Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Magazín

V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme starať

PR článok
25.04.2024

Čo spája profesionálnych hokejistov v NHL s partiami, ktoré si idú čas od času vo voľnom čase zahrať? Alebo čo majú spoločné všetci, ktorí sa venujú akejkoľvek pohybovej aktivite na profesionálnej i voľnočasovej úrovni? Všetkých spája fakt, že ľudské telo má svoje prirodzené kapacity a bez toho, aby bolo v stopercentnom zdravotnom stave, pri športovaní ďaleko nezájdeme. Preto sa o telo treba starať a kĺby sú v tejto oblasti špecifickou záležitosťou.

Premeňte hrozbu na oporu

Veľa záleží aj na tom, ako budete svoje kĺby vnímať. Mnohí športoví nadšenci si v minulosti prešli napríklad poranením kolena, ktoré v nich zanechalo nepríjemné spomienky, a odvtedy vnímajú tento kĺb ako svoju slabinu alebo hrozbu. Podvedome ho v tréningoch vynechávajú a šetria. A práve to je chyba. Naopak, nielen pre kolená je najlepšie, ak ich pravidelne precvičujete a tým prekrvujete, a posilňujete okolité svalstvo a šľachy. Vďaka tomu môžete zmenou v myslení premeniť kĺby na svoju oporu.

Nie je to však len o samotnom pohybe či cvičení. Nemenej dôležitá je aj celková životospráva a taktiež doplnky, ako v tomto prípade kĺbová výživa pre športovcov. Niektoré zložky, ktoré sú pre kĺby prospešné, totiž len veľmi ťažko prijmete z klasickej stravy. Preto do hry vstupuje kĺbová výživa, ktorá by nemala chýbať vo vašej športovej výbave.

Začnite radšej už teraz

Jedným z rozšírených mýtov je, že problémy s kĺbmi sa začínajú vo vyššom veku. Omyl. Môžu prísť kedykoľvek a môžu byť napríklad aj dôsledkom prehnanej tréningovej záťaže alebo jej razantného navýšenia v kratšom čase. Napríklad takí rekreační bežci, ktorí začali z ničoho nič behať dlhé vzdialenosti, by vám vedeli rozprávať o svojich kolenách. Alebo aj spomínaní rekreační hokejisti. Je preto dobré myslieť na kĺby čo najskôr – prevencia pred neskoršími problémami. Doplnky v podobe kĺbovej výživy priaznivo vplývajú či už priamo na kĺby, ale aj na väzivá a šľachy.

A čo kolagén?

Medzi známe doplnky výživy patrí kolagén, ktorý sa odporúča aj v rámci starostlivosti o kĺby. Navyše, kolagén priaznivo vplýva aj na stav našej pleti a zlepšuje kondíciu tkanív v tele. Kolagén môžete prijímať v podobe prášku, nápoja či tabliet. Súčasťou týchto doplnkov výživy bývajú aj vitamíny či kyselina hyalurónová, tiež prospešná pre náš organizmus.

Mnohí amatérski športovci si pochvaľujú práve produkty založené na kolagéne. Aj pri subjektívnom pocite im pomáhajú pri športovaní a zlepšujú stav kĺbov, ktoré im v minulosti mohli robiť problémy. Samozrejme, teraz netvrdíme, že kolagén či kĺbová výživa sú nejakou povestnou kúzelnou paličkou, po ktorej začne všetko perfektne fungovať. Avšak v súčte s dobrou životosprávou a vhodným pohybom môžu naozaj pomôcť našim kĺbom a tým aj zvýšiť kvalitu života.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies