Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Správy z NHL

McDavid sa stal tretím najmladším víťazom Hartovej trofeje v histórii! + video

V stredu sme na slávnostnom galavečeri v Las Vegas spoznali víťazov výročných ocenení NHL za sezónu 2016/17. Dve z nich si odniesol Connor McDavid, ktorý sa stal najužitočnejším hráčom podľa novinárov i jeho súperov.


Dvadsaťročný center už po základnej časti dostal Art Ross Trophy pre víťaza kanadského bodovania. Ako jediný dosiahol hranicu 100 bodov (30+70) a pomohol tímu Edmonton Oilers vrátiť sa do play-off po 11 rokoch. V prvom kole vyradil San Jose, no v druhom padol po sedemzápasovej sérii s Anaheimom.

McDavid si ako jediný odniesol z Las Vegas dve ocenenia. Z tímov bol najúspešnejší Columbus, ktorý má najlepšieho brankára a trénera sezóny. V All-Star tímoch majú najväčšie zastúpenie hráči Chicaga – trojnásobné. Po dvoch hráčov majú Pittsburgh, Tampa Bay, Toronto a Columbus.

Hartova trofej (najužitočnejší hráč)


Cena Teda Lindsaya (najužitočnejší hráč podľa hráčov)

Connor McDavid (Edmonton Oilers)
Najmladší kapitán v histórii NHL vyhral Hartovu trofej s jasným náskokom 500 bodov pred Sidneym Crosbym, pričom drvivá väčšina hlasujúcich ho dala na prvé miesto. Iba Crosby (2007) a Wayne Gretzky (1980) ju v celej histórii získali skôr, už vo veku 19 rokov. Sergej Bobrovskij skončil v hlasovaní tretí s priepastnou stratou takmer 1 200 bodov. McDavida zvolila za najužitočnejšieho hráča sezóny aj Hráčska asociácia NHL (NHLPA), za čo získal Ted Lindsay Award.

Článok pokračuje pod reklamou

Výsledky hlasovania o Hartovu trofej na prvých 5 miestach:


Vezinova trofej (najlepší brankár)

Sergej Bobrovskij (Columbus Blue Jackets)
Dvadsaťosemročný rodák z Novokuznecka sa stal prvým ruským brankárom, ktorý získal Vezinovu trofej dvakrát. Podarilo sa mu to aj v roku 2013. V hlasovaní nechal jasne za sebou Bradena Holtbyho z Washingtonu, pričom takmer všetci odborníci ho zaradili na prvé miesto. Tretí Carey Price z Montrealu zaostal o viac než 100 bodov.


Norrisova trofej (najlepší obranca)

Brent Burns (San Jose Sharks)
Tridsaťdvaročný ofenzívny zadák získal svoju prvú Norrisovu trofej v kariére a podarilo sa mu to ako prvému hráčovi Sharks v histórii. Pred rokom skončil v hlasovaní tretí. V tesnom súboji zdolal Erika Karlssona, iba o vyše 100 bodov. Tretí Victor Hedman už získal takmer o polovicu bodov menej ako víťaz.


Calderova trofej (najlepší nováčik)

Auston Matthews (Toronto Maple Leafs)
Minuloročná draftová jednotka sa stala najlepším nováčikom sezóny ako desiaty hráč Maple Leafs v histórii. Posledným však bol ešte v roku 1966 Brit Selby. Devätnásťročný center to dokázal ako prvý Američan od roku 2010, keď Calderovu trofej vyhral obranca Tyler Myers z Buffala. V hlasovaní Matthews zdolal rivala Patrika Laineho o viac než 500 bodov. So 40 gólmi a 69 bodmi ovládol štatistiky nováčikov.


Trofej Lady Byngovej (najslušnejší hráč)

Johnny Gaudreau (Calgary Flames)
Dvadsaťtriročný americký krídelník sa stal najslušnejším hráčom sezóny, ktorý v sebe najlepšie spája hokejové zručnosti a športové správanie. V hlasovaní pomerne tesne zdolal ďalšieho mladého strelca Vladimira Tarasenka zo St. Louis, Mikael Granlund z Minnesoty skončil s veľkým odstupom tretí.


Selkeho trofej (najlepšie brániaci útočník)

Patrice Bergeron (Boston Bruins)
Tridsaťjedenročný kanadský center získal Selkeho trofej už štvrtýkrát v kariére, čo sa pred ním v histórii podarilo iba členovi Hokejovej siene slávy Bobovi Gaineymu. Bergeron dominuje brániacim útočníkom ligy v posledných piatich sezónach, keďže cenu vyhral aj v rokoch 2012, 2014 s 2015. O vyše 200 bodov menej nazbieral druhý v hlasovaní, Ryan Kesler. Tretí skončil Mikko Koivu.


Cena Jacka Adamsa (najlepší tréner)

John Tortorella (Columbus Blue Jackets)
Čoskoro 59-ročný búrlivák doviedol Columbus k najlepšej základnej časti v histórii a k prvým víťazstvám v play-off. Najlepším trénerom v NHL bol aj po sezóne 2003/04, v ktorej získal Stanley Cup s Tampou Bay. Stal sa prvým viacnásobným víťazom ocenenia od ročníka 1997/98, keď ho Pat Burns vyhral tretíkrát v kariére.

Mastertonova trofej (vytrvalosť)

Craig Anderson (Ottawa Senators)
Brankár kanadského tímu ukázal najväčšiu oddanosť hokeju zo všetkých hráčov. Napriek vážnej chorobe jeho manželky Nicholle doviedol Ottawu skvelými výkonmi do play-off. Napokon sa prebojovala až do finále Východnej konferencie, kde ju po sedemzápasovej sérii vyradil úspešný obhajca titulu, Pittsburgh. V hlasovaní predbehol Anderson „železného muža“ Andrewa Cogliana a trpezlivého Dereka Ryana, ktorý sa nevzdal svojho sna hrať v NHL.

Najlepší generálny manažér

David Poile (Nashville Predators)
Poile poskladal mužstvo, ktoré prvýkrát v klubovej histórii prešlo cez druhé kolo play-off. Dostalo sa až do samotného finále Stanleyho pohára, kde potrápilo víťazný Pittsburgh v šiestich zápasoch. Nikdy predtým v ňom nehral tím, ktorý postúpil do play-off až z posledného 16. miesta v lige. Poile zdolal v hlasovaní Pierra Doriona z Ottawy a Petra Chiarelliho z Edmontonu.

Ako vyzerajú All-Star tímy?

1. ALL-STAR TÍM
Sergej Bobrovskij (Columbus) – Brent Burns (San Jose), Erik Karlsson (Ottawa) – Patrick Kane (Chicago), Connor McDavid (Edmonton), Brad Marchand (Boston)

2. ALL-STAR TÍM
Braden Holtby (Washington) – Victor Hedman (Tampa Bay), Duncan Keith (Chicago) – Nikita Kučerov (Tampa Bay), Sidney Crosby (Pittsburgh), Artemij Panarin (Chicago)

NOVÁČIKOVSKÝ ALL-STAR TÍM
Matt Murray (Pittsburgh) – Brady Skjei (NY Rangers), Zach Werenski (Columbus) – Patrik Laine (Winnipeg), Auston Matthews, Mitchell Marner (obaja Toronto)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies