav však ešte do konca prvej tretiny vyrovnal Johansen (11). Tretí gól Predators strelil do prázdnej brány Viktor Arvidsson (24). V bráne domáceho tímu stál Martin Jones, ktorý inkasoval dva góly z 24 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. R. Johansen, 3. M. Ekholm (všetci NSH)

Bleskom sa vo floridskom derby podaril skvelý obrat

Floridské derby sa vyvíjalo lepšie pre Floridu. Tá po prvej tretine zásluhou gólov Jaromíra Jágra (14) a Marka Pysyka (4), v ktorých mal prsty Aleksander Barkov, viedla 2:0. Napokon však zápas opúšťala bez bodového zisku. Navyše sa jej zranili Aaron Ekblad a Denis Malgin. Obrat Tampy Bay, ktorá hrala bez trojice nedávno zranených centrov, sa zrodil vo všetkých herných situáciách. V presilovke strelil kontaktný gól Nikita Kučerov (31), stav počas oslabenia vyrovnal premiérový strelec v NHL Yanni Gourde (1) a o výhre rozhodol pri hre v plnom počte v 58. minúte Ondřej Palát (14). K výhre 3:2 pomohol 32 zákrokmi aj Andrej Vasilevskij. James Reimer urobil o jeden zákrok menej. Panthers prehrali už piaty zápas po sebe a ôsmy z ostatných deviatich.

Hviezdy duelu: 1. O. Palát, 2. A. Vasilevskij, 3. Y. Gourbe (všetci TBL)

Burrows pomohol k ďalšej výhre Senators

Craig Anderson potreboval len 14 zákrokov na to, aby sa stal klubovým rekordérom so 147 víťazstvami a doviedol Ottawu k výhre 4:2 nad Coloradom. Dôležitá bola pre Senatos druhá tretina, v ktorej postupne skórovali Fredrik Claesson (2), Alexandre Burrows (13) a Mike Hoffman (21). V tretej tretine zužitkoval prihrávku Burrowsa Ryan Dzingel (13), ktorý strelil štvrtý gól svojho tímu. K šiestej výhre v sérii prispel dvoma asistenciami Erik Karlsson. Avalanche otvorili i uzavreli skóre. O ich góly sa postarali Matt Nieto (5) a Sven Andrighetto (3). Calvin Pickard opustil duel s 27 zákrokmi. Kým Colorado je na dne NHL, Ottawa sa vyrovnala Montrealu na čele Atlantickej divízie.


Hviezdy duelu: 1. A. Burrows, 2. M. Hoffman, 3. E. Karlsson (všetci OTT)

Sabres otočili zápas proti Columbusu

Väčšinou sa v tejto sezóne stávalo, že Buffalo prichádzalo o sľubný náskok. V sobotu však zažilo, aké je to na druhej strane. Po prvej tretine prehrávalo 0:3, ale nakoniec dokázalo poraziť Columbus pomerom 5:3 a ukončiť štvorzápasovú šnúru prehier. „Hrali sme akoby sme nemali o čo prísť, a tak by sme mali hrávať asi častejšie,“ poznamenal Evander Kane pre AP. O vyrovnanie sa troma gólmi v druhej tretine postarali Jake McCabe (3), Matt Moulson (13) a Sam Reinhart (16). Víťazný gól strelil v 58. minúte dvojbodový Kane (25) po prihrávke Jacka Eichela (19), ktorý ešte pridal poistku do prázdnej brány. Robin Lehner zastavil v dvoch tretinách všetkých 24 striel. Prvú dvadsaťminútovku odchytal Anders Nilsson, ktorého z 12 pokusov prekonali Denis Savard (5), Nick Foligno (24) a Oliver Bjorkstrand (5). V bráne Blue Jackets stál tentokrát Joonas Korpisalo, ktorý inkasoval štyri góly z 30 striel. Oba tímy sa museli vyrovnať aj so zraneniami obrancov. Buffalu sa zranil Cody Franson, Columbusu Ryan Murray.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner, 2. J. Eichel, 3. S. Reinhart (všetci BUF)

Devils prehrali desiaty zápas v sérii

New Jersey sa trápi a nezmenil to ani zápas v Arizone. Prehra 4:5 bola už jeho desiatou v sérii od 18. februára. Devils pritom tromi gólmi po sebe takmer zmazali štvorgólový náskok, ktorý si domáci vypracovali za 24 minút hry. Vybudovali ho Radim Vrbata (16), dvojbodový Tobias Rieder (15), trojbodový Jakob Chychrun (6) a Brendan Perlini (12). Poslední dvaja využili presilové hry a vyhnali z brány Coryho Schneidera, ktorý chytil šesť striel. Keitha Kinkaida prekonal zo zvyšných 21 striel dvojbodový Anthony DeAngelo, ktorý v 54. minúte rozhodol o ukončení krátkej série dvoch prehier Coyotes. Jordan Martinook dvakrát asistoval. Mike Smith k tomu prispel 26 zákrokmi a v závere duelu zabránil Taylorovi Hallovi vyrovnať na 5:5 z trestného strieľania. Prekonali ho dvojgólový Kyle Palmieri (22), Beau Bennett (4) a John Moore (7), Damon Severson nazbieral dve prihrávky.

Hallovo neúspešné trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. J. Chychrun, 2. T. Rieder (obaja ARI), 3. D. Severson (NJD)

Blues si predĺžili víťaznú sériu

St. Louis si v prvých dvoch tretinách domáceho zápasu proti New Yorku Islanders vypracovalo pohodlný náskok 4:1, ktorý mu napokon stačil na triumf 4:3. Dvakrát sa strelecky presadil Vladimir Tarasenko (32), prvý raz v presilovej hre. Skórovali tiež dvojbodový Alexander Steen (13) a Patrik Berglund (19), ktorého gól bol napokon rozdielový. Carter Hutton zastavil 21 striel a doviedol Blues ku štvrtej výhre v sérii. Prekonali ho Brock Nelson (16), Anthony Beauvillier (8) a Nick Leddy (11) v presilovke. Poslední dvaja znížili stav z 1:4 na 3:4. Thomas Greiss inkasoval všetky góly z 18 striel a v tretej tretine ho nahradil Jean-Francois Berube, ktorý urobil šesť zákrokov. Islanders ukončili deväťzápasový výjazd s bilanciou 5-3-1. Na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii strácajú bod.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. A. Steen, 3. J. Schwartz (všetci STL)

Murray vynuloval Vancouver

Nováčik Matthew Murray zastavil všetkých 27 striel a doviedol Pittsburgh k víťazstvu 3:0 vo Vancouveri, ktoré bolo pre obhajcu titulu piatym v sérii. Vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a piate v kariére. Zatienil ho však veterán Ryan Miller, ktorý sa prezentoval 45 zákrokmi. Ani tie napokon nezabránili tretej prehre Canucks po sebe, ktorá zároveň ukončila ich štvorzápasovú bodovú šnúru. Až 23 strelám čelil v druhej tretine, v ktorej zaznamenal víťazný gól Ian Cole (5). V tretej pridali ďalšie dvojbodoví Jake Guentzel (10) a Conor Sheary (19), ktorý trafil prázdnu bránu. Sidney Crosby na oba prihral. Penguins zdolali Canucks štvrtýkrát po sebe, pričom v posledných dvoch súbojoch ich vynulovali.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. C. Sheary (obaja PIT), 3. R. Miller (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 18:54 1 0 1 +1 0 2 0
Z. Chára (BOS) 26:23 0 0 0 +1 0 0 0
M. Daňo (WPG) 5:55 0 0 0 0 0 1 2
M. Marinčin (TOR) 12:17 0 0 0 +2 2 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies