Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Ottawa skórovala štyrikrát za 13 minút a opäť vedie v sérii s obhajcom

V stredu pokračovalo finále Východnej konferencie prvým zápasom v hlavnom meste Kanady. Ottawa v ňom potešila svojich fanúšikov víťazstvom 5:1 a v sérii s Pittsburghom vedie 2-1. Rozhodla o tom štvorgólová prvá tretina.

Senators strelili štyri góly v prvých 13 minútach a už v prvej tretine rozhodli o svojej výhre v treťom zápase série. V druhej časti hry zvýšil ich náskok na 5:0 Kyle Turris, ktorý už prekonal Matta Murrayho. Ten čelil 20 strelám pri debute v tomto play-off a v jeho prvom dueli od 9. apríla. Marc-Andre Fleury totiž striedal po štyroch inkasovaných góloch z deviatich striel. Prekonali ho Mike Hoffman, Marc Methot, Derick Brassard a Zack Smith. Prví traja strelci pridali po asistencii, Bobby Ryan ich získal dve a Craig Anderson predviedol 25 zákrokov. Ako jediný ho prekonal kapitán Penguins Sidney Crosby, ktorý skorigoval prehru v poslednej tretine v presilovej hre.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
 Ottawa Senators
4
1
0
5
••••
  Pittsburgh Penguins
0
0
1
1
•••
Podrobné štatistiky

Domáci mali bleskový nástup do zápasu. Už po 48 sekundách hry otvoril skóre Mike Hoffman, ktorého nahodenie spoza brány prešlo za chrbát Marc-Andre Fleuryho. Penguins boli po vedúcom góle strelecky aktívnejší, ale viac z hry mala Ottawa. Odmenou jej bol v strede prvej tretiny druhý gól z hokejky Marca Methota. Bol však ešte šťastnejší než prvý. Po jeho strele zblízka sa puk odrazil do brány od korčule Iana Colea aj Fleuryho. Senators nepovolili v tlaku a o necelé dve minúty viedli 3:0, keď Clarke MacArthur naservíroval puk nepokrytému Derickovi Brassardovi. O ďalších 24 sekúnd neskôr v 13. minúte duelu zvýšil náskok na hrozivých 4:0 Zack Smith bekhendom spoza brány. Fleury inkasoval z troch striel po sebe a následne ho vystriedal Matt Murray, ktorý absolvoval premiéru v tomto play-off. Diváci v Canadian Tire Centre boli po skvelej pasáži hry vo vytržení. Ottawa si vďaka vysokému nasadeniu vybojovala veľký náskok a dokonale zaskočila súpera. Ten už sa do prvej prestávky nedokázal presadiť napriek miernej streleckej prevahe. Domáci zase dominovali na vhadzovaniach.

Ottawa nepoľavila ani v druhej tretine. Veľkú šancu na piaty gól mal Methot, s ktorého delovkou z prvej si však Murray poradil. Na opačnej strane to skúšal spoza brány Jake Guentzel, ale Craig Anderson si postrážil ľavú tyčku. Zakrátko musel zasahovať opäť po šikovnej teči Matta Cullena. V.28. minúte hrali Senators prvú presilovú hru v zápase, no mohli v nej sami inkasovať. Carter Rowney zakončoval únik Cullena, ale po jeho strele úradovala lapačka Andersona. Murraymu tú jeho vyprášila delovka Erika Karlssona. Penguins sa ubránili a tlačili sa dopredu v snahe urobiť niečo s výsledkom. V polovici duelu hrali opäť v oslabení, ale Ottawa si v druhej presilovke nevytvorila väčšiu šancu. V 35. minúte si zahrali v početnej výhode prvýkrát hostia. Blízko ku gólu bol Guentzel, ale jeho dorážka po strele Marka Streita skončila na tyčke. Pittsburghu sa to vypomstilo, pretože krátko po vypršaní trestu zvýšil stav na 5:0 Kyle Turris po rýchlej bekhendovej kľučke. V samom závere tretiny bol vylúčený ďalší hráč Ottawy za faul na Murrayho, ktorý vyvolal hromadnú šarvátku.

Článok pokračuje pod reklamou

Tretia tretina odštartovala tromi presilovkami po sebe, z ktorých dve patrili Pittsburghu. Svoju celkovo tretiu a poslednú v zápase napokon využil vďaka Sidneymu Crosbymu, ktorý si pripísal prvý bod v sérii po ukážkovej teči strely Phila Kessela pomedzi Andersonove betóny. Domáci však mali naďalej pohodlný náskok a chceli ho ešte zvýšiť, nezatiahli sa do obrany. V 56. minúte mal na hokejke šiesty gól Turris, ale po samostatnom úniku trafil len bránkovú konštrukciu. Skóre sa už nemenilo a Ottawa si ustrážila triumf 5:1. Nevyužila pritom ani jednu zo štyroch presiloviek.

Methotov šťastný víťazný gól:

Anderson vychytal svoju 20. výhru v play-off v kariére a už len jedna mu chýba na vyrovnanie klubového rekordu Patricka Lalimeho. Karlsson, ktorý bol na ľade pri všetkých 10 víťazných góloch tímu v tomto play-off, sa dostal na druhé miesto histórie Senators s 12 asistenciami. Viac ich v jednom play-off nazbierali iba Dany Heatley a Jason Spezza v roku 2007. Ottawa si vytvorila nový rekord s najrýchlejšími troma gólmi v zápase play-off (2:18). Prekonala svoj zápis z roku 2002 proti Torontu (4:00).

Craig Anderson
Marc-Andre Fleury
60:00 25/26 12:52 5/9
Mike Condon
Matt Murray
- - 46:57 19/20

Pittsburghu chýbali v zápase pre zranenia obranca Justin Schultz a útočníci Bryan Rust s Patricom Hörnqvistom, no do akcie sa vrátili obrancovia Trevor Daley a Mark Streit. Ottawa ho dohrávala bez Alexandreho Burrowsa, ktorý sa zranil v druhej tretine po súboji s Ianom Coleom. Štvrtý duel série je na programe v piatok opäť v Ottawe.


Hviezdy duelu: 1. C. Anderson, 2. B. Ryan, 3. D. Phaneuf (všetci OTT)

Mike Hoffman, útočník Senators: „Naša šatňa bola pred domácim zápasom konferenčného finále proti obhajcovi titulu nabitá energiou. Po takom začiatku prišli aj emócie. Keď som strelil prvý gól, fanúšikovia sa dostali do varu. Zdalo sa, že sme sa rozbehli a oni s nami nestíhajú alebo nás nedokážu zastaviť.“

Mike Sullivan, tréner Penguins. „Musíme sa z toho vyspať a v ďalšom zápase byť pripravení hrať od začiatku. Rýchly inkasovaný gól dodá súperovi energiu. Mali sme dosť gólových šancí, takže výsledok dnešného zápasu podľa mňa neodráža dianie na ľade. Nepochybujem o tom, že v nasledujúcom dueli naň zareagujeme.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies